• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çatı Üstü Rüzgar Türbini

Murat Kubilay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Mayıs 2011
Firma
KUBİLAY ARITMA
Küçük ölçekli ve bireysel yenilenebilir enerji yatırımlarına ilgi arttıkça yeni fikirler de hayata geçiyor. Avustralya’dan Graeme Attey’nin buluşu yatay eksenli rüzgar türbini Windpod binaların çatısını mikro ölçekli rüzgar santraline dönüştürüyor. 2500cm uzunluk, 670cm yüksekliğe sahip Windpod G1 12.5m/sn hızla esen rüzgarda 1kilovat enerji üretebiliyor. Bıçaksız ve sessiz tasarımıyla güvenli ve konforlu enerji üretimi yapan Windpod her çatı yüzeyine kuralabilecek şekilde tasarlanmış. Düşük maliyetli, küçük ölçekli temiz enerji üretimi için son derece uygun sayılan Windpod’un Şu anki maliyeti 1kilovat için 12500TL’yi geçiyor ancak ticari hale gelerek yaygınlaşırsa bu rakamın 7000-8000 TL’ye düşmesi mümkün.

slide.jpg
 
Üst