• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taslak (Çeşitli Faaliyetler İçin) Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Tebliği Taslakları - 12 Mart 2021

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

12 Mart 2021 tarihinde Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü web sitesinde çeşitli faaliyetler için Entegre Kirlilik Önleme Tebliği Taslağı yayımlanmıştır.
Otomotiv Sektöründe Solventle Yapılan Yüzey İşlemleri İçin EKÖK:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Tekstil Sektöründe EKÖK:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Büyük Yakma Tesislerinde EKÖK:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Çimento Sektöründe EKÖK:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Deri İşleme Sektöründe EKÖK:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Arkadaşlar Merhaba,

TAT Tesisinde çalışıyorum. Az önce aşağıdaki şekilde bir mail geldi fakat tam olarak anlayamadım ne anlama geldiğini.
Yapmamız gereken birşey var mı bu konuda. ÇSB tarafından herkese gönderilen bir yazı mı.

Sayın Yetkili,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Direktifi (EKÖK) yaklaşımını Ulusal Mevzuat ile uyumlu hale getirmek için EKÖK projeleri yürütmektedir. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün sözleşme makamı olduğu ve faydalanıcının ÇŞB Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü olduğu “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Kapsamında Türkiye’nin Endüstriyel Emisyon Stratejisinin Belirlenmesi Projesi (DIES)” 3 Temmuz 2020 tarihinde başlamıştır.

DIES projesinin genel amacı, Türkiye'de EKÖK yaklaşımının etkin bir şekilde uygulanması için yetkili makamların teknik ve kurumsal kapasitesini Avrupa Birliği (AB) Endüstriyel Emisyonlar Direktifi (EED) ile uyumlu şekilde artırmaktır. Bu açıdan bu proje, EED tarafından tanımlanan EKÖK yaklaşımının uyumlaştırılması için çok önemli bir gerekliliktir. Bu proje, önceki EED ile ilgili projelerin türevlerini geliştirerek, AB EED’nin uyumlaştırılması için teknik altyapının ve kurumsal kapasitenin güçlendirilmesine yardımcı olacaktır.

Proje görevlerinden biri, AB Endüstriyel Emisyon Direktifi (2010/75/EU) kapsamına giren tüm endüstriyel tesislerin mevcut envanterinin revize edilmesidir. Bu, EED Ek I'de listelenen endüstriyel faaliyetlerle ilgili Türkiye'deki tüm tesislerin tanımlanması anlamına gelir. Üretim kapasitesi eşik değerlerine veya çıktılara/ürünlere bağlı olarak bu faaliyetler; enerji üretimi, metal üretimi ve işlenmesi, mineral endüstrisi, kimya endüstrisi, atık yönetimi ve 'diğer faaliyetler' olarak adlandırılan faaliyetleridir.

Toplanan envanter verilerinin doğrulanması için bir anket yapısı hazırlanmıştır.

Anketin amacı, envanter tesislerinin genel bilgilerinin (isim ve yer) doğrulanmasına ek olarak, aşağıdaki bilgilerin toplanmasıdır:

  • Tesiste yürütülen ana aktivite ve ilgili alt aktiviteler,
  • Ek aktiviteler,
  • Aktivitelere göre NACE kodu ve
  • Üretim kapasitesi (maksimum potansiyel veya kurulu kapasite)
Envanter çalışmalarının çıktıları projenin diğer faaliyetlerine girdi sağlayacaktır. Proje sonunda elde edilecek veriler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yakın gelecekte hayata geçirilecek “Endüstriyel Kirlilik Önleme ve Kontrol Yönetmeliği” kapsamında, uygulanacak usuller ve esasların (uygulamaya geçiş süreleri gibi) tanımlanması da dahil olmak üzere ulusal mevzuatın hazırlanmasında kullanılacaktır.

Bu çalışma sırasında sağlanan bilgiler kesinlikle gizli tutulacaktır. Veriler, her bir sektör için ülke düzeyinde tesis bilgilerinin oluşturulması için kullanılacaktır. Tesise özgü veriler örnek olarak kullanıldığında, isimsiz olarak yayınlanacaktır. Hiçbir koşulda, ilgili tesisin/şirketin yazılı izni olmadan, tesisin ya da şirketin adının belirtildiği şirkete özgü veriler yayınlanmayacaktır.

Envanter anketine
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden ulaşabilirsiniz. Anket doldurma işlemlerinin 22 Haziran 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Tüm soru ve sorunlarınız için dies.ekok@gmail.com e-posta adresinden Proje Teknik Destek Ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü
 
Önceki cevapları görüntüle…
Belirtilen linkte anket var, anketi doldurmak dışında başka yapılacak bir şey yok
 
Yazıda belirtilen ' Üretim kapasitesi eşik değerlerine veya çıktılara/ürünlere bağlı olarak bu faaliyetler; enerji üretimi, metal üretimi ve işlenmesi, mineral endüstrisi, kimya endüstrisi, atık yönetimi ve 'diğer faaliyetler' ibaresini mi dikkate alacaz ( yani sadece o faaliyette bulunan işletmeler mi yapacak) 🤦‍♀️ :utan: benim narenciye firmalarıma da böyle bir mail gelmiş yapmalımıyız yapmamalımıyız kararsız kaldım. teknik ekibe de mail attım ama geri dönüş olmadı
 
Merhabalar firmamız zirai bitki saglıgı için ilaç gübre haşere ilaçları üretimi yapıyoruz ankete kimya sektörü yada digerden mi giricez acaba? teknik destek de tam cevap alamadım anketi doldurup doldurmucagımız anlamında
 
Üst