• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇED Kapsam dışı belgesi

Rıdvan Gödel

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Mart 2009
ÇED Yönetmeliğinin Ek-II 1-a)........(proses kaynaklı atığı ve yan ürünü olmayan sadece karışım yapan tesisler bu kapsamın dışındadır.)

Maddesine göre kapsam dışında olan bir işletme için resmi kapsam dışı yazısı alabilmek için izlenmesi gereken yol nasıldır? Bu konuda yardımcı olursanız sevirim. Teşekkürler.
 
ÇED Kapsamdışı görüş yazısı bulunan firmanın adresini değiştirmesi durumunda ne yapmamız gerekir? Faaliyet ve proseslerde bir değişiklik yok, sadece adres değişiyor. Adres değişikliği bilgisi verilerek belgenin yeniden düzenlenmesi talep edilebilir mi? Ek olarak neler sunmak gerekir?
 
Merhaba,

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden temin edebiliyorsunuz. Harita mühendisliği yapan tanıdığınız varsa onlar da satıyorlar. Ücretini size iletiyorlar, siz yatırıyorsunuz. Sonrasında size haritayı verip fotokopi çektirmenizi ve geri getirmenizi istiyorlar. Bir ihtimal bağlı bulunduğunuz Belediye de verebilir. Bu şekilde alan da duymuştum.
 
Tsk ederim firmaya iletiyorum teklifiniz 🙂
[automerge]1599809523[/automerge]
Il müdürlüğüne yapmıs oldugum çed muafiyet basvurusu icin daha dün yazi gönderdiler ve e-ced üzerinden yüklenmesi gerekenler arasinda yazmaktadir.
 
Merhabalar kolay gelsin. Deterjan parfüm üreten bir firma için yönetmeliğin ek2 listesine göre çed kapsamdışı yazısı alacağız. Bununla birlikte bakanlığın veya il müdürlüğün istediği herhangi bir evrak var mı? Teşekkür ederim.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
MELİKE.Merhaba,

EK - 2 Listesi Madde 6'da değil miydi? Kapsam dışı alamıyorsunuz. ÇED Gerekli Değildir görüşü almanız gerekiyor. Proje Tanıtım Dosyası hazırlanacak. Sizin bu süreçte yetkilendirilmiş bir kuruluş ile anlaşmanız ve süreci başlatmanız gerekmekte.

ÇED Kapsam Dışı görüşü; EK-1 veya EK-2 listesinde olmayan faaliyetler için alınmaktadır.
 
Cem YılmazÖncelikle cevabınız için teşekkür ederim Cem Bey. Evet Madde 6'ya bakmıştım. Şimdi şöyle ki kalite yönetim danışmanlığında yeni işe başladım danışmanı olduğumuz kurum deterjan üretimine geçecek ve çevre ile alakalı taleplerini karşılayacağız. Çevre danışmanlığında yetkilendirmiş değiliz Proje Tanıtım dosyasını hazırlayarak firma adına başvuru yapamaz mıyız?
 
Merhaba, ÇED kapsamdışı yazısı bulunan bir firma için yapılacak kapasite artışı da ÇED durumunu etkilemeyecektir. Ancak eklenen makina bilgileri ile başvuru yapacağız. bunun için kapasite raporununa makina işlenmeden önce mi sonra mı başvuru yapmalıyız?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ceren123önce kendinizi garantiye alın. yatırım yapılmadan görüşü alın. kapsamdışı da olsa ceza kesebilirler ama kesmeme insiyatifini kullanıyorlar
[automerge]1610625643[/automerge]
keza siz kapsamadığını düşünüyorsunuz, ama il müdürlüğü başka bir yerden kapsama da sokar
 
Merhaba,

Buradaki konulardan bağımsız mı bilemiyorum ancak bir sorum olacaktı.
Firmamın Çevre İzni Süreci için sistemden Uygunluk başvurusu yaptım. Elimde bulunan Çed Görüşü belgelerini yükledim. Firma EK-2 Çed Kapsamı dışında. Yalnız son Çed Görüşümüzde 2016 yılına ait bir Çed Görüşüne atıfta bulunulmuş. Ancak evraklarımız içerisinde böyle bir Çed Görüşü yok ve memur ısrarla bu evrakı istiyor.

Bağlı bulunduğumuz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bu evrakı sorgulayıp, bulabilir miyim?
İl Müdürlüğündeki yetkili kişi ile de O tarihte firmada çalışmadığımı ve dosyalarda veya dijital ortamda da bu evrakın kesinlikle olmadığını beyan ettim. Ayrıca 2016 daki evrakın üzerine bize 2020 yılında yeniden Çed Görüşü verdiler ve o süreçte de böyle bir evrak istemediler.

Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar var ise dönüş yaparlarsa çok sevinirim.
 
Atıfta bulunulan ÇED görüşünün tarih ve sayısı vardır o tarih ve sayısından evet eski ÇED görüşünüzü il müdürlüğünden bulabilirsiniz.
Sizin çalışıp çalışmadığınız değil tesisin çalışıp çalışmadığı önemli o nedenle kurulduğun günden bugüne kadar tüm evraklar saklanmalı, çalışandan çalışana da aktarılmalıdır. Bazen sizin yaşadığınız durumlar yaşanabiliyor.

Eğer il müdürlüğünden bulamıyorsanız ya da zorluk çıkarıyorlarsa, bugün de hala ÇED Kapsamı dışında bir faaliyet yapıyorsanız en baştan tüm proses ve kapasiteniz için ÇED Kapsam dışı görüşü için başvuru yapıp güncel bir görüş alabilirsiniz. Ancak ÇED Kapsamında yer alıyorsanız bu seçenek geçerli değildir.
 
Murat TÜYLÜMurat TÜYLÜ Merhaba iyi günler,

Firmamızın faaliyet konusu güncel olmayan ÇED Kapsamdışı belgesi mevcut, yeni faaaliyet konusu ve kapasiteye göre tekrar belge almak için başvuruda bulunacağız.
ÇED Kapsamdışı belgesi başvurusunda İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatının bulunması zorunlu değil değil mi?
Bu belge çıkmadan da başvuru yapılabilir.
ÇED kapsamdışı belgesinin verilmesi sürecinde İl Müdürlüğü saha denetimine geliyor mu?

Teşekkürler,
 
Son düzenleme:
Üst