• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çed ve ptd istekleriniz

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiştir.

Yasin Aslan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Aralık 2008
Elimizdeki Çed raporlarını bütüm arkadaşlarımızla paylaşmak istiyoruz fakat, tümünü yüklememiz imkansız bu nedenle Bölüm sorumlusu olarak istenilen raporları en kısa sürede siteye yüklemeye çalışacam. Bu arada genede biraz örnek olması açısından yüklemeye devam edeceğim.
 
Merhabalar, geçmiş yıllara ait olan, kararı alınmış herhangi bir ÇED/PTD nin sayısallarını (.pdf dosyası) bulabilceğimiz bi link, proğram var mı? Yoksa sadece O İldeki Çevre ve Şehircilikten mi talep edebiliriz...
 
Hayır, benim sormak istediğim güncel değil daha eski yıllarda kararı alınmışlar içindi,misal Sivas İli ,....Projesi Karar Tarihi 27.04.2010 Karar No:2010/08 bunun .pdf gibi...
 
@Cem Yılmaz @Murat TÜYLÜ konu hortlamışken bir şey sormak istiyorum. Boyahane tesisimiz var çed raporu kapasitesi iki yıl önce alınmış ve 2.600 ton/yıl, mevcut kapasite raporu ise 2.400 ton/yıl. Yeni kazan alımı planlanmakta ve 2.650 ton/yıl olarak kapasitemiz güncellenecek. Şimdi benim bildiğim 3.000 ton/yılın altında kaldığımız için ÇED kapsam dışıyız ama ÇED görüşünde ki 2.600 ton/yıl sınır değerimizi aştığımız için her hangi bir işlem yapmam gerekiyor mu. Kusura bakmayın ÇED konusunda çok az tecrübeye sahibim, eğer çok kolay bir soru sordu isem linç etmeyin beni:eek:;)
 
@yeniçevreci Kapsam dışı değilsiniz o zaman, karıştırdığınız bir nokta var :)
Yönetmelik:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

EK 2 Madde 10)
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Sizin 3.000 Ton'un altında iseniz ÇED Gerekli Değildir görüşünüzün olması lazım. 2.600 ton/yıl için alınmışsa, 2.650 ton/yıl'a çıkmadan önce Proje Tanıtım Dosyası ile ÇED görüşünüzü yeniletmeniz gerekiyor.
 
Şöyle ÇED Gerekli Değildir Kararı aldığınız kapasite: 2.600 ton/yıl sizin üst limitinizdir. Yönetmelikte 3.000 yazsa dahi siz 2.600 ton/yıl aldığınz için 2.650 yaptığınız an ÇED'i aştığınız için ceza durumuna düşersiniz, aşmayın. Kapasite raporunuzdaki şarj durumlarını güncelleyin ya da ÇED yaptırın.

Unutmadan; kapasite raporları 8 saat 300 gün yani 1 vardiya üzerinden hesaplanır. Siz 3 vardiya çalışıyorsanız kapasite raporunuzdaki boyama kapasitesini 3 ile çarpmanız ve buna göre ÇED ile kıyaslamanız gerekir.
 
Üst