• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Danışmanlık Firması Ortak Arayışı

muratkahvecioglu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Mayıs 2018
Firma
a
İstanbul ilinde 3 belgesi aktif olan danışmanlık şirketimize portföyü ya da mevcutta danışmanlık firması olan ortak arayışımız vardır. Firmamız İstanbul'da 8 yıldır hizmet veren ismi bilindik bir firmadır. Müşteri sayımız ve çeşidimiz sadece OSB lerde faaliyet gösteren Kurumsal firmalardan oluşmaktadır.

Yeni yönetmelik şartları gereği ÇG sayımızı artırmamız gerekli. Malum güncel maliyetler bunu kurtarmıyor. Bu nedenle ortaklık arayışımız vardır.

İlgilenenlerin muratkahvecioglu@gmail.com üzerinden irtibata geçebilirler.
 
"Yeni yönetmelik şartları gereği ÇG sayımızı artırmamız gerekli. Malum güncel maliyetler bunu kurtarmıyor." Madem öyle:
1. Yeni yönetmelik şartları zaten sizin gibi firmalar kapansın, kalite artsın diye çıkarıldı. Fakat siz işin iyice suyunu çıkartarak naylon belge kullanımı yerine bu sefer kendinize firmalı ortak arıyorsunuz. Evde oturan mühendis hanımların belgeleri de artık sizi kesmiyor demekki. Ortak alıp onu da sömüreceksiniz anlaşılan.
2. 8 yılda kendinize 1 fazla personel dahi alamayacak kadar gelişememişseniz ve maliyet kurtarmıyorsa kapatın dükkanı başka iş yapın. Dönerci falan açın.
3. Hizmet sektöründe gider yok. Fatura kesip tahsil edemediğiniz sürece vergi yükü size binecektir. Danışman firmalar, serbest muhasebeciler ile aynı kefeye konmaktadır ve sanayicinin gözünde fuzuli masraf olarak görülmektedir. Danışman firma sahipleri lüks yaşamlarından ödün vermemek için asgari ücretten bile düşük maaşlarla mühendis çalıştırmaktadır. Ancak disiplin ve kontrol altına alındığı taktirde bu sektör büyüyecek ve güçlenecektir. Bu forumu takip eden veya ettiğini umduğumuz bakanlık yetkililerini göreve davet ediyorum. Melbeste olduğu gibi bu işi sabit fiyat tarifesine bağlamazsanız ve ödemeleri de bakanlık üzerinden yaptırmazsanız, sonunda hepimiz firmalara ortak olmak zorunda kalacağız ki, ortaklık şartları da baya zorlu. Madem ki bu sektörü oluşturdunuz, o zaman yapabileceğiniz düzenlemeleri de boşyere kulak arkası etmeyin. Devletin paraya ihtiyacı olan bu dönemde, fiyat tarifesi uygulamak ve bundan da pay almak hiçte zor olmaz. Zamlara alışan bu toplum yüksek danışmanlık ücretlerine de alışacaktır. Yeter ki bu disiplin oluşturulsun.
 
Önecelikle bu sektörde 9. yılım olduğunu söyleyerek başlayayım. maddelerine istinaden cevap vereyim.

1- Sen demek ki yeni çıkan yönetmeliğin Kalite artması olarak düşünüyorsun ama bir takım baskılarla bunun çıkarıldığını demek ki bilmiyorsun. Öncelikle bunu cahilliğine veriyorum. Yargılamadan önce piyasa şartlarını ve uygulamalarını iyi bilmek gerek. Biz bu pis sömürü düzeninden kaçıp kendi yağımızda kavrulmayı hedefledik. Ama işte bir takım dayatmalar bunu engelliyor. Biz diğer firmalar gibi köle çalıştırmak istemedik. otobüsler insanlara günde 2-3 firma dolandıranlardan, başkası yerine imza attıranlardan da değiliz.
2- 8 yıldır sektörde olduğumuz ve bu güne kadar bir tane firmaya bile 1000 TL altında fatura kesmediğimizi söylesem sana cevap olur bence. gidip de 300 tl ye bu işi yapanlardan olmadığımız için bu durumdayız. Yani başta söylediğin KALİTE böyle sağlanıyor.
3- Madem bu kadar biliyordun ilk iki maddeyi neden yazdın? ÇMO da aktif bulundun mu bilmiyorum biz bunun savaşını yıllarca verdik. Şu anda oda tarifesi olan 900 + kdv yi kimse uygulamıyor. Mesela Bakanlık ÇMO dan alınan BTB zorunluluğunu da kaldırdı. dertleri kalite falan değil 3-5 firmayı yukarı çekip rekabeti bitirmek.

Bizim burdaki derdimiz bizim gibi az ama kaliteli iş yapan bir firmayı da bu yönetmelik dayatması ile batmaktan kurtarmak. Daha biz kendi içimizde birleşip iyi şeyler yapamıyorsak böyle meslektaşlık da olmaz olsun ne diyelim. ( çevre mühendisi olduğunuzu düşünüyorum) .
 
@Chilecash Merhaba ,

Sanırım düşünmeden yorum yapıyorsunuz ki kendinizle çelişiyorsunuz.
Yeni yönetmeliğin neden çıkarıldığını herkes gibi sizde iyi biliyorsunuz. Kalite arttırmak istiyorsanız insanlara zorluk değil kolaylık sağlamanız gerekir. Kolay yoldan istihdam arttırmak veya kaliteyi arttırmak mali zorluk ekleyerek olmaz. Kaldı ki 3. madde de kalitenin nasıl artacağınızı siz belirtmişsiniz. Burada kendinizle çelişiyorsunuz.
8 yıldır sektörde olup te elindeki mevcut kadroyla min 3 mühendis çok güzel şekilde bu işler yapılabiliyor. Firma sayınızı arttırmazsanız elinizdeki çalışanların mutlu edecek seviyede yeterliyse 8 değil 80 yılda yapılır.
3. madde de zaten eleştirdiğiniz tüm konuların zıttında konusmuşsunuz. Fikirlerinize herkes gibi bende saygı duyuyorum ama eleştirmek için eleştirmeyin.
Eğer birilerine bu düzenin değişmesi için kızmak istiyorsanız bu sizin meslektaşınız değil tepedeki bu konu ile ilgilenen yöneticiler olmalıdır.

Not: Herkes az çok bilir danışman firma sahibi değilim.
 
Lütfen biraz daha bilgi verebilir misiniz.
şirket adı, konumu, şirket yapısı, kaç ortaklı vb.gibi.
Özelden yazardım ama bu forum özelden yazışmak için açılmadı.
 
Üst