• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Bilgi Sistemi ( ÇBS )

E. Cihan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ocak 2010
Firma
N/A Environment
Arkadaşlar bu sistemle ilgili sorun çeken başka arkadaşlarımız var mı aramızda bilmiyorum ama pek bir yorum yapılmamış sanırım burada.

Danışmanlık yaptığımız bazı tesisler var. ÇBS ye danışmanlık firmasının kullanıcı bilgileriyle giriş yaptığımda Tesislerim başlığı altında danışmanlığını yaptığımız 2 yeri, Anlaşmalı Tesislerim başlığı altında ise bu 2 yer de dahil olmak üzere diğerlerini görüyorum. Sanki o 2 yer bizim firmaya ait birer tesismiş gibi kabul ediyor anladığım kadarıyla sistem. Neye göre nasıl böyle bir şey yapılmış anlamadım açıkçası.

Bir diğer konu ise GFB başvurusu yaparken Başvuru Formu doldurma aşamasında başvuru yaptığım tesisin ana merkezini adres olarak veriyor. Oysa faaliyet çok başka bir yerde. Adres değişikliği yapmanıza da izin vermiyor. Üste de not düşmüş: " Bilgiler firma bilgi sisteminden alınmaktadır, değişiklik yapılamaz. Değişiklik talebiniz için İl Müdürlüğüne başvurunuz." İl Müdürlüğünü aradığımda konuyla ilgili net yanıt alamadım. Başvuruyu bu şekilde tamamlayıp eksiklik bildirimi veya ret edilmesi için bekleyeceğim anlaşılan.

Bbu konularda sorun yaşamış olan başka arkadaşımız varsa fikir verirse sevinirim.
 
Benzer sorunu ben de yaşıyorum. Sisteme giriş yaptığımda kullanıcı uygulamaları sayfasında danışmanı olduğum bütün tesislerin isimlerini görebiliyorum.Kullanıcı uygulamaları olarak yalnız e-izinler görünüyor.Ancak firma bilgilerim kısmında yalnız iki tesisimin bilgilerini görüyorum.Yalnız bu iki tesisi için güncelleme yapılabiliyor.Diğer tesislerle ilgili hiç bir şey yapamıyorum.Konuyla ilgili geçen hafta e-posta gönderdim.Cevap gelmedi.
 
evet bu sorun bende de var bir tesisi ayrı gösteriyor sanki bizim danışmanlık firmamız gibi neye göre ayrılmış anlamadım
 
Ben şimdi İl Müdürlüğü'nü aradım Atık Beyan Sistemi ve Çevre Bilgi Sisteminin entegrasyonunda bazı veriler kaybolmuş. Düzeltilip düzeltilmeyeceğiyle ilgili bilgileri yok.
 
il müdürlüğü bilmiyor, bakanlık bilmiyor biz nasıl işlem yapacağız hala anlamış değilim. yardım menüsü diye bir zavazingo koymuşlar nasıl kaydedileceğini anlatıyor. iyide zaten neyin nasıl kaydedileceğini biliyoruz. Hangi bilginin niçin kaydedildiğini bilmiyoruz. Birde yardım menüsünde bunu bulundursalar çok makbule geçecek :confused: :suspus:
 
Arkadaşlar bir tesis için şifre aldım. Giriş yaptım. Karşıma gelen ekranda Tesislerim başlığı altında bu tesis var. Tesis hakkında değişiklik de yaptırıyor tamam. Ancak atık beyanını nereden yapacağız ? Atık beyanı için bir link yok.
Öte yandan bir başka tesisim ÇBS den şifre almadı. TABS şifresi var. Onunla giriş yaptım. Bu şekilde giriş yapınca o tesise ait direkt atık beyanı linki karşıma geliyor.
Şimdi 2 sorum var bilgisi olanlara.
1. İlk bahsettiğim tesisin atık beyanı bu durumda nereden yapılacak ?
2. İkinci bahsettiğim tesisin TABS şifresi varken bir de ÇBS için başvurmak lâzım mıdır ? O hazır beyan yapabiliyorken onu da beyan yapamaz duruma getirmek istemem.
 
tabs şifresiyle girdiğinizde çbs çıkmadımı direk tabs a mı yöneltti sizi normalde çbs çıkıyo bu şekilde
 
arkadaşlar meraba,
çalıştığım bir tat firmasının lisans işlemlerini e izin sisteminden yapmıştım. daha sonra bu firmadan ayrıldım. yeni bir çevre görevlisi arkadaş işe başladı. e izin sistemimden firmadan çıkış gösterdim. çevre bilgi sistemine, e izin de kayıtlı kullanıcı adım ve şifremle giriş yaptığımda bu çıkış yaptığım firmayı görüyorum. ve firma yetkilisi olarak ben ve yeni başlayan arkadaş beraber gözüküyoruz. benim kafama takılan bu çevre bilgi sistemi çevre görevlisinin mi firmanın sistemimi. yani o kullanıcı adıyla çevre bilgi sisteminde kim işlem yapmalı şuanda.?
 
@ECK


aynı şey benim çalıştığım tesis içinde oldu. ama şöyle mesela tabs için şifre ayrı seveso için şifre kullanıcı adı ayrı alınmıştır. her iki şifre ve kullanıcı adıya girebiliyorsun ama uygulamalar eksik. şimdi bende yeniden form doldurdum bütün işlemler için tek kullanıcı adı ve şifre verilmesi ve şirket bilgilerimin güncellenerrek bunların birleştirilmesini istedim yazı ile il çevreden...

örneğin ben tabs şifre ve kullanıcı adını kullanarak atık beyanlarını yaptım ama sistemde geçmiş yılların beyanları görünmüyor...nedenini anlamadım... sıkıntı çok valla...
 
Üst