• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Danışmanlık Firmaları - Protokol İşlemleri Problemi

Raşit Avcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Haziran 2009
Firma
Lider Ortak Sağlık Güvenlik Birimi San. Tic. Ltd. Şti.
Merhaba Arkadaşlar,

Çevre Danışmanlık firması olarak aşağıda belirttiğim şekilde bir problem ile karşı karşıyayız. Böyle bir durumu yaşayan ve gözlemleyen arkadaşlarımız varsa yorumlarını beklemekteyiz.

Hepimiz bilmekteyiz ki yeni E-izinler sisteminin revize edilmesi sonucunda bazı aksaklıklar yaşanmaktadır. Fakat yaşanan bu aksaklıklar sistemi daha iyi hale getirmek için yapılan çalışmalar sonucunda oluşan aksaklıklar olduğunu düşünüyor ve öyle umud ediyorum.

Aynı vergi numarası ve aynı isimde fakat farklı illerde iki tesisimiz bulunmaktadır. Tesislerin merkezi A şehrinde, şubesi ise B şehrindedir. Çevre Danışmanlık firması olarak B şehrinde bulunan firma ile protokol işlemi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bilindiği üzere tesise protokol yapmadan önce yeni sistem nazarında Çevre Bilgi Sistemine eklemek gerekmektedir. Bu işlem gerçekleştirildi çevre bilgi sistemine kayıt açılarak A şehrindeki merkez firma olarak belirtildi ve B şehrindeki yer ise tesis olarak sisteme eklenmiştir. Danışmanlığını yapmış olduğumuz firma B şehrinde olduğu için dilekçe B şehri İl Çevre Şehircilik Müdürlüğüne verilmiştir. Bunun neticesinde B Şehri İl Çevre Müdürlüğünden şifreler firma yetkililerine ulaştırılmıştır.
Fakat ben danışmanlık firma portalıma girip, protokol yapma işlemlerini seçtiğimde sadece A şehrindeki firma bilgileri sisteme gelmektedir. B Şehrindeki tesis bilgilerini görüntüleyememekteyim. Bu sebep ile firma protokol işlemimi gerçekleştirememekteyim. Zaten protokol aşamaları arasında da önce seçim yaptırmaktadır. Bu seçimler arasında firma, organize sanayi vs. mevcuttur. Fakat tesis ibaresi veya buna benzer başka bir ibare mevcut değildir.

Raşit Avcı
Çevre Mühendisi
Çevre Görevlisi
İş Güvenliği Uzmanı - C Sınıfı
 
benimde sistemle ilgili bir sorunum var. Firma bilgilerini sisteme kaydettik, firma ile protokol işlemi de yaptık fakat tesise danışman atamak istediğimiz zaman çıkan sayfada tesis karşısında ''Bu işletmeye ait eklenen tesis bulunmamaktadır.'' diye bir ibare çıkıyor. Bu nedemek nasıl düzeltebiliriz. Yardımcı olur musunuz.
 
protokol işlemleri için il çevreden kullanıcı adı ve şifre aldım. ancak firmamım adını yanlış yazmışlar ne yapmam gerek bilgisi olan var mı?
 
@cordial

Benzer bir sorunu şu an biz de yaşıyoruz. Eğer daha önce kullanılan başka bir bildirim sistemi kullanıcı adı varsa onunla giriş yapmayı deneyin eğer orada ilgili uygulamalar görünmüyorsa tesis bilgilerini güncelleyip kaydettikten sonra karşınıza sırasıyla tesislerin (bilgileri güncellemeye tıkladığınızda da ) uygulamaların seçilebileceği bir ekran geliyor(seveso, atık beyan sistemi, kütle denge uygulaması gibi). Bu şekilde de halledemediyseniz bizimkine benzer bir durumla karşı karşıyasınız diye düşünüyorum. Ne yapılabileceği ile ilgili olarak benim de şu an pek fikrim yok ama İl Çevre Müdürlüğü'ne konuyu ilettik. Halledebilirlerse geri dönecekler.
 
@cordial

Arkadaşlar Tesisle protokol yap kısmından Tesisinizin yanındaki "Tesis İşlemleri" butonuna tıklayacaksınız. Burada sizden Protokol yaptığınız işletmenin hangi tesisini üstünüze almak istiyorsanız seçip vekaletname yükleyeceksiniz. Ardından Mobil İmza ile gerekli yerleri imzaladıktan sonra "İşletmeye bağlı Tesis Bulunamamıştır" ibaresi kalkacak ve Tesisinizin üstüne Çevre Görevlisi atayabileceksiniz
 
inşallah isteyeceğim firmalar da memnun olur :) vekaletname elimizde olunca il çevre ile yapılan tüm resmi yazışmalarda danışman firma imzası geçerli olacaktır değil mi.
 
Ayrıca şöyle bir sorun daha var tesis protokol bildirimi yapılan kısmında daha önce sözleşmeyi yüklüyorduk.Şimdi sözleşme yerine yüklenecek olan vekalet namenin yüklenmesi gereken kısım açılmıyor.
 
@Eda Altınay

Eda hanım,

Şu adımları izlerseniz işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. (Protokol yapacağınız işletme çevre bilgi sistemine kayıtlı ise)

Tesis İşlemleri > İşletme Protokol İşlemleri > Yeni İşletme Protokolü > İşletme Tipi > Firma > Vergi Numarası > Firma Seç = Buradan Sözleşme yüklüyorsunuz.

Tesis İşlemleri > İşletme Protokol İşlemleri > (İlgili Firmanın Devamındaki) Tesis İşlemleri = Tesis Seçip ve vekaletname yüklüyorsunuz.

Tesis İşlemleri > Tesislere Danışman Ata > Çevre görevlisini tesisnize atayabilirsiniz
 
sorun şu zaten işletme protokolü işlemlerinden sonra > yeni işletme protokolü sekmesi çıkmamakta ve bunun sonucunda hiç bir işlem yapamamaktayım.
 
@Eda Altınay

Kendi kullanıcı adınız değil firmanınızın kullanıcı adı ile giriş yapmalısınız. Eğer bu noktada hata yoksa yapabilmeniz lazım. ekran görüntüsü koyabilir misin?
 
firmanın sayfasından giriyorum tabi ki koya bilirim
https://www.cevremuhendisleri.net/file:///C:\DOCUME~1\EVREUZ~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image002.jpg
 

Ekli dosyalar

  • 1.doc
    10.5 KB · Görüntüleme: 170
Üst