• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Bilgi Sistemi

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
25 Şubat 2009
Şehir
Antalya
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.
Çevre Bilgi Sistemi

Bu sistem ile; bir çok uygulamada geçen firma, tesis, kullanıcı gibi kavramların ortak bir havuzda toplanması amaçlanmaktadır.

Böylece;
Firma, tesis ile ilgili herhangi bir güncelleme için ayrı ayrı uygulamalarda tek tek işlem yapılmasına gerek kalmayacak.

Birden çok uygulama için ayrı internet adresi, kullanıcı adı, şifreye gerek duyulmayacak.

Giriş adresi:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Çevre Bilgi Sistemi Sunumu.pptx
    2.5 MB · Görüntüleme: 926
bu ne eksikliği aynı yerde mi takıldık? Firmamı ekledim tesisimi ekledim kendimi atadım onayladım uygulamalara giriyorum izin lisans ne istiyor?

firma hesabının altında 4 tane daha fazladan tesis görünüyor ben 5. yi sadece seçip almıştım diğerlerinin yanında eksik bilgi diyor. bu yüzden mi işlem yürümüyor. yapan var mı?
 

Ekli dosyalar

  • 1528269876050.png
    1528269876050.png
    33.3 KB · Görüntüleme: 54
Merhaba arkadaşlar. Sistem kapanmadan önce GFB yenileme aşamasından başlayacağım bir firmam vardı. Sistemde hata verdiği için işlem gerçekleştirememiştik. Şimdi yeni sistemde GFB başvurusu için uygunluk başvurusu ile başlıyoruz. Bu aşamadan sonra karşıma nasıl bir ekran çıkacak? Bana yenileme seçeneği sunuyor mu? Uygunluk başvurusunun içeriği nedir? İşlem yapan arkadaşlar bilgi verebilirler mi?

@ÇvRCiMüHeNDiS
Uygunluk başvurusuna bastığınızda karşınıza gfb yenileme seçeneği sunuyor mu sistem acaba?
 
@orangehead026

firmada da mı yetkili olarak eklicez? Ben sadece tesis için eklemiştim kendimi firmada yalnızca yetkili görünüyor. tesiste ikimizde.

@m.karakus

bende bunu alıyorum ve gördüğüm tek eksik firmanın altında görünen fazla tesisler. bunların yanında eksiklikleri gider butonu var. Silecek miyiz napıcaz anlamadım. çözüm bulabildin mi?
 
@MİRALAY
Konuyla ilgili Bakanlığa mail attık ancak geri dönüş olmadı. Ruhsat alanı içerisinde tapunuz varsa orası için belediyeden numarataj alabilirsiniz. Bunun dışında, sadece orman arazisi için biz de belediyeye başvuru yaptık Ancak bir numara verilebilecek mi bilmiyorum. Bakanlık zaten yaptığı her işi sanayiye yönelik yapıyor. Madenciliğe yönelik olarak ele alınmıyor hiç bir konu.
 
@NUR NİDA
Yeterlilik uygulaması çevre görevlisi ataması için değil miydi.
tek çalışan çevre görevlisi şahıs uygulamalarından ataması yapılması gerek miyo muydu.
Yeterlilik uygulaması ayrıyeten mi ekliycez
 
Bende bu uyarıyı alıyorum. Firma sahibinin hesabından giriş yapıp '' Yeterlik uygulaması - Kurum/Kuruluş İşlemleri - Çevre Görevlisi Listesi'' dediğimde hepimiz gözüküyoruz, herhangi bir işlem yapılmamasına rağmen sistem sanırım kendisi aktarmış bunu.
Ama izin lisans uygulamasına giriş yapamıyorum, danışman firma tarafından görevlendirilmiş çevre görevlileri giriş yapabilir diyor.
Ne yapılması gerekiyor izin lisansa girebilmek için?
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı..PNG
    Ekran Alıntısı..PNG
    5.3 KB · Görüntüleme: 61
Arkadaşlar danışman firma olarak firma yetkilimiz sistemi aktifleştirdi müdürlükten onay almamıza ragmen hala sorun çıkıyor sistemde e-izine giremiyoruz. sebebini bilen var mı
1528278372895.png
 
