• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Bilgi Sistemi

Can Avşar

Antalya İl Temsilcisi
Etkinlik Grubu
Katılım
25 Şubat 2009
Şehir
Antalya
Firma
ARÜV ÇEVRE MÜH. A.Ş.
Çevre Bilgi Sistemi

Bu sistem ile; bir çok uygulamada geçen firma, tesis, kullanıcı gibi kavramların ortak bir havuzda toplanması amaçlanmaktadır.

Böylece;
Firma, tesis ile ilgili herhangi bir güncelleme için ayrı ayrı uygulamalarda tek tek işlem yapılmasına gerek kalmayacak.

Birden çok uygulama için ayrı internet adresi, kullanıcı adı, şifreye gerek duyulmayacak.

Giriş adresi:

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Çevre Bilgi Sistemi Sunumu.pptx
    2.5 MB · Görüntüleme: 926
Arkadaşlar merhaba,

Çevre Bilgi Sistemi tekrar ne zaman açılacak bilgisi olan var mı? Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü websitesinden bakıyorum herhangi bir duyuru yok :(
 
çevre bilgi sisteminin kullanım kılavuzu gibi birşeyi mevcut mu acaba bu ne lanet bişey anlamadım. çevre yönetim birimimdeki tesislerden bazıları silinmiş ve anlaşmalı tesislerim ile tesislerim adı altında iki tane sütun belirmiş. bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
Toplama ayırma tesisiyiz. Bu tesisimizin yeni bir şubesi açıldı bu şube için yeniden çevre bilgi sistemine kayıt mı yapılmazı gerekmektedir.
 
@Numan Yılmaz
bilmenize gerek yok
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
başlangıç.........>firma..........>devam et................>vegi no gir.......>bilgilerim doğru............>kaydet..............> yeni tesis ekle.............>kaydet...........> yeni tesis başarı ile eklenmiştir.
 
Merhabalar, bu işlerde yeni olduğum için bir soru sormak istiyordum, çevre bilgi sisteminde ki Atık Beyan Sistemi'ne toplama ve ayırma tesisleri bir beyanda bulunuyor mu acaba? Bize zaten ayrılmış atık geliyor ve bizde presleyip satıyoruz, birde plastikleri küçültüyoruz nakliyede kolaylık açısından. Teşekkürler şimdiden :)
 
@Sena Çetinkaya
sena bey toplama ayırma tesıslerı beyanda bulunuyor aldıgı ambalajları karsı fırma sattıgı ambalajları ıse sız beyan yapacaksınız mesela siz lisanslı firmadan ambalaj atığı aldınız gerı kazanım fırmasına satabılırsınız
 
Peki nasıl yapıyorum? Nace kodu kısmına ne yazıcam veya kapasite vs:) Şu an sadece o menüleri görebiliyorum.
 
@Sena Çetinkaya
orası tehlıkelı beyan atık ıcın orayı bos gececeksın bısey yapmana gerek yok kutle balansında ıse tehlıkesız atığı gıreceksın okadar nace kodu kısmına kapasite raporundakı faaliyet kodunu gireceksın
 
Olgaç bey Nace kodu 38.11.55 yazıyor fakat, sistemde yazan 38.31 ? 38.11.55 i bulamıyorum malesef :) 576ton kapasite dedikten sonra yeni atık beyanı ekle diyerek mi ekleme yapıyorum?
 
cıkması lazım direk rakamı yazın beyan edilecek atıklar baslıgının altında bı yazı var onu oku secıp işlemı onaylarsın.
 
@Olgaç Sürmelihindi

Tamam biraz önce Nace kodunu yanlış bakmışım, buldum doğrusunu kapasiteyi de yazdım onu güncelledim :) Birde burada sadece atık beyan formu diyor, tehlikeli mi teflikesiz mi veya kütle balans göremedim hiçbir yerde ben ?
 
sisteme gırdıgınde atk beyan formu yada kutle dengesi uygulaması yazar sen o sistemde tehlikesiz atıklarını yapacaksın diğerı tehlikeli, atık
 
Tamam yalnızca Atık Beyan Formu yazıyor bende? burada birşey doldurmam veya ne yapmam gerekiyor :) Kusura bakmayın Olgaç bey, sizi de meşgul ediyorum, daha önce yapmadığım için biraz sıkıntılı bir durum benim için :)
 
ozaman bısey yapmanıza gerek yok bos beyan vereceksınız okadar yooo ne rahatsızlıgı seve seve yardımcı olurum:D dedıgım gıbı orda bı kutucuk var onu sececeksınız beyanınız yoksa isaretleyıp onayla kısmına gecın yazar onu sececeksınız:D
 
@Olgaç Sürmelihindi

Tamam Tehlikeli atık çıkmadığı için alttaki "Beyan edilecek atığınız yok ise kutucuğu işaretleyip doğrudan onay işlemlerine geçiniz." kutucuğunu işaretleyip onay işlemlerini bitirip yazdırıyorum bu kadar mı yani :D Birde atık yağ beyanı gibi birşey varmış sanırım, hoş oda bizde oluşmadı daha ama onunda formunu doldurup il çevreye mi gönderiyorum :D Başka doldurmam gereken bişey varmı acaba ? :D
 
evt yapman gereken bu kadar :D atık yaglarla ılgılı benımde bı fıkrım yok ama sistem haftaya duzelecek dıyorlar bı bekleyelım bakalım olacakları göreceğız eger farkettıysen ambalaj atık sıstemıne yenı terımler katmıslar :D bakalım neler olcak baska doldurmanız gereken bısey yok
 
Üst