• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre danışmanlık hizmet bedelleri

mugetulga

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ağustos 2017
Şehir
İstanbul
Firma
-
Arkadaşlar ben anlayamıyorum gerçekten Bakanlığımız sonunda hakkımızı alabileceğimiz bir asgari ücret tarifesi getirdi ve bu tarife üzerinden teklif verdiğim bazı firmalar daha düşük tekliflerin olduğunu söylüyor.
neden bunu yapıyorsunuz? Yıllarca hakkımız olan ücretleri alamamaktan şikayet edip hala neden kendi değerinizi düşürüyorsunuz. Üstelik sonunda cezalık durumu bile göze alabiliyorsunuz. Korkmayın herkese yetecek kadar tesis var bu ülkede. Bu kadar değersizleştirmeyin kendinizi!!!
 
Çok doğru. Bakanlık tarafından asgari fiyat tarifesi var bu tarifeye göre malum odamız aidat ücretini yükseltmişken birde asgari maaş paylaşıp uygulanmasını sağlasa..
 
mugetulga yönetmeliğe uymayan çevre danışmanlık firmalarının ismini paylaşabilir misiniz ? Teklifi veren firmalarınıza lütfen sorun. Yönetmeliğe uymayan firmaları hem Bakanlığa, hem cimer den şikayet edeceğim. Bir meslek bu kadar ayaklar altına alınmaz. Mesleğinize biraz saygınız olsun. Gerçekten artık bu kadar bencilce davranan iş veren çevre mühendislerine tahammül edemiyorum. Yıllardır bu işin ceremesini çektik. Bakanlık biraz şartlarımızı iyileştirmişken kendi kendimize bunu bitirmeyelim. Tüm meslektaşlarıma sesleniyorum. Yönetmeliğe uymayan kendi firmanızda olsa şikayet edin. Yoksa bu şartlarda her geçen gün artan yükümlülüklerin , işlerin altında daha da ezilip , emeğimiz eskisine göre belki 10 kat daha da sömürülecek.
 
Kesinlikle Takip ediyor olacağım. Şuan tesisler firmaların adını açıklamıyor, biliyorlar şikayet edileceğini. Ama illa ki ortaya çıkacaktır.
 
Merhaba,

Özel bir firma bünyesinde çalışıyorum. Ayrıca dışardan da danışmanlık alıyoruz. Sözleşmelerimizi yönetmelik esaslarına göre hazırlattım. Aksi durumda olabilecek cezalardan da firmamın Üst Yönetimini ve Satınalma birimini bilgilendirdim.
İnşallah bakanlık sıkı takibini yapar.
 
Devlet yasal bir limit belirlemiş ama yasa gereği gereken fatura tutarını kesip elden geri para veren firmalara yazıklar olsun. Bu mesleğin yüz karasısınız.

Bu yapılan işlem
- SUÇ
- AHLASIZLIK

Bunu teklif eden insanın sokağa çıkamaması lazım. Ama ne suçlar cezalandırılıyor ne de utanma kalmış.

Ben de bu firmaları şikayet edeceğim.
 
buyurun bakalim buna ne diyeceksiniz? var mı bu firmayı tanıyan? bu nasil bil akil tutulmasidir abi. heralde kendine hakaret ettirip hakaret edenleri dava edip para toplamak amacli yapilmis bir eylem
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2023-01-17 at 10.30.35.jpeg
    WhatsApp Image 2023-01-17 at 10.30.35.jpeg
    259.5 KB · Görüntüleme: 157
  • WhatsApp Image 2023-01-17 at 10.30.35 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-01-17 at 10.30.35 (1).jpeg
    235.5 KB · Görüntüleme: 157
Önceki cevapları görüntüle…
Burak BilenAslında sen söylemek istediğinde haklısın evet ama teknik bakarsak "hukuka" aykırı olması mantıksız değil. Genelde tebliğe, tebliğ yönetmeliğe, yönetmelik kanuna, kanun anayasaya aykırı olabilir. Bu paylaşım bence de ultra saçma, sizin söylemek istediğiniz konu doğru ama bu detayı da vermek istedim.

Devlet yöneticileri bile hukuka aykırı kararlar, kararnameler çıkartabiliyor.
 
Arkadaşlar,
Danışmanlık hizmeti faturalarını her ay düzenleme zorunluluğu var mı? Yoksa 2 ,3 ay da bir toplu olarak düzenleyebilir miyiz. Ödemeleri alamayınca ay sonu alamadığımız paranın vergisini ödemek daha da zor olmaya başlayacak.
 
Üst