• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Bakanlığı tüm 'sit'leri sildi ...

Abdurrahman Kaya

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Ocak 2011
Firma
ZET Farma Lojistik Hizmetleri
Çevre Bakanlığı tüm 'sit'leri sildi

Yeni uygulamayla 1685 doğal sit kararı iptal
edildi.



Ekli dosyayı görüntüle 11608







Cumhuriyet tarihinin tüm kararları gözden geçirilecek.

Çevre Bakanlığı, 1685 doğal sit alanı için tek yetkili olan Koruma Kurulu'nu
feshetti. Yeni bir uzman komisyonu, sit statülerinin devam edip etmeyeceğine karar verecek.
Türkiye genelindeki binden fazla "doğal sit" alanı için şoke eden bir karar aldı. Bakanlığın kararnamesi ile cumhuriyetin kuruluşundan bu
yana doğal sit
kararlarının yeniden incelenmesinin yolu açıldı. SİT alanları hakkında tek yetkili olan "koruma kurulu"
üyelerinin görevleri de sona erdirildi. Sit alanları ile ilgili her türlü bilgi ve belge, 6 ay
içinde Bakanlığa gönderilecek. Bakanlık, "uzmanlar"dan oluşturacağı komisyon
aracılığıyla tek tek inceledikten, sonra daha önce verilmiş sit statülerinin devam edip
etmeyeceğine karar verecek.
Konuyla ilgili düzenleme, Çevre ve
Şehircilik Bakanlığı
'nın kurulmasına ilişkin kanun hükmünde kararnamede
değişiklik yapan ve 17 Ağustos tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan 648 sayılı
KHK ile gerçekleştirildi. KHK'ye göre, 17 Ağustos 2011 tarihinden önce doğal sit alanı ve "tabiat
varlığı" olarak tespit ve tescil edilmiş alan ve varlıklara ilişkin her türlü
belge, bu alan ve varlıkların statülerinin yeniden değerlendirilmesi için koruma
kurulları tarafından en geç altı ay içinde bakanlığa devredilecek. sit'lerle ilgili yeni
değerlendirme yapılıncaya kadar bu alanlara ilişkin olarak kültür ve tabiat
varlıklarını koruma bölge kurullarınca alınmış kararlar geçerli olacak.
Türkiye'de 11 bin 377 adet sit alanı bulunuyor. Bunlardan 1685'i doğal sit
statüsünde.

'Buna hamuduyla götürmek denir'
Çevre
Mühendisleri Odası Başkanı Murat Taşdemir, Çevre ve Şehircilik
Bakanlığı
'nın kararını şöyle değerlendirdi:
"Bakanlık, doğal sit
alanlarını yeniden 'değerlendirecek'. Bu değerlendirmeyi de bakanlığın 'uygun'
gördüğü 'konunun uzmanları' yapacak!.. Artık gerisini siz hesap edin! Bu,
HES'ler ile ilgili dava süreçlerine vurulacak çok önemli bir darbedir. Bu yeni
değişiklik ile doğal sit alanları içinde kalan derelere de HES yapılabilecek.
Yani bugüne kadar ilan edilen tüm doğal sit alanları, tekrar değerlendirilecek.
Belli ki yetmemiş, belli ki işi kökten çözmek gerekmiş. İşin aslı, biz buna
hamuduyla götürmek diyoruz."


 
Cevap: Çevre Bakanlığı tüm 'sit'leri sildi ...

konunun uzmanı!!!hımmm.karşı çıkan da kesin ergenekon şemasında kendini bulur..resmen rant açılımı..
 
Cevap: Çevre Bakanlığı tüm 'sit'leri sildi ...

yorumunuza bayıldım Fatih bey.. :) valla önce o sit alanları aralarında paylaştırılır...ardından sit alanları belirlenir.. :) tüh..bakanlıkta bi amcamız olsydı keşke :D
 
Cevap: Çevre Bakanlığı tüm 'sit'leri sildi ...

Şebnem HOŞGÖR / VATAN ANKARA
Çevre Mühendisleri Odası, CHP ile birlikte iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor. Türkiye’nin ‘Cennetleri’ hiçbir engel olmaksızın SİT alanı olmaktan çıkabilecek. Uygulamanın ilk kurbanı Atatürk Orman Çiftliği olacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı yeniden yapılandıran 17 Ağustos tarihli KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile Türkiye genelinde sayıları 1.234 olan “doğal sit” alanlarının akıbeti belirsiz hale geldi.

