• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çed muafiyet yazısı başvurusu nasıl yapılır?

Arkadaşlar Merhaba,

Çalıştığınız veya hizmet verdiğiniz işletmeler 25.11.2014 tarih 29186 Resmi Gazete Sayılı ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ Ek-1/2 listesinde bulunan faaliyetlerin herhangi bir tanesini gerçekleştiriyor ise ve kapasitesi Ek-1/2 listesinde belirtilen kapasitenin altında ise ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuru yaparak ÇED Muafiyet yazısı alması gerekmektedir.

Bugün sizlere ÇED Muafiyet Yazısına nasıl başvuru yapılır, başvuru için neler gereklidir onlardan bahsedeceğim.

Öncelikle tesisin bulunduğu ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yazılı olarak ÇED Muafiyet dilekçesi ve bu dilekçenin eklerine aşağıda yazdıklarım eklenmelidir.

NOT: Bu ekler müdürlükten müdürlüğe değişiklik gösterebilir. Lütfen başvuru yapmadan önce istenen ekleri ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden teyit ediniz.

NOT: İş Akım Şeması ve Proses Özeti ile Taahhütname'yi tesis yetkilisine kaşe-imza yaptırarak taramasını alınız. Taralı dosyalar tekrardan sisteme yüklenecektir.

NOT: İş Akım Şeması ve Proses Özeti Bakanlığın web sayfasında belirtilen formatta hazırlamanızı tavsiye ederim.

NOT: Aşağıdaki tüm resmi ve tarafınızca hazırlanan evraklarda adreslerin aynı olmasına dikkat etmeyi unutmayın.
  • İş Akım Şeması ve Proje Özeti
  • Taahhütname
  • İmza Sirküsü
  • Kapasite Raporu
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Tapu Senedi
  • Vergi Levhası
  • Kira Sözleşmesi (var ise)

İlgili İl Müdürlüğü'ne yapılan ÇED Muafiyet başvurusu için tarafınıza cevap dilekçesi gelecek olup ilgili dilekçe örneği aşağıdadır. Bu dilekçede tarafınıza Referans Numarası ve Erişim Kodu verilmektedir.


ÇED Muafiyet Erişim Kodu-1.jpg


Bu numaralar ile
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir.

Screenshot_1.jpg


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
'na girdikten sonra sol tarafta bulunan (işaretli) Muafiyet Başvuru Takip bölümüne girmelisiniz. Daha sonra,

Screenshot_2.jpg


Muafiyet Başvuru Takip bölümüne girdikten sonra sayfanın alt kısmında bulunan Referans Numarası ve Erişim Numarası bölümüne başvurunuza cevap olarak gelen dilekçede yazan Referans Numarası ve Erişim Numarası ile giriş yapmalısınız. Daha sonra,

Screenshot_3.jpg


Karşınıza giriş sayfası çıkacak olup GÖSTER butonuna tıklayarak işleme devam etmelisiniz.

Screenshot_4.jpg


GÖSTER butonuna tıkladıktan sonra işletmenin bilgileri gelecek olup bu bilgilere tarafınızca müdahale edilememektedir. Olası bir yanlışlık veya hata görürseniz durumu İl Müdürlüğü'nden Referans ve Erişim numarasını veren ilgili personel ile görüşmelisiniz.

Eğer bu bölümde herhangi bir eksiklik yok ise Koordinat Bilgileri butonuna tıklayınız.

Screenshot_5.jpg


Koordinat Bilgileri bölümüne işletmenin KML dosyasını yüklenmelidir. KML dosyasını ister Google Earth uygulamasında da hazırlayabilir isterseniz
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
web sitesinden de tapu bilgilerini girerek indirebilirsiniz.

Screenshot_6.jpg


Koordinat Bilgileri bölümüne KML dosyasını yükledikten sonra sistem otomatik olarak harita üzerinde tesisin yerini işaretlemektedir. Haritaya yakınlaşarak dahada detaylı tesisin konumunu görebilirsiniz. Koordinat Bilgileri bölümünü tamamladıktan sonra Başvuru Dosyası butonuna tıklayınız.

Screenshot_7.jpg


Buraya aşağıdaki evrakları yüklemelisiniz.
  • İş Akım Şeması ve Proje Özeti (KAŞE-İMZALI)
  • Taahhütname (KAŞE-İMZALI)
  • İmza Sirküsü
  • Kapasite Raporu
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Tapu Senedi
  • Vergi Levhası
  • Kira Sözleşmesi (var ise)
Screenshot_8.jpg


Yüklediğiniz evraklar yukarıdaki gibi görünmekte olup, Dosya Göster butonuna tıklayarak yüklenen evraklarınızı kontrol edebilirsiniz.

Screenshot_9.jpg


Başvuru evraklarını yükledikten sonra Veri Formu bölümüne faaliyetin İnşaat ve İşletme Aşamasında oluşan evsel katı, atıksu ve endüstriyel atıksu verilerinin girişi yapılmalıdır.

İşletmeniz kurulu bir binada faaliyet gösteriyorsa veya gösterecekse inşaat aşaması kısmını boş bırakınız.


Screenshot_10.jpg


Veri formunu da doldurduktan sonra Gönder butonuna tıklayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

NOT: Yaptığınız başvuru sonucunda başvuru evraklarında eksiklik olması durumunda ilgili memur tarafınıza eksiklik açacak olup sisteme tekrardan aynı Erişim ve Referans numarası ile giriş yaparak eksikliğin tamamlanması gerekmektedir.

Saygılarımla, iyi çalışmalar dilerim.
Oğuzhan KESKİN
Çevre Mühendisi

@Oğuzhan Keskin
 
Üst