• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre bilgi sistemi

alper sezgin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Şubat 2011
Merhaba arkadaşlar. Yeni başladığım işyerinde çevre bilgi sistemine kayıt iki kere yapılmış(yeni farkına vardım). Atık beyanı ve atıksu arıtma tesisleri bilgi sisteminin açılması için kullanım başvuru formu il çevre ve şehirciliğe iletilmiş. Beyan sistemi açılacak diye beklerken mart ayındaki bildirim süresi geçmiş. Fakat kullanıcı adı ve şifresini daha sonradan bulduğum önceden açılan sistemde il çevre ve şehircilik tarafından atık beyanı ve AAT bilgi sistemi açılmış ve bu yüzden mart ayı sonuna kadar girilmesi gereken atık beyanı yapılamamış. Bununla alakalı izlenmesi gereken yol? ceza gelir mi? Bir de birinde seveso bildirimi yapılmış diğerine yapılmamış. Ne yapılabilir? yardımcı olursanız sevinirim....
 
beyan yapılmamış tarihten itibaren yapmaya başlayın. Normalde cezai işlem var ama siz yapmaya başlayın il çevre müsaade eder.Seveso bildirimi yapılmıssa yapılan sistem üzerinden hareket edin diğer sistemi iptal ettirin.
 
ÇBS kaydı yapmak için onlineçevreden kayıt başlangıç tıklayarak firmayı vergi no ile arttıktan sonra firmayı buldum.Firma bilgileri doğru seceneğini seçtikten sonra bir form sayfası açıldı. Fakat firma formunu doldururken firma adresi ve ili merkez görünüyor tesis başka şehirde nasıl bir kayıt işlemi yapmak gerekiyor?
Önce merkezi (ankara) cbs kayıt edip sonra aynı işlemi tekrar tesis olarak mı kaydettireceğim. Birde tesisin henüz TSG mevcut değil acaba bu yüzden mi il seceneğini değiştiremiyorum?
 
Çevre bilgi sistemi, tesisin verilerini Maliye Bakanlığı'ndan çeker. Yani Maliye Bakanlığı'nda mevcut olan vergi no'su hangi adresi gösteriyorsa sistem onu alır. Bu konuyu Maliye Bakanlığı'nın ilgili birimi ile çözebilirsiniz.

İyi Çalışmalar,
 
Sizin tesis şubemi acaba? çünkü adres bilgileri Melih beyinde dediği gibi merkez çıkar siz bir sonraki formda şube bilgilerni giriyorsunuz o şekilde hatırlıyorum.
ayrıca konuyu il çevre ile görüşürseniz ceza uygulanacagını sanmıyorum.
 
Merhabalar Ben Birşey sorcaktımda. Belediyelerin atık ambalaj sistemi girişleri farlı yerden mi oluyor? Ben kullanıcı kodunu girmeye çalışdığımda harfe tıklar tıklamaz siliyor? Yardımcı olur musunuz lütfen ???
 
@Bilal Efe Aydın
önce merkezi ekleyin. en son "tesis ekle" veya tesisiniz yoksa "şubemi tesis olarak kaydet" şeklide seçenek çıkıyor. ordan tesis ekleyiniz.
 
Çevre Bilgi Sistemi'nde bu uyarı çıkıyor. SGK numarası nereden güncellenecek?
 

Ekli dosyalar

  • cbs uyarı.JPG
    cbs uyarı.JPG
    118.2 KB · Görüntüleme: 65
Merhaba, Ek-1 ya da Ek-2 ye tabi olmayan tesisler de Çevre Bilgi Sistemine kayıt olmak zorundalar mı? Kimlerin kayıt olması gerektiğiyle ilgili bir liste var mı?
Teşekkürler
 
@G.Şentürk
“Çevre iznine veya çevre izin ve lisansına tabi olmayan işletmeler

MADDE 13 – (1) EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almayan işletmelerde de çevre izin veya çevre izin ve lisansı kapsamında yer alan ilgili mevzuatta belirtilen esas ve hükümlere uyulması ve emisyon sınır değerlerinin aşılmaması gerekir. Yetkili merci, EK-1 ve EK-2 listelerinde yer almayan ancak ilgili mevzuattaki emisyon sınır değerlerini aşan işletmelerden de çevre izni veya çevre izin ve lisansı alınmasını ister.”
Çevre izin ve lisans yönetmeliğinde böyle bir madde var ve il çevre müdürlüğü seni kayıt altına alır ve firmanızı takip eder.
 
Üst