KHK ile 1.234 doğal sit alanının mevcut statüsünün devam edip etmemesine, İkizdere’de HES’e izin vermeyen koruma bölge kurulları devre dışı kalarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karar verecek. Bakanlık bünyesinde Müsteşar ya da bir müsteşar yardımcısının başkanlığında oluşturulacak “Tabiat Varlıklarını Koruma Merkez Komisyonu” doğal sit alanlarının akıbetini belirleyecek. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Murat Taşdemir, doğal sit alanı statüsünün yeniden değerlendirilmesi istenen ilk alanın Ankara’nın akciğerleri konumunda Atatürk Orman Çiftliği olduğunu söyledi. “Bugün (dün) itibariyle başvuru yapıldı, süreç başladı” diyen Taşdemir, doğal sit alanı statülerinde yapılacak değişikliklerin kimi kesimler için rant kapısı olacağını ve doğal sit alanlarında kaçak yapısı bulunanların yüzünü güldüreceğini iddia etti.

Altı aylık süre verildi

Yayımlanan son kararname ile ilk kararnameye “Doğal sit alanı ve tabiat varlığı olarak tespit ve tescil edilmiş alan ve varlıklara ilişkin her türlü belge, bu alan ve varlıkların statülerinin yeniden değerlendirilmesi için en geç altı ay içinde Bakanlığa devredilir. Tabiat varlıkları ve doğal sitlerle ilgili yeni değerlendirme yapılıncaya kadar bu alanlara ilişkin olarak kültür ve tabiat varlıklarını koruma bölge kurullarınca alınmış kararlar geçerlidir” hükmü eklendi.

VATAN’a yaptığı açıklamada yapılan düzenlemeye ağır bir dille eleştiren TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Murat Taşdemir, yapılan düzenlemelere ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

Bir telefonla değişecek

Yapılan düzenleme ile İkizdere’de HES’lere geçit vermeyen bölge koruma kurullarının doğal sit alanlarıyla ilgili devreden çıkartıldığını belirten Taşdemir, “İkizdere’de HES’lerle ilgili kararları veren bölge koruma kurullarının yeni süreçte hiçbir anlamı kalmıyor. Bir telefonla bir alanın statüsü kaldırılabilecek bir ilan statüye kavuşturulabilecek. Bir telefonla yapılabilecek bu işler. Yani siyasi irade ben istediğim alana doğal sit derim istemediğime demem diyebilecek” dedi.

Taşdemir, iddialarını şöyle sürdürdü: “6 ay içinde Kültür Bakanlığının elindeki belgeleri çevre bakanlığına teslim etmesi gerekiyor. Yeniden değerlendirme için. Bugüne kadar ilan edilmiş 1234 doğal sit alanını yeniden değerlendirecekler. Çeşme, Bodrum, Sarıgerme buradaki doğal sit alanları tekrar değerlendirilence acaba aralarında siyasilerin de bulunduğu kimlerin kaçak tatil köyleri ruhsatlandırılacak? ”

İlk başvuru Atatürk Orman Çiftliği için

Taşdemir, doğal sit statüsüyle ilgili ilk başvurunun Ankara’nın akciğeri konumundaki AOÇ arazileri için yapıldığını da söyledi. Taşdemir “KHK 17 Ağustos’ta yayımlandı, bugün (dün) itibariyle AOÇ’un yeniden değerlendirme süreci başlamış durumda. AOÇ’ın doğal sit statüsüyle ilgili başvuru yapılmış ve ilk yeniden değerlendirmeyi burada yapılacak. Doğal sit statüsü kaldırılacak orada at koşturulacak. Orası imara yapılaşmaya açılacak büyükşehir belediyesinin her türlü kararına açık hale gelecek” dedi. Düzenlemenin iptali için CHP ile irtibata geçtiklerini belirten Taşdemir, “Anamuhalefet partisine konuyu aktardık. Düzenlemenin Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi için kapsamlı dosya hazırlıyoruz” bilgisini verdi.
 
Cevap: Çevre Bakanlığı tüm 'sit'leri sildi ...

desenize bundan sonra "SİTtir" deyip HES yapacaklar.
 
Üst