• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çed geçerlilik

mr_ram87

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mart 2012
merhabalar
çalıştıgım şirket 2008 yılında kapasite artışı için çed gerekli değildir raporu almış bu rapor tüm fabrikayı kapsar mı yoksa sadece o proses için mi geçerlidir. rapor altındaki ada parsel numaraları tüm fabrikayı kapsamakta.. bir de belli yıldan önce kurulan tesislerde çed gerekli değildir diye bir yazı okumuştum bu doğrumudur? dogruysa hangi yıldan itibarren?
teşekkürler
 
07.02.1993 tarihinden önce kurulan, projesi onaylanan vb. tesis ve faaliyetler ÇED Yönetmeliği hükümlerinden muaftır. Ayrıca bu tarihten sonra kurulsa dahi ÇED Yönetmeliği EK-1 ve EK-2 maddelerinde yer almayıp sonra çıkarılan yönetmeliklerde Ek-1 ve Ek-2 kapsamına alınan faaliyetler kapsama alındığı tarihten itibaren ÇED Yönetmeliğine tabidir. Örn. tavuk kümesleri 1993 yönetmeliğinde tabi değilken daha sonraki yönetmeliklerde kapsama alınmıştır. Çalıştığınız işyerine 2008 yılında kapasite artışı nedeni ile ÇED Gerekli Değildir kararı verildiğine göre daha önce mevcut proses için İl Müdürlüğünce gerekli inceleme yapılarak resmi yazı ile ya kapsamdışı olduğu bildirilmiştir ya da öncesinde ÇED Gerekli Değildir/ÇED Olumlu kararı verilmiştir. Önceki yazışmaların incelenmesi gerekir.
 
@mr_ram87

Benim de aynı problemim var 2005 yılında kapasite artışı için ÇED gerekli değildir kararı alınmış, firma 1993 yılından önce kurulmuş, Şimdi Çevre izin sürecinde ÇED gerekli değildir raporlarının yanı sıra Fabrika Geneli ÇED istenmekte, bununla ilgili muafiyet yazımızı hemen alabilir miyiz? Ya da işlemler nasıl yürütülmeli?
 
Üst