• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çed süreci nasıl işler?

elitok

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Mart 2010
proje tanıtım dosyası hazırlayan bir firmada yeni işe başladım ve yeni mezunum. yolun en başındayken hata yapmamak adına yardımınıza ihtiyacım var.bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim.
ek 2 listesine tabi işletmelere ptd hazırlamak için izleyeceğim yol nasıl olmalı. direk ptd hazırlayıp il müdürlüğünemi sunmalıyım yoksa daha önce izleme değerlendirme kontrol formu hazırlayıpmı sunmalıyım. izlemem gereken yol nasıl olmalı?
 
İlk olarak ptd yi hazırlayıp il müdürlüğüne sunmalısın. Onlar inceleyecek ve sana eksiklik var ise eksiklik listesi göndereceklerdir. O eksiklerde eğer isteler ise izleme denetleme formu doldurmanı isterler zaten. Ayrıca izleme denetleme formunu PTD hazırladıktan sonra doldurman senin açından daha kolay olur. Sorununa yardımcı olabilmişimdir umarım... İyi çalışmalar bol şanslar...
 
bende konuyla ilgili bir şey sormak istiyorum...ben de PTD hazırlamak istiyorum herhangi bir yeterlilik söz konusu değil sanırım ve hazırlama aşamasında izlemem gerekn yol nedir nelere dikkat edilir...daha önce hazırlamadım ama çok inceledim yapabilirm diye düşünüyorum :)
 
Yeterlilik söz konusu derken tam olarak ne demek istediniz anlamadım fakat eğer resmi PTD yapmak istiyorsanız (resmiden kastım hazırlayıp imzanızı atıp il müdürlüğüne sunmak) bunun için ÇED yeterliliği olan bir müşavir firmada çalışmalısınız ve firma sizi Çevre ve Şehircilik bakanlığına yeterlilik kapsamında olan personel olarak bildirmeli aksi takdirde imza atamazsınız sadece PTD yi düzenlemiş olursunuz diyeyim. Ayrıca izlenmesi gereken yol nedir derken resmi yollardan mı bahsediyorsunuz? Eğer PTD dosyasını hazırlama diyorsanız dediğiniz gibi çok incelediyseniz yaparsınız bir sıkıntı olmaz insan yapa yapa alışıyor ne kadar öğrensende hataların her daim oluyor.
 
Üst