• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre bilgi sistemi

21.12.2015

TEHLİKESİZ ATIK TOPLAMA AYIRMA TESİSLERİNİN, ATIK GETİRME MERKEZLERİNİN, ATIK AKÜMÜLATÖR GEÇİCİ DEPOLAMA TESİSLERİNİN, BİTKİSEL ATIK YAĞ GEÇİCİ DEPOLAMA TESİSLERİNİN VE ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ LASTİK GEÇİCİ DEPOLAMA TESİSLERİNİN DİKKATİNE

İlimizde Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma, Atık Getirme Merkezleri, Atık Akümülatör Geçici Depolama, Bitkisel Atık Yağ Geçici Depolama ve Ömrünü Tamamlamış Lastik Geçici Depolama konularında faaliyet gösteren tesisler için Atık Yönetim Uygulaması kapsamında söz konusu tesislere verilen izinlerinin Çevre Bilgi Sisteminde ‘‘Özel Faaliyet’’başlığı altından 31.12.2015 tarihine kadar kayıtlarının da yapılması gerekmektedir.
Yukarıda bahsedilen faaliyet konularıyla alakalı ‘‘Özel Faaliyet’’ bölümü kayıtları için 30.12.2015 tarihine kadar alınmış izin belge örnekleri ile birlikte İl Müdürlüğümüze başvuru yapılması gerekmektedir.

ANKARA ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN
ÖNEMLE DUYURULUR

Duruya buradan ulaşabilirsiniz
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Faaliyet belgesi , atık kodları ve bir dilekçe ile İl Çevre Müdürlüğüne başvurabilirsiniz
 
TEHLİKELİ VE TEHLİKESİZ ATIK BEYANLARI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU!


Bilindiği gibi Çevre Mevzuatı gereği tehlikeli atık üreticileri atık beyan formunu her yıl takip eden yılın en geç Mart ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait bilgileri içerecek şekilde Bakanlıkça hazırlanan web tabanlı programı kullanarak doldurmak, onaylamak ve çıktısını almak ve beş yıl boyunca bir nüshasını saklamakla yükümlüdür. Bahsedilen beyan formlarının doldurulması için hazırlanan web tabanlı program (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinde yer alan Atık Yönetim Uygulaması (TABS bileşeni) )1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında tehlikeli atık üreticilerinin beyan girişine açılmakta ve 31 Mart 24:00 itibarıyla beyan girişine kapatılmaktadır.
17.06.2011 tarihli 27967 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği”nin 8’inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi gereği tehlikesiz atık üreticileri de 2015 yılına ait beyan formlarını aynı web tabanlı programı kullanarak doldurmakla yükümlüdür.
Tehlikeli ve tehlikesiz atık üreticilerinin, yukarıda bahsedilen yükümlülüklerini yerine getirmeleri için öncelikle Bakanlığımızın Çevre Bilgi Sistemi’ne kayıt olmaları gerekmektedir. Üreticiler, kayıt işlemi sonrası verilen kullanıcı adı ve şifre ile
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden Çevre Bilgi Sistemi’ne giriş yaparak Atık Yönetim Uygulaması altında yer alan beyan formlarını (TABS) doldurup onaylayarak çıktı alabileceklerdir.
Bu kapsamda Çevre Bilgi Sistemi’ne kayıtlı olmayan atık üreticilerinin tamamının en kısa zamanda kayıt olmaları ve beyan dönemi bitmeden önce beyanlarını tamamlamaları gerekmektedir.
Konuya ilişkin kullanım kılavuzları ve yardım videolarına uygulama içerisinden ulaşılabilmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Merhaba arkadaşlar çevre bilgi sistemine giriş yaptığımda böyle bir yazı ile karşılaşıyorum nedeni ne olabilir


  • Uyarı Kullanıcınıza ait uygulama bulunamamaktadır! Uygulama Talep Başvuru Formunu doldurarak uygulama açtırabilirsiniz.
    [TBODY] [/TBODY]
 
Merhaba arkadaşlar, İstanbul da '' Özel Faaliyet'' bölümü ile ilgili bir duyuru yayınlandı mı? Geçen gün il çev. müd. gittiğimde oradaki mühendisten öğrendim. Fakat bununla ilgili ne bakanlığın sayfasında ne de İstanbul il çev. müd. sayfasında duyuru bulunmaktadır. Bu konu hakkında bilginiz var mı? Ayrıca bu bölümde ne gibi girişler yapılması isteniyor?
 
