• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çed ile ilgili

qrafiqer

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Temmuz 2010
Çed raporuna imza atmak için gerekli şartlar nelerdir?
(çevre müh., maden müh., jeoloji müh.,) bu mühendisler için çed'e imza atmaları için ön şart olarak neler yapmaları yada ne tür özelliklere sahip olmaları gerekmektedir? yeni mezun yada piyasada çalışmış ama hiç çed sürecinde bulunmamış biri çed sürecine katılmak istediğinde hangi adımları izlemeli?

ilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
 
Çed yeterliliği olan bir firmada çalışıyor olmazı gerekli ve çed sürecinde de çalışlırsanbız çede imza atabilirsiniz, attığınız imza yanii çalışdığınız çed projesi sayısı kadar da ilerde konumunuz değişiri, Konu ile ilfgili
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ektedir.
 
Çed raporuna imza atabilrsiniz. Ama sadece çalışmalarda bulunmuş biri olarak. Bir nevi stajyer olarak. 5 büyük veya 15 küçük ÇED raporundan sonra çevre mühendisleri 5A, diğer mühendisler 5B yetkisi alırlar.
 
Aradığınız soruların cevabını Çed Yönetmeliğinde değil Çed Yeterlik Belgesi tebliğinde bulabilirsiniz.

Linki veriyorum..
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Linki Düzeltiin verdiğiniz Tebliğ yürülükten kalkmıştır yenisi eklendi.

Sevgi ve Saygılarımla.
Yasin ASLAN
 
Tabii 3 yıl deneyim şartı da var sanırım 5-a olabilmek için
 
çed veya proje taıtım dosyası hazırlayan ve bu dosyalarda imzası olan bir çevre mühendisinin aylık çalışma sınırı varmı.. örneğin en fazla 5 tane hazırlar diye...
 
@elitok
hayır böyle bir sınır yok. ÇED raporları projedir. her bir proje için farklı çalışma yapılır.
pekçok firma günde bir ptd çıkarmaktadır. çed raporlarını da ortalama 1 haftada çıkartanlar var.
 
Merhaba,

Ek-2 'ye tabi herhangi bir tesis;

1- "ÇED kapsam dışı" olabilir mi? Bunun örneği var mı?
2- "ÇED gerekli değildir" kararı için muhakkak PTD hazırlayıp başvuru mu yapmak gerekir, yoksa il çevre ve şehircilik müdürlüğü'nden görüş dilekçesi ile gerekli değildir yazısı alınabilir mi?
 
arkadaşlar kolay gelsin. Benim bir sorum olacak. poliüretan elek ve ürünleri imalatı yapan bir işletme çed kapsamında hangi madde de yer almaktadır. Teşekkürlerr.
 
Üst