• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çed konusunda

Levent Yavuz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ekim 2013
çed yönetmeliği ek2 de yeralan
(Ek–1’de Yer Alan Alt Sınırlar Bu Listede Üst Sınır Olarak Alınır) ne anlama geliyor arkadaşlar
 
yani EK1 de bahsedilen kapasite sınırlamalarının alt sınırı EK2 hazırlamak zorundadır oluyor, mesela 400.000ton/yıl ve üzeri kırma eleme EK 1 iken 399.000ton/yıl EK2 hazırlamak durumunda oluyor, EK2' nin üst sınırı olmuş oluyor bir nebze.

benim düşüncem,, kolay gelsin
Bu arada şu da benim uygulamada merak ettiğim bir konu, bu üretim miktarları sınırlar tamamen taahhütlere göre, denetleme mekanizması da faturalar mı yoksa kapasite raporunda geçen miktarlara göre mi yapılıyor.
 
çed muafiyeti yazısında ekler kısmında kapasite raporu da isteniyor , kapasite raporuna göre sanırım.

yani ek 1 listesinde yer alanlar çed kapsamında ek2 listesinde yer alan kapsam dışındamı yer alıyor.
 
@Levent Yavuz

EK-1 listesindeki faaliyetler için yetkili firma tarafından ÇED raporu hazırlanıp bakanlıktan ÇED OLUMLU kararı alınır,
EK-2 listesindeki faaliyetler için yetkili firma tarafından Proje Tanıtım Dosyası hazırlanıp il müdürlüğünde ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR kararı alınır,
EK-1 ve EK-2 listesinin hiçbirine girmiyor ise, ÇED Kapsamdışı başvurusu faaliyet sahibi veya yetkili firma tarafından başvurularak ÇED KAPSAMDIŞI görüşü alınır.
 
@shalic

sanayi veya ticaret odasından alınan kapasite raporuna göre değerlendirilmektedir, faaliyet sahibi çed görüşü almadan kapasite raporunu yeniler kapasite artırırsa cezai yaptırım uygulanmaktadır.
 
teşekkür ederim Tarık Bey, bir şey daha soracağım çed hazırlayan firmalar korunan alanları verilerini nereden alıyorlar, kendi veri tabanları mı var güncel yoksa, orman su işlerinden, vb yerlerden mi bilgi alıyorlar ya da copy paste mi:S
 
firmaya göre değişir, özel programları satın almıs olanlar da var, orman su işleri bakanlığının bunlarla ilgili
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
diye google earth veritabanlı çalışan internet sitesi var. kitap vs. dokümanlardan yararlananlar var. ama copy-paste yapan firmalar da var.
 
@shalic

ama bu konuda en iyi güncel kaynak.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
çünkü orman ve su işleri bakanlığı değişiklik oldukça sistem üzerine güncelleme yapmaktadır.
 
evet bu siteyi bende yeni keşfettim, ÇED ile çok uğraşmıyorum ama geliştirmek amacıyla buldum iş yerimdeki maden mühendisi arkadaşlar ile de paylaştım da güncel değil dediler onlarında kendi lisanslı programları var sanırım oradan anlıyorlar, siz ÇED ile ilgileniyor musunuz yoksa Çevre yönetim birimi olarak mı göreviniz,, inşallah meşgul etmiyorumdur,

teşekkür ederim
 
Merhaba Arkadaşlar;
Aynı adreste (aynı kat, aynı kapı numarası) farklı 2 işletme var. 2 işletme için farklı 2 ÇED görüşü alınabilir mi?
Yani: Aynı kapı numarasına 2 ÇED verilir mi?
 
Bilgim dahilinde verilir.Firmalar farklı çünkü ek-1 ve ek-2 den birin de yer alıyorsa sıkıntı olacağını düşünmüyorum. AKKUYU NGS olayı gibi bir olayla karşılaşmayında :) adres pek önemli olmaz :)
 
Üst