• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Bilgi Sistemi

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
25 Şubat 2009
Şehir
Antalya
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.
Çevre Bilgi Sistemi

Bu sistem ile; bir çok uygulamada geçen firma, tesis, kullanıcı gibi kavramların ortak bir havuzda toplanması amaçlanmaktadır.

Böylece;
Firma, tesis ile ilgili herhangi bir güncelleme için ayrı ayrı uygulamalarda tek tek işlem yapılmasına gerek kalmayacak.

Birden çok uygulama için ayrı internet adresi, kullanıcı adı, şifreye gerek duyulmayacak.

Giriş adresi:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Çevre Bilgi Sistemi Sunumu.pptx
    2.5 MB · Görüntüleme: 926
@ayznys
Hmm teşekkür ederim. Bakanlığa da sorduk belediyeler kurum girişi olarak kaydedilecekmiş. onunla ilgili çalışmalar devam ediyormuş, bekleyin dendi. bu yönde bilgi verildi.
 
181den geri arandım arkadaşlar.

Sorum nereden girersem gireyim (zaten yeterlilik şu an açılmıyor da) Çevre Yönetim birimini kuramıyorum ve izin sürecimi başlatamıyordum şeklindeydi

arayan hanımefendi izinlisans yeterlik uygulamalarından yapacaksınız dedi.

hanımefendi siz sistemi biliyor musunuz isterseniz biz beraber girelim de nerden bir gösterin dedim, biz sistemi göremiyoruz dedi.

kendilerini alkışlıyorum valla ne diyeyim.
 
Merhaba arkadaşlar, eçbs ne geçmeden önce izinlisans sisteminden çevre izni başvurusu yapmıştım. 2 ay kadar oldu. Şimdi yeni sistemden bakmaya çalışıyorum ne bir eksiklik bildirimi var ne de dekont isteği var. Hiçbir şey yok. Ne yapmalıyım bu konuda?

Arkadaşlar başka bir şey daha soracağım, eçbs ye kendi e devlet şifremle girdiğimde danışmanlık yaptığım yerlerin bir kısmı firmalarımda gözüküyor, bir kısmı da tesislerim kısmında ve ben şahıs uygulamalarından çevre izni uygulamasına gittiğimde sadece firmalarım kısmında bulunan tesisler çıkıyor. Bi yerde bi hata yaptım ama nerde yaptım bilmiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
 
@Fikret C
bu konuda geçmiş yazıları okursanız daha faydalı olur. ama şöyle söyleyeyim çevre izni uygulaması tam oturmadığı için de görünmüyor olabilir. beklemenizde fayda var
 
lisans yenileme işlemi eskiizin.cevre.gov.tr de başvuru şeklinde görülüyor . yeniden başvuru yapabiliyor muyuz kurcalayan oldu mu hiç eski sistemi?

@dreawen
bu açılmıyor???
 
@Nazzzzz
Bazı firmalarımda yetkililer uğraşmak istemedikleri için ben kendimi yetkili olarak atıyorum firma hesaplarına da tesis hesaplarına da :) birazda firma yetkilisine kalmış bir şey :)


Birde silme işlemlerini bence yapmayın derim mükerer kayıtlarda izin lisans belgeniz kalmış olabiliyor. Başımıza geldi bir arkadaşımıza firma sahibi bu eski adres sil dedi diye sildiler mükerrer kayıdı fakat mükerrer kayıt üzerinde lisans belgeleri tanımlı olduğu için son kullanıcıda motat uygulamarı var fakat lisans belgesi gözükmemekte daha sonrasında tekrardan bakanlıktan açtırmaya çalışmakla uğraşmayın derim. Mükerrer kayıtların durması bir sorun teşkil etmeyecektir diye düşünmekteyim.
 
Bakanlığın önceki izin lisans sisteminde olduğu gibi, yeni sistemle ilgilide acilen eğitim açması gereklidir,sorunlar çok lakin erişim adresleri ve nolar yetersiz,birebir doğru ağızlardan doğru bilgiler duymalıyız.İl Müdürlüklerinin durumunu zaten söylemiyorum bile.
 
@deniz.aquaurora

Merhaba Tesis aktarımı (Firma Değil firma aktarımı tamamlandı) işlemin Tesis Yetkili için yüklenmesi gereken yetki belgesi olarak firma genel müdürü tarafından imzalanmış atama yazısı sizce yeterli olur mu ?
 
@Nazzzzz
mükerer kayıtlarınızın içerisinde olabilir kaç tane varsa :) eski kayıtlarıda aktifleştirmeniz gerekebilir. Bunun içinde sorun bildir kısmından destek isteyebilirsiniz. Lisans belgelerimiz görünmediği için mükerrer kayıtlarında aktifleştirilmesini yapacağım UATV kodu aktifleştirme sırasında aynı kod ile açılamamaktadır uyararısı vericektir. siz sorunu aktardığınızda bakanlık sizin o kısmı hallediyor ve firma aktarım işlemine devam edebiliyorsunuz.
 
Arkadaşlar başıma saçma bişey geldi. Yeni sistemde malum e imza atılmıyor. Benim taslak kısımda olan başvurum e imza ile imzalayamamış olmama rağmen resimdeki gibi onaylandı ve onaylanan başvurulara düştü. Fakat taslak başvuruda koordinatlarım çıkmamıştı. Şimdi gfb aşamasında 3a formunu uygunluktan çektiği için ordada koordinatlarım çıkmıyor. Nasıl olucak bilmiyorum. Kafamda deli sorular. IMG_20180608_125126_HHT.jpg
 
Arkadaşlar yeni tesis ekleme yapabilen oldu mu? Sistem otomatik olarak firma ekleme sayfasına yönlendiriyor ve yeni vergi numarası ile giriş yapmamızı istiyor. Oysaki yapmaya çalıştığım işlem aynı vergi numaralı firmaya yeni tesis eklemek.....

Aynı sorunu yaşamış ve çözüm bulabilmiş kimse var mı aranızda?
 
Bende uavt kodu daha önce kullanılmıştır hatasıyla karşılaşıyorum sorun bildiri tıklıyorum açıklamayı yazdıktan sonra işlem yapılıyor diyor ama netice yok talep oluşmuyor. Bugün sorun bildiren arkadaşlar var mı?
 
@m.karakus

merhaba, tesis işlemlerini yaptım ve tesis üzerimde gözüküyor. ancak izin belgesi gözükmüyor. ne yapmalıyım. il çevreye herhangi bir şey onaylatmadım.
 
@m.karakus
BİR HAFTADIR BUNU YAPTIRMAYA CALIŞIYORUM. BANA TESİS YETKİLİ DEĞİŞİKLİĞİ YAPIN OTOMATİK SIFIRLANIR SİTEM VE YENİDEN GİRERSİNİZ DEDİLER . ONU DA YAPTIM. HER ARADGIMDA UAVT KODUNU VERDİM TAMAM DEDİLER . BANA GELEN CEVAP MAİLLERİNDE UAVT KODUNU BİLDİRİRSENİZ GEREKENİ YAPACAGIZ DEDİLER KAÇ KEZ BİLDİRECEGİM DAHA BİLMİYORUM.. NE YAPACAGIM ELİME KAGIT ALIP KAPILARINA DAYANMADIĞIM KALDI. ULAŞILAMIYOR 181 E DE.
 
Üst