• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇED Süreci

Hacer BÜTÜNER

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Ocak 2020
Şehir
Kocaeli
Firma
Lojistik
Merhaba Arkadaşlar,

Bir Lojistik firmasında ie başladım Çevre Müh. olarak ama hiç bir deneyim yok. ÇED KApsam dışı ek 2 listesine tabi olan bir işletme burası. ÇED KApsam dışı başvurusu yapmak istiyorum. Süreçi nasıl izlemeliyim. Ayrıca 20 yıldır kurulu bir şirket ama hiç çevre ile ilgili süreçler işlenmemiş olmakla beraber çed görüşü olmayan bir firma. Yani geçmişe dönük hiç evrak yok. Şuan Çıkan atıkların sözleşmesini dahi tarafımca yaptırılmıştır.ÇED Alma ve alındıktan sonraki süreci bana detaylı şekilde iletme şansınız varsa çok sevinirim.
 
Merhaba,

Öncelikle işiniz hayırlı olsun. ÇED kapsam dışı yazısı almak istiyorsanız.
1-dilekçe
2-iş akım şeması ve proses özeti
3-kapasite raporu
4-mali sorumluluk sigortası
5-tapu

Gibi evrakları dilekçe ekine koyarak başvuruda bulunabilirsiniz.
Sonra müdürlük size şifre verip e-çedden tekrar başvuru yapmanızı isteyebilir. (bu müdürlükten müdürlüğe değişebilir)

Eğer tesisiniz Kapsam dışı ise sıkıntı olmaz ama müdürlük faaliyetinizi çed gerekli değildir veya çede tabi tutarsa cezai işlemle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Çed görüşünüzü aldıktan sonra çevre izin ve lisans yönetmeliğini incelemenizi öneririm. Ondan sonra forumda @Cem Yılmaz beyin açmış olduğu konu var onun içinde ne yapmanız gerekenler yazmaktadır. (mobilden cevap yazdığım için ilgili konuyu ekleyemedim kusura bakmayın)
 
Rica ederim. Çed görüşünüzü alır almaz izin ve lisans yönetmeliğinde ilgili faaliyet maddenizi bulduktan sonra il müdürlüğü uygunluk-gfb-izin sürecinizi başlamanızı tavsiye ederim.
Olurda çevre izninden muaf olursanızda. Tesisinizde tehlikeli/tehlikesiz atık geçici depolama alanı yaptırıp buraya tehlikeli atık zorunlu mali sorumluluk sigortası yaptırın.
 
Hacer BÜTÜNER
Merhaba,

Aşağıdaki dilekçe KOCAELİ için. Bu şekilde basit bir başvuru yapmanız yeterli olacaktır. (ekleri de aynı şekilde dilekçe de yazıyor, fazlasına gerek yok ÇED kapsamdışı için) Kocaeli çevre md. çoğu zaman gelmeden görüşünü yazıyor. ayrıca dilekçeye kep adresinizi de ayrıca yazmanızı tavsiye ederim. Görüşü kep ile göndermeleri daha sağlıklı oluyor, diğer türlü postada zaman alabiliyor.
 

Ekli dosyalar

  • genel-basvuru-dilekcesi_20190821092515 (1).doc
    32.5 KB · Görüntüleme: 43
Bulunduğunuz ilin il müdürlüğü sayfasına da bakabilirsiniz orada da formatı paylaşmış olabilirler.
 
Merhaba e çed sistemine giriş yapıyorum referans ve erişim kodu ile açılan sayfada göstere tıklıyorum ve benı tekrar başa atıyor bilgniz var mıdır ?
 
Merhaba,
Sistemsel bir hata olmuş olabilir, durumu İl Müdürlüğü'ne bildirmenizi tavsiye ederim. Şuan ben bir firmam için denedim ve girdim. Büyük ihtimal sizin firmanıza özel bir sistemsel bir sıkıntı olabilir.
 
Çalıştığım şirket 2013 yılında ÇED muafiyet almış. merak ettiğim şu, E-Çed sistemine nasıl ulaşırım? Sorum biraz garip olmuş olabilir ama ÇED muafiyet yazısının orjinaline ulaşmak istiyorum (:
 
E-Çed üzerinden alınmış mı bu önemli. EK-1 ve EK-2 kapsamında olup da kapasite açısından kapsam dışı kaldıysa E-Çed başvurusu vardır. İki türlü de olayı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile çözmeniz gerekecek. Başvuru dilekçesi varsa oradan, yoksa direkt olarak evrak numarasından gidebilirsiniz.
 
Üst