• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çed Kararı

Sema Balkaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ekim 2018
Firma
AKTEM
Merhabalar,
Yeni kurulacak olan geri dönüşüm tesisi için çed kararı almamız gerekiyor. Rapor için izlenmesi gereken yollar hakkında yardımcı olabilen var mı?
 
Sema hanım merhaba, ne üzerine geri dönüşüm yapacaksınız? Eğer ambalaj atığı yapacaksanız çed muafiyet görüşü alırsınız. Tehlikesiz atık geri kazanımda tekstil atığı geri kazanım haricinde işlem yapacaksanız yine çed muafiyet görüşü alırsınız. Ancak tekstil türevli geri kazanım yapacaksanız proje tanıtım dosyası hazırlatarak çed gerekli değildir kararı alırsınız. Çed muafiyet görüşü için, dilekçe ile birlikte vaziyet planı, iş akim şeması ve proses özeti, kapasite raporu, 1/500 ölçekli nazım imar planı ve taahhütname gibi belgeler isteniyor. Yine bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğü ile görüşün
 
Merhabalar
Danışmanlığını yaptığım bir firmada iki adet yağ alma fosfat tankı mevcut. 1 adet Tank kapasitesi 4420 m3 ve ÇED kapsamdışı kararı için başvuru yapacağım. Fakat yönetmelikte toplam tank kapasitesi 5000 m3 sınırı şartı konulduğu bilgisi verildi. Yönetmeliği incelediğimde böyle bir bilgi bulamadım yada böyle bir bigi var mı? Amacım tank küçültmesi yapıp kapsamdışı kararını almak. Böyle bir olay ile karşılayan yada bu işlemi uygulayan biri oldu mu ? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Üst limite bakılmaksızın tank/havuz hacimleri 5 m3 ve üzeri olan yüzey yıkama işlemleri ÇED yönetmeliği Ek 2 Madde 9’ a göre değerlendirilmektedir.Bu yüzden Proje Tanıtım Dosyası hazırlatmak durumundasınız. Eğer tank küçültmesi yaparsanız ve denetime geldiklerinde 5 m3 den küçük olduğunun teyitini yaparlarsa ÇED Kapsam Dışı Kararı tarafınıza verilir.
 
Bahsi geçen maddeyi okumuştum ayrıca firmanın bana verdiği tank kapasitesinde de bir anormallik var bu derece büyük bir rakamın olması çok zor. Tankı görmediğim için emin olamadım. İlginiz için teşekkür ederim.
 
@Emre Hanlı Emre Bey dediğiniz gibi birimlerde bir yanlışlık olmuş. Bu gün ölçümünü yaptım, bir tank kapasitesi 4.80 m3 geldi. İlginizden dolayı teşekkür ederim.
[automerge]1563790482[/automerge]
@hakan çağlar Hakan Bey mantıken devasa boyutlar oluyor dediğiniz gibi ama sonuca ulaştırdım. Gerekli revizyonu firmaya sundum cevap beklemekteyim. İlginiz için teşekkür ederim.
 
Üst