• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇED Harfiyat Atıkları ve Kazı Derinlikleri Belirlenmesi

semihcakmakk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Haziran 2020
Şehir
Kocaeli
Firma
yok
ÇED raporunda tesisin kurulum aşamasında kazı alanından çıkacak hafriyat miktarını hesaplamak istiyorum. Lakin tesis ekipmanlarının boyutlarına göre bir derinlik hesabı yapmam gerekiyor. Bu aşamada kazı derinliklerini neye göre belirlemem gerekiyor. Kullanacağım ekipmanlar listesi ektedir. Teşekkürler
1605378752933.png
 
semihcakmakk

Eğer bir projeniz varsa orada 0 kotundan kaç m. aşağıya kadar bina/tesis kurulacağı belirtilmiştir. Eğer metrekareler belli ise bir vaziyet planı (layout) vardır. Yoksa inşaat mühendisinden ya da inşaatı yapacak firmadan bilgi isteyiniz. Bu da mümkün değilse bulunduğunuz bölgedeki zemin yapısında göre tahmini bir değer alıp hesaplama yapınız. Mantıklı ve kabul edilebilir olması gerekir/yeterli olur.

Başlık: Hafriyat olmalı, harfiyat değil.
 
Üst