• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre bilgi sistemi

s_meyra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Mart 2011
Mrb arkadaşlar,atık beyan formu için başvurcaktım ama çevre bilgi sistemine giriyorum fakat açılmıyor.daha önce seveso için başvurmuştum ama şimdi açılmıyor.tesisim kayıtlı sadece dilekçe ile il çevreye başvursam olur mu?il çevreyi arıyorum ama ulaşamıyorum:(
 
İlk defa ÇB Sistemine kayıt yapılırsa portal üzerinden gerekli kayıt yapıldıktan sonra dilekçe ile başvurulur , kaydınız mevcut (örneğin seveso gibi) sonrasında eklettirmek istediğiniz herhangi bir bildirim sistemi (Atık beyan formu vs...) olduğu taktirde il çevre 'den yardım isteyebilirsiniz. Firma bilgileri ile hemen ekleyebilirler.
 
çevre bilgi sitemine tekrar kayıt olman gerekiyor olmak çok kolay sonrasını anlaşılır birşey yapmışlar bütün sistemleri birleştirmişler. orda bir başvuru formu var çıktı alıp il çevreye gideceksin. yoksa kabul etmiyorlar. şimdiden söyleyeyim.
 
@CMNet Okuru

Zeynep Hanım,
Bizim kaydımız mevcut, e-izin kısmını eklettirmek istiyorum, bunun için bildirimi sonlandır diyerek tekrar mı İl Çevre'den şifre talep etmeliyim?
 
Hayır. Mevcut olan kaydınız sonucunda, bir kod- şifre olması gerekiyor elinizde . Yeni bir bildirim sisteminin eklenmesi için (örneğin atık beyan formunuz bulunmakta ancak siz seveso bildiriminin eklenmesini istiyorsunuz) ona ait maddeyi seçmelisiniz. İl çevre'den yardım isteyebilirsiniz. Gerekli bildirim ÇBS sizin sisteminize istediğiniz eklemeyi yapacaktır.
 
Öncesinde kaydı olan firmalar yeni kayıt oluşturmasınlar tavsiyem. Önceki bildirimlerinizi sisteme eklettirmek için tekrar tekrar uğraşırsınız. Misal kütle denge uygulaması önceki verilerle birlikte gelmez yeni kayıt açıldığında. Bu sefer de onu iptal edin bizim eski kayıda ekleme yaptırın diye başvuru yapmak durumunda kalırsınız. Benzer durumlar atık beyanlarında daha önce de yaşandı. Hatta il çevre müdürlüğü yazı bile gönderdi, "atık beyanı yapmamışsınız, ek süre tanındı beyan yapın" diye (beyan yapıldığı halde).
 
1. Önceden kaydı olduğu halde sisteme giriş yapılamıyor ise dilekçe ile kaydı olduğu fakat girilemediği diyerek dilekçe ekinde başvuralım...
2. Önceden kayıt yok ise kayıt oluşturup kaydı tamamladıktan sonra çıktı alıp dilekçe ekinde başvuralım..

Bu şekilde mi?
 
Arkadaşlar dün enerji teşviği için sisteme bilgi girecektim ama Çevre Bilgi Sistemi sayfası açılmıyordu. Diğer sayfalarım açılıyor, Seveso, atıkbeyan vb.
Ankara Su ve Toprak Dairesi ile görüştüm sistemde problem olduğunu belirttiler. Problemi gidermeye çalışıyorlar. Ayrıca Yönetim yeni binaya taşındıkları için server'larda da problem var. Aksaklıklar yaşanabilir.
Bilginize
 
Arkadaşlar merhaba,
Firmamız daha önceki yıllardan sisteme kayıtlıdır ve 2009, 2010 atık beyanları yapılmıştır. Ancak firma ile tesis aynı yerde olduğu için tesis kaydı gibi birşey yapılmamış daha önce. Şimdi ben atık beyanı yapıcam, atık beyanını yapabiliyorum gibi gözüküyor, son aşamasını henüz yapmadım. Ancak kendimi sisteme Çevre Görevlisi olarak tanıtamıyorum, tesis kaydı çıkmıyor. Bu durumda ne yapmalıyım? İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne gidip Çevre Bilgi Sistemi Kullanım Başvuru formunu verip tesis kaydımı yapmalıyım yoksa doğrudan Tehlikeli Atık Beyanımı mı yapmalıyım? Hiçbir yerde yeterli açıklamayı bulamıyorum. Firmayla tesis aynı yerse tesis kaydı yapmayın deniyor ama o zaman çevre görevlisi vekalet işlemleri yapılırken tesis seçemiyorum. Aynı durumla karşılaşan var mı ve çözmek için ne yaptınız?
 
Arkadaşlar nedir bu çevre bilgi sistemi. Tüm beyanların aynı sayfa üzerinden yapıldığı birşey mi? Şifre almaya çalıştım ama firmam kayıtlı görünüyor, kimin kaydolup şifre aldığını bilen de yok. Şifre unuttum bölümünde de kullanıcı adı, kimlik no, e-posta çıkıyor. hepsini birden tahmin etmek imkansız. Diğer beyanların şifreleri ile giriş yapınca o beyan sistemi çıkıyor, tamamını göremiyorum.
 
@Funda Saltık

Çevre Bilgi Sistemi ; tek kullanıcı adı ve şifreyle bir tesise ait bütün bildirimleri yapabilmenizi sağlamak amacıyla kurulmuş bir portaldır.
Ayrıca bu sisteme kayıtlı omayan tesisler için İzin / Lisans başvurusunda bulunamazsınız.
Firmalar için bakanlıga gırıs kapısı burası olacaktır.
 
Alper Bey teşekkür ediyorum bilgiler için. Ancak herşeyin bir sistemde toplandığı yer değil mi burası. Bu şifre ile sadece atık beanı çıkıyor, ben diğer işlemleri bu şifre ile yapamayacak mıyım? Örneğin seveso için ayrı bir şifrem var onu giriyorum, aynı sisteme farklı kullanıcı adı ve şifre ile girince farklı bildirim sayfasımı açılıyor, karışık biraz, yardımcı olursanız sevinirim.
 
@Funda Saltık

Yakın zamanda Tesis Bırlestırme dıye bır uygulama acılacak. Tesıslerınızı bırlestırdıgınızde kullanıcılarınız da tek bır tesıs catısı altında bırlesmıs olacaklar. Sımdılık bıraz daha bekleyın. Kısa bır zaman sonra duyurusu yapılacak.
Artık bundan sonra her tesıs ıcın 1 kullanıcı adı ve sıfre yeterlı olacak.
Ayrıca sıfremı unuttum dıye bır sorun da yasamayacaksınız.
Kullanıcı yonetımını de sızlere devredecegız
 
@Alper Bilgin

Çok iyi olur o zaman, kafam karışmıştı. Zaten yeni başladım, öğrenecek o kadar şey varken bir de sistem sıkıntısı olmasa iyi olur.
 
Üst