• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çed muafiyet başvuru h.k yardım lütfen

t..gök

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ocak 2013
Arkadaşlar yıllık 990.000 lt/yıl kapasiteli KONSANTRE MEYVE SUYU tesisi kurulması planlanmakta ve çed muafiyet başvuru sisteminde veri formu bölümünde inşaat ve işletme aşamasında öngörülen EVSEL ATIK SU MİKTARI , EVSEL KATI ATIK MİKTARI , ENDÜSTRİYEL PROSES ATIK SU MİKTARI istenmekte . Neye göre , nasıl tahmin etmeliyiz ? Yardımcı olursanız çok sevinirim ...
 
evsel atık su miktarını daha önce bu konularda yapılan çalışmaları referans kullanarak yapabilirsin. önemli olan tesiste kaç kişinin çalışıyor olacağı. aynı şekilde katı atık miktarı da bu şekilde hesaplanır. 150 lt/gün birisi diğeri de 1.15 kg/gün olması lazım. proses atık su miktarı ise tesisin kapasitesine göre üreteceği atık su miktarı da tasarım parametreleri içindedir onu da ordan kullanabilirsin.
 
burda dikkat edilmesi gereken diğer husus. inşaat ve işletme demiş ikisi için de ayrı bakmak gerek. çalışan kişi sayısı değişir bu durumlarda. basit matematik hesabı ile yapılır geri kalan. 25*0,15 = 3,75 metreküp gibi. bu duruma göre de ihtiyaç duyulacak arıtma sistemi belirlenir. proses atık suyu da dediğim gibi üretim miktarına göre belirlidir zaten atıyorum her metreküp üretim için bilmem kaç litre şeklinde.
 
ENDÜSTRİYEL / PROSES ATIK SU MİKTARI nı hesaplarken 990000 lt/yıl üretim kapasitesini güne çevirip yani günlük 2712 lt üretimin %? atık su olur dicem ama elimde kurulacak olan tesisle alakalı hiçbir döküman yok. Şimdi burda şöyle bişey var TESİSİMİZ KONSANTRE MEYVE SUYU YANİ meyveler yıkanıyor , presleniyor sonra yoğunlaştırma yapılıyor.O zaman atık su çıkmıyor diyemezmiyiz?
 
Aynen Çiğdem Hanım meyveler yıkanırken kullanılan su kanalizasyona verilecek ve meyvenin herşeyi kullanılacak posası mesela hayvan yemi olarak kullanılacak sıfır atık ..
 
çalışanların kullandığı su ıdı kastettıgım, proses de meyvelerın yıkamada da su kullanacakcaksınız ve bundan kaynaklı atıksu da mevcut, bunu da yaklaşık bır değer alarak ılave etmenız gerekecektır.

ama çed muafıyetı alırken sıstemde sorulan o bilgilere çok takılmana gerek yok, bir öngörü çünkü, yaklaşık rakamlar yazabilirsin@t..gök
 
abicim çok saol ama muafiet başvuru formu istedim ben bu dilekçesi yani bende pdf hali var onu word çeviremedim çünkü yazılım yok bende çevirip atsanızda olur var ise
 

Ekli dosyalar

  • h.pdf
    15.2 KB · Görüntüleme: 42
Üst