• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çelik döküm tesisinde çevre ve iş güvenliği

Ömer Taşdemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ocak 2012
Arkadaşlar yeni kurulacak olan çelik döküm tesisinin hem çevre hem de iş güvenliği açısından ilk olarak önemli yapılması gerekenler hakkında bana yardımcı olabilecek misiniz? Örnek çevre ile ilgili yasal izinler nasıl bir yol izlemeliyim. Daha yeni inşaası bitmek üzere olan bir tesis böle düşünerek cevaplarsanız sevinirim. Deneyimli yorumları, yardımları bekliyorum iyi çalışmalar herkese....
 
oncelıkle celık dokum tesıslerı benım bıldıgım kadarıyla ced e tabı ılk ıs cedle basla sonra bır danısman fırmayla anlar ve beyanları ve cevre ıznınıde ona emanet et ama celık dokum tesıslerı ıs guvenlıgınde a sınıfı uzman gerektırecektır oyuzden a sınıfı ıs guvenlıgı uzmanıyla saatı kadar anlasmanız gerekmektedır yoksa yenı kanuna gore aylık 5000tl + kapama ve kapalı kaldıgı surece ıscılerın maasları odenır ıbaresı var yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana
 
Öncelikle ÇED e tabi olma durumu kapasite ile alakalı ÇED gerekli değildir de alınabilir. yapman gereken ÇED ve İSG konularında kapsamını belirlemek ve buna göre bir yol haritası çizmek olacak diye düşünüyorum naçizane fikrim .
 
Wastesolid, B sınıfı kategorisine giren döküm faaliyetleride var. Ki B sınıfının yerine C sınıfı bakabilicek 3 seneliğine. Kesin olarak hangi tehlike sınıfına girdiğini nasıl kararlaştırabiliriz. Çevreyle ilgili çalışmalara gelince de ÇED kapsamında bulunursak tabi bir danışman firma ile anlaşılıcak. ÇED görüşünü tesisde makinalar çalışmaya başlamadan önce mi almak lazım.
 
rısk sınıfları teblıgınden baka bılırsın bakmadansoyledım ama genelde a sınıfı bakıyor genelde haddene ve celık dokum tesıslerı ced surecıne gırıyor ıstınalanar olabılır on abısey dıyemem bende 1.5 yıldır ısg uzmanlıgı yapıyorum daha celık dokum tesıslerıne b sınıfı uzmanın gıttıgını yada bakanlıgın onay verdıgını hıc gormedım depolama tesıslerıyle karıstırmayalım lutfen
 
ÇED ile danışmanlığı karıştırmış durumdasın ÇED için ayrı bir hizmet alımı ve raporlandırma yapacaksın danışmanlık için ise Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin Ve Lisanlar Kapsamında Eklerde bulunan yerine göre danışmanlık hizmeti almak , çevre görevlisi yada birimi kurmak seçeneklerinden birini uygulamak zorundasınız.
 
ÇED ile çevre izinleri karıştırmadım biliyırum daha önce 10 tane sanayiye danışmanlık yapıyodum. ÇED için zorunlu danışmanlık almalıyız ama çevre izin lisansları için gerek yok. Siz onlarıda danışmana yüklersiniz dediğiniz için gerek yok dedim danışmana ama ÇED için gerek var tabi..
ISG sınıfı için ise Tehlikeli sınıftada döküm ile ilgili madde var Çok Tehlikeli sınıftada var. Artık tam olarak faaliyet adını örencez ondan snra bakıcaz. Peki bişe daha sorcam uzun zamandır e-izin kullanmıyorum değişti diolar. Ayrıca danışman olarak kullanmıştım sanırsam sadece bir tesiste tam zamanlı görevli olunca kullanım şekli değişiyor bununla ilgili bilginiz var mı
 
peki sabit bir tesiste çevre görevlisi olarak çalışırken bu sistemin kullanımı hakkında bilgin var mı? yada bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
 
Üst