• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇED raporları elektronik ortamda

Veysel Kılıç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Temmuz 2010
Firma
Gökşin İnş. Tic ve San Ltd Şti.
Ekli dosyayı görüntüle 2137

Bu yıl başlayacak ''e-ced'' projesiyle Çevresel Etki Değerlendirmesinin (ÇED) tamamı elektronik ortama aktarılacak. ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürü Mustafa Satılmış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkesin ortak değeri olan çevrenin artık uluslararası boyuta taşındığını vurguladı. Türkiye'de oy birliği ile karar alınan ÇED dışında başka bir mekanizmanın olmadığının altını çizen Satılmış, ÇED'in çevre yönetiminin en etkin aracı olduğunu belirtti. Satılmış, bu yıl içinde başlatılacak e-ced projesiyle binlerce sayfa kağıttan kurtulmuş olunacağını ve sistemin tamamen elektronik ortamda devam edeceğini ifade ederek, ''Bu da ciddi bir zaman tasarrufu getirecek'' dedi.

Böyle bir sistemi kurmanın kolay olmadığına, yazılım ve altyapıyı hazırlamanın belli bir süre aldığına dikkati çeken Satılmış, şu anda proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

-180 günü bulan işlemler 60 güne düşecek-

ÇED sürecinin tamamen elektronik ortama taşınmasıyla kağıt, posta, ilan gibi işlerden dolayı harcanan ve 130-180 iş gününü bulan işlemlerin 60 güne düşeceğini söyleyen Satılmış, şöyle devam etti:

''Böylelikle postadaki gecikmeler, raporun kişinin eline geçmemesi gibi gerekçeler ortadan kalkacak. Bir de elektronik ortamda raporu okuma şansınız daha fazla olur. Kendi e postanızda, kendi evinizde ya da yoldayken de rahatlıkla raporu okuyup değerlendirebilirsiniz. Görüşlerinizi de elektronik ortamda bakanlığımıza rahatça gönderebilirsiniz. 'Zamanım yetmedi' türü yakınmaların da ortadan kalkacağını düşünüyoruz. Son olarak, iş gücü verimliliği de sağlanmış olacak.''

Satılmış, e-izin ÇED sisteminin bu yıl içinde hizmete gireceğini de açıkladı.

-''Yatırımcılar şikayetlerinde haksız''-

Satılmış, yatırımcıların ÇED konusunda yaşanan gecikmelere ilişkin olarak siyasilere kendilerini şikayet etmesine de değinerek, bu gecikmeye birtakım kurumların neden olduğunu ve bu yüzden yapılan eleştirileri haksız bulduklarını söyledi. Yatırımcıların ÇED raporu ve proje tanıtım raporlarında neyi taahhüt ettiklerini bilmediklerini de ileri süren Mustafa Satılmış, ''Yatırımcılar kendi işlerinin sahibi olduğu, temsilcilerin kendilerini doğru bilgilendirdikleri takdirde süreç de rahat götürülür. Cezai durumlar gibi sıkıntıların çoğuyla da karşılaşılmaz'' ifadelerini kullandı.

AA
 
Üst