@M.Berber

@M.Berber il müdürlüklerine gönderilen bir yazı vardı 2015'in son günlerinde, ekte görebilirsiniz.

Bu konu ile ilgili benim de hala çözemediğim bir problemim var. Tehlikesiz atık Toplama Ayırma Belgesi olan 2 tane metal hurda toplama ayırma tesisine danışmanlık yapıyorum. İkisinin de özel faaliyetini açtırdım. Aylık KDS yapılacak mı yoksa sadece 1 Ocak - 31 Mart arası rutin bildirim mi yapılacak bir türlü çözemedik. Ne müdürlükten net bir cevap alabiliyorum ne de bakanlıktan bir muhatap bulabiliyorum. İl müdürlüğündekiler 1 aydır araştırıyorlar daha hala birisi aylık kds yapılacak, birisi kds ye gerek yok yıllık tabs yapılacak diyor. Firmanın ÇBS'sine girdiğimde girilmemiş eski aylara ait kds ler görünüyor. İl müdürlüğündekiler kendi aralarından çatışıyorlar, hemfikir olamadılar. Eke koyduğum yazıyı okuyup da farklı yerlere çekmemiz de ayrı bir şaibeli. Bakanlık bir kere de açık ve net bir şekilde bir duyuru gönderse de gözlerimiz dolsa, duygulansak...
 

Ekli dosyalar

  • Scan.jpg
    Scan.jpg
    78.3 KB · Görüntüleme: 462
@Engin Bircan öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Normal süreç il müdürlüklerine gelen bu yazının bahsi geçen firmalara iletilmesi ya da bu konuyla ilgili bir duyuru yapılması gerekmiyormuydu. Tesadüfen öğrenilmese böyle birşeyden haberimiz olmayacak. Bizim de hurda metal işleme lisansına sahip firmamız bulunmakta, bunun için kütle denge açılması gerekmiyordu ilk başta, sonradan yapılması gerektiğini söylediler. Birde hurda metal işleme lisansına sahip firmanın KDS nin açılması için ne yapılması gerekiyor?
 
@M.Berber açıkçası bu yazı müdürlüğe de çok geç bir tarihte gelmiş, normal olarak dağıtım yapılması gerekiyor ama dağıtım yapıldı mı yapılmadı mı bir fikrim yok. Ben de tamamen tesadüfen öğrendim yazıyı. Hurda metal işleme tesisleri kds yapacak orası kesin de, bu yazıya göre hurda metal toplama ayırma tesisleri de kds yapacak mı konusunda müdürlük çalışanları net bir sonuç koyamadı ortaya.

Eğer açık değilse; KDS açtırmak için firmanızın çevre bilgi sistemine girip ek uygulama formunu indirip, çıktı alıp "Atık Yönetim Uygulamasını" işaretleyip dilekçe ile il müdürlüğünüze başvuru yapmanız gerekiyor. "Atık Yönetim Uygulaması" açıldıktan sonra da lisansınız ile birlikte tekrar müdürlüğe başvuru yapıp, motat üzerinden firmanızın "Özel Faaliyet" olarak sisteme kaydının yapılmasını talep edeceksiniz.
 
@Engin Bircan anladım. Firmamızın atık yönetim uygulaması açık(sadece TABS) normalde. Aslında biz kds nin açılması için gerekli ek başvuruyu yaptık. Fakat il müd. bu dosyayla ilgilenen mühendis ile bu konuyu görüştüğümde o da baktı sisteme ve atık yönetim sistemi açık gözüküyor zaten ve benim yapacağım bir şey yok dedi. Sistemsel bir sorun olabilirmiş. Acaba bu durum özel faaliyet sistemi ile alakalı olabilir mi? Saçma ama , sonuçta KDS yi lisansı olduğu için açtıracağız. Özel faaliyeti ise TAT belgesi olduğu için :kötü:
 
@M.Berber Sorun sistemsel olabilir. Uygulama sayfasında kds olmadığına dair ekran görüntüsünü alıp, bakanlığın ilgili birimine e-posta yoluyla durumu bildirmeniz halinde ilgileneceklerini düşünüyorum. Aklıma gelen bir çözüm yolu yok şu anda. Sorunu hallettiğinizde de paylaşırsanız öğrenmiş oluruz.
 
@Gülin Ç. Ben de şu an beklemedeyim, belki yeni bir duyuru falan yayınlanırsa diye. Kimse net bir cümle kuramıyor. KDS isteseler bile ocak ayı bildiriminin şubatın 15ine kadar süresi var. Umarım o zamana kadar netleşir.
 
Üst