• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Danışmanlık Hizmetine Başlarken Neler Yapılmalıdır?

asdfghjkl

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Şubat 2012
Firma
bghdfgh
Herkese Merhaba öncelikle.
Danışmanlık hizmetine yeni başlayacak olan bir firmayız. Sizlere bir sorum olacaktı.
Benim biraz bilgim var ama daha önce bu işle ilgilenmediğim için emin olmak maksadıyla bilgilerinizi almak istedim.
Elimizde bir X firması var. Bu firmaya danışmanlık hizmetini vereceğiz ilk başlarken A dan Z neler yapmamız lazım. 1) Sözleşme 2) Online Portala Ekleme 3) Çevre izni vs. gibi.. Yardım edecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Ilk olarak çevre kanunu kapsamındaki yönetmeliklere hakim olmanız gerekmekte.
Daha sonra müşteriniz olabileceğini düşündüğünüz firmaların bu yönetmeliklere olan uygunluklarını takip etmek durumundasınız.
Daha bismillah demeden çat kapı kendinize bağladığınız bir firma denetleme geçirecek olursa çevre görevlisi olarak denetleme sırasında işin başında duracağınız için tecrübesizliğin kurbanı olabilirsiniz.
 
@TaLHa

Teşekkür ederim TALHA Bey. Bunun farkındayım ama benim sormak istediğim. İlk aşamada hangi adımları yapmam gerektiği. Hani yukarı sıraladığım gibi şu şu şu aşamalardan sonra denetmeleme zamanı gelecek zaten.
 
öncelikle hedef sektörler belirlerseniz işiniz daha rahat olacaktır, sektörü aynı olan firmalarda işleriniz benzer olacaktır...
firmalarınızın prosesleri hakkında ön araştırma yapıp, öncelikle yasal gereklilikleri belirleyin (sadece çevre izni olarak bakmayın, geniş kapsamlı düşünün)

firma ile çalışmaya başladıktan sonra eksiklikleri belirleyip geliştirmeye