• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇED Kapsam dışı belgesi

Rıdvan Gödel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Mart 2009
ÇED Yönetmeliğinin Ek-II 1-a)........(proses kaynaklı atığı ve yan ürünü olmayan sadece karışım yapan tesisler bu kapsamın dışındadır.)

Maddesine göre kapsam dışında olan bir işletme için resmi kapsam dışı yazısı alabilmek için izlenmesi gereken yol nasıldır? Bu konuda yardımcı olursanız sevirim. Teşekkürler.
 
Çevre İzin lisans Yönetmeliğinde madenlerle ilgili kapasite eşiği üretim miktarına (Ton/gün) bağlı olduğundan alan artışı çevre izni yenilemesini gerektirmez. ama alan artışına bağlı olarak üretim de artarsa (1/3 oranında) çevre izninin de yenilenmesi gerekir.
 
Üretim Kapasitesinde değişiklik olmayacağı için Çevre Konusunda alan artışı ile ilgili yapılması gereken tek şey şu olabilir Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne "işletmede alan artışının yapıldığı ancak yıllık üretim kapasitesinde değişiklik olmadığı, mevcut çevre izni koşullarının devam ettiği.." şeklinde bir bildirim yaparsanız ÇŞİM'de size mevcut çevre izninin güncel koşullar içinde geçerli olduğuna dair bir Çevre izni görüş yazısı yazar, çevre izninin yanına iliştiriverirsin. ÇED Olumlu da alınmalı, zaten onun farkındasınız. Kolay Gelsinnn.
 
Merhaba arkadaşlar tekstil fabrikasında çalışıyorum. 3 adet baskı makinamız mevcuıt yeni bir baskı makinası daha almayı düşünüyoruz. çed kapsamdışı yazımız mevcut. yeni baskı makinası aldığımızda tekrar çevreden çed kapsamdışı yazısı almamız gerekir mi ? herhangi birşey sunmalı mıyız?
 
merhaba, faaliyetiniz ÇEDY kapsamı dışında olduğundan ve en önemlisi kapasiteye bağlı bir sınır değeri bulunmadığından mevcut görüşünüz, faaliyete alınmıştır yani o faaliyet değişikliğe uğramadan devam ettiği sürece mevcut faaliyetiniz için mevcut çed görüşünüz kapasitenize bağlı olmadan geçerliliğini koruyacaktır ancak ÇEDY de faaliyetinizin bir sınır değeri olsaydı, siz o sınır değere göre kapsamdışında kalsaydınız kapasite artışlarınızı sınır değerin altında kaldığınıza dair yeni bir çed görüşü ile ispatlamanız, belgelemeniz gerekirdi.
 
bir kere çevre şehircilik denetime geldiğinde işte üç baskı makineniz vardı değişmedi dimi gibi bir soru sordu bize çed kapsamdışı yazımızda herhangi bir sınır değer mevcut değil. şimdi 4. baskı makinesini bildirmemiz gerekmiyor değil mi?
 
gerekmiyor ama için rahat etmiyor ise bir üst yazı ile durumu anlatın 3 tü 4 oldu deyin, ekine de eski Çed Görüşünüzü koyuverin. güncel bir çed görüşünüz olsun :)

faaliyetin yönetmelikte bir sınırı olmadığından aldığınız çed görüşü direkt baskı faaliyetine alınmıştır 3 - 5 makineye değil o nedenle üzerine koyacağınız 1 makine de durumu değiştirmeyecektir. faaliyetiniz yine kapsamdışıdır ve sizinde o faaliyet için kapsamdışı yazınız var
 
Ekin hanım Yusuf beyin dediği gibi kapsam dışı projelerde kapasiteye bakılmamaktadır. Fakat kapsam içi projelerde belirlenmiş kapasiteler , hacimler var o hacimler baz alınarak kapsam belirlendiği için çed verildiğinden kapasite veya hacim artışında çed yenilenmesi gerekmektedir. Şu an sizin için problem gözükmemektedir.
 
Arkadaşlar Merhaba,
Danışmanı olduğum bir firma için eÇED sisteminden çevre izin belgesinin alınması için başvuru yaptım ve geçici referans kodu ve erişim numarası için gönderilen link hata verdi. Destek mailinden dönüşte de ' eçed yalnızca danışman firmaların kaydı içindir.Tesis kaydı yoktur.' uyarısı geldi. Ne yapmam gerektiği hk bilgisi olan var mıdır?
 
Selamün Aleyküm Yakın bir zamanda Çalıştığım kurumdan emekli olacağım ve Geri Dönüşüm işi ile uğraşmayı düşünüyorum. Küçük çaplı bir işletme olarak başlamayı düşünüyorum. ve ne yapmam gerektiği konusunda henüz bir fikre sahip değilim. Önce hangisinden başlayacağım bir ÇED raporu ve arkasından Tehlikesiz Atık toplama ve ayırma izin belgesi mi almalıyım? tüm bu süreçler nasıl işliyor bana yardımcı olursanız sevinirim.
 
Merhabalar ;
reçel ve türevleri üretimi yapan tesisler ÇED Yönetmeliği kapsamı dışında mı değerlendirilmelidir? ÇED Yönetmeliği eklerinde bu faaliyeti kapsayan bir madde var mı ? Aynı faaliyet konulu tesisi olan biri var ise görüşünü beklemekteyim.
teşekkür ederim...
 
ek-2 =>27- Bitkisel ürünlerin üretimi: =>h) Meyve püresi, meyve konsantresi veya meyve türevli içecek üretilen tesisler, (1.000.000 litre/yıl ve üzeri) en yakın bunu biliyorum. bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlar .Biraz işim var onu hallettikten sonra daha net bilgiler elde edersem haber veririm@SİBEL KURAL
 
@mahsunGS bende bu maddeye girebileceğini düşünmüştüm. il müdürlüğü ve bakanlıkla görüştüm bu maddenin sadece meyve suyu üretimi yapan firmalar için geçerli olduğunu ve reçel üretimi yapan tesislerin Çed kapsamı dışında olduğunu ifade ettiler. gerekli evraklarla birlikte çed görüşü soracağım.
 
@SİBEL KURAL
Bizim danışmanlığını yapmış olduğumuz pekmez üretim tesisinin ÇED kapsamdışı kararı mevcut.
 
herkese merhabalar.
Arkadaşlar bir çevre danışmanlık firmasında işe başladım ancak danışmanlık hakkında her hangi bir bilgim yok ne yapacağım nasıl bir yol izleyeceğimi bana detaylı bir şekilde anlatırsanız çok mutlu olurum .
şuan öncelik işim ATIK SU ARITMA tesisleri (paket arıtmalar)ÇED KAPSAM DIŞI hazırlamam gerekiyor bu konuda yardımcı olurmusunuz ve birde elinizde örnek varsa gönderir misiniz
her şey için şimdiden teşekkürler...
 
Üst