• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çed ve ptd istekleriniz

Bu konu süresiz olarak sabitlenmiştir.

Yasin Aslan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Aralık 2008
Elimizdeki Çed raporlarını bütüm arkadaşlarımızla paylaşmak istiyoruz fakat, tümünü yüklememiz imkansız bu nedenle Bölüm sorumlusu olarak istenilen raporları en kısa sürede siteye yüklemeye çalışacam. Bu arada genede biraz örnek olması açısından yüklemeye devam edeceğim.
 
Emin olmamakla birlikte, yeni gelecek makinenin proje bedelinden yola çıkılır diye biliyorum. Eski makineler için izniniz var zaten. Yeni gelecek makinelerin proje ve makine bedeli de faturadan kolayca hesaplanır. Tabi ÇED alanında çalışmış birisi de yorum yaparsa iyi olur.
 
@Cem Yılmaz @Murat TÜYLÜ az önce boyahane işletme müdürü ile anlaşmazlığa düştük, o yıllardır boyahane müdürlüğü işi yaptığını ve 3.000 ton/yılın altında kaldığımız müdettçe Proje Tanıtım Dosyasıne gerek kalmaz diyor. Ben de yönetmelik maddesinde gösterip onu ikna etmek istiyorum ama bunu kendisine nasıl ispatlarda ikna edebilirim, yardımcı olabilir misiniz. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkürler
 
@yeniçevreci Konuyla ilgili kapasite raporu, proses özeti/iş akım şeması ekiyle il müdürlüğüne görüş dilekçesi ile görüş sorabilirsiniz (mevcut görüşünüzün tarih ve sayısını ilgi tutmayı unutmayın). Resmi cevap geldiğinde ikna etmek için uğraşmanıza gerek kalmaz.
 
@yeniçevreci Yıllarca boyahane müdürlüğü yapınca ÇED Yeterliği mi almış :) Yönetmelik ile ikna edilmiyorsa, ben ne diyebilirim ki daha fazla? Yönetmeliğin EK - 1 listesinde 3.000 ton ve üzeri geçer. EK - 2 listesinde de size göndermiş olduğum ibare geçiyor. @Emre Hanlı Bey'in söylediği gibi, İl Müdürlüğüne sunun dilekçeyi de sorun sizden çıksın. Durduk yerde ceza puanı uygulanmasın size de.
 
Tesisiniz belli bir yıldan önce kurulmuş ise Çed'ten muaf oluyor. İşletme müdürünüz bu tarz bir işlemden de bahsediyor olabilir. Fakat kapasite artışı meydana geldiği an o görüş iptal olur. Eğer yanlış hatırlamıyorsam 1996 yılı ve öncesi olan tesisleri kapsayan bir konuydu. Yıl olarak daha eski tesislerden de bahsediliyor olabilir. Tam tarihi hatırlayamıyorum.
 
Merhabalar çed gerekli degidlri belgemiz var bir firmamızın belgede sadece ünvan kısmı degişicek bunu nasıl yapmamız lazım acaba? herhangi bir ücret varmı acaba
 
Merhaba Taha Bey,

Herhangi bir ücreti bulunmuyor. "ÇED Gerekli Değildir Unvan Değişikliği" konulu bir dilekçe hazılayacaksınız. Ekine eski unvandan yeni unvana geçişi gösterir belgeler (Ticaret Sicil Gazeteleri, Satış/Kiralama Sözleşmesi vb) ekleyeceksiniz. Mevcut ÇED görüşünüzü, iki firmaya ait kapasite raporlarını, İş Akış Şeması ve Proses Özetini ekleyeceksiniz. Kısacası eski firmadan yeni firma unvanına geçerken her şeyin aynı kaldığını belirtip, aynı şartlara uyacağınızı belirtmeniz gerekiyor. Dilekçenin son ekine de taahhütname eklemeniz gerekiyor.

Taahhütnameyi yazarken bir önceki firmanın yerine getirdiği tüm yasal yükümlülüklere uyacağınızı belirtmeniz yeterlidir.
 
Talebinizi belirten dilekçeı ile birlikte İl müdürlüğünüze başvuruda bulunabilirsiniz. Eklerine mevcut ÇED Gerekli değildir belgenizi ve üst yazısını, ünvan değişikliğine ilişkin ticari sicil gazetenizi, vergi levhası, imza sürküsünü ve ÇED Taahhütnamesini yeni ünvana göre hazırlayıp eklemeniz yeterli olacaktır.
 
ek 1 listesindeki patlayıcı maddelerle ilgili ÇED raporuna ihtiyacım var arkadaşlar olan var mı acaba
 
Üst