@Bağcan Dübek

Bende de aynı şekilde görünüyor

@MİRALAY

Aynı durumu havaalanındaki bir tesisim için yaşadım il müdürlüğü belediyeye yönlendirdi ancak ordan da bir sonuç alamadık
 
@Nazzzzz
valla bende öyle bir sıkıntı olmadı tek tesisim var zaten tam zamanlı çalışıyporum ama koordinat sisteminde bir tek hata alıyorum ve ilerlemiyor..

@Nazzzzz
ayrıca eksiklikleri gider firma aktifleştirme de değil demi ? çevre izin lisans ta yaşıyorsun o problemi?
 
@m.karakus

izin lisansta yaşıyorum. herkese görünen o eksik bilgileriniz var yazısı çıkıyor. ama eksiğim nerde yönlendirmiyor.

sistemi kurcaladığımda firmanın altındaki tesisler kısmında aktifleştirmediğim (olmayan fazla tesislerim ) listeleniyor yanlarında da eksiklikleri gider yazıyor. acaba burdaki eksikleri gider kısımları mı sistemi karıştırıyor.

yani fazla sayıda olan hatalı tesislerin görünmesi eksiklik olarak görünüyor olabilir mi?
bu arada tek tesisi var firmanın. mecburiyetten birini aktifleştirmiştim gördüklerimin.

1528282777456.png
 
@Nazzzzz
bunun bir benzeri benim de başıma geldi uygun oılmayan yani açıkçası işime gelmeyen firma bilgilerini sildim vbe izin lisans açıldı :) eğer tek firma ve tek şube şeklindeyse birbiriyle ortak olan kalsın diğerlerini silin. ben o şekilde yapınca şuan işlmlerim halledebiliyorum kısmen de olsa
 
@hatice kaya
Uygulama kısmından ekleniyor Hatice hanım.Yeterlik uygulaması Çevre Görevlisi,Danışman Firma,Çevre Yönetim Birim Başvuru ve İşlemleri olduğu için yüklenmeli diye düşünüyorum.
 
@m.karakus
nasıl silinecek eksik bilgiler kısmına girince sanki kayıt başlıyormuş gibi ilerleme adımları var bilgileri güncelletiyor.

kaldı ki bunları sildim diyelim ya geçmiş beyanlarımla ilgili bazı şeyler onların üzerinde kaldıysa ve farketmeden silersem? yani tesisler bilgileri bölüştüyse.. nasıl geri getirim ondan korkuyorum.
 
@Nazzzzz
bana da sorarsanız bekleyin @ayznys nin de dediği gibi. ama benim yaptığımda sildim ve eskiye nazaran bir kaybım olmadı. evet yeniden aktifleştir dediğinizde başa alıyor hatta uavt daha önce kullanılmıştır şeklinde de uyarı alıyorsunuz. bu zaten szin kayıt işleminizin gerçekleştiğini gösteriyor. yani hem hesap hem de tesis şube onaylı ise onaysız olanları silin bence ve işlemlerinize öyle devam edin
 
@Nazzzzz hanım bence siz çevre görevlisi ekleme yaptınız mı ondan giremiyor olabilirsiniz.Ayrıca @m.karakus dediği gibi tam zamanlı olup ek 2 kapsamında tesisi olan cevre mühendisleri kendilerini müstakil cevre görevlisi olarak atayacaklarmış.Ondan eksiklik geliyor olabilir.Yada mail atmayı deneyin bunları yaptıysanız maile hemen cevap geliyor.Eski açılmış kayıtları silmek doğru mu bilemedim.
 
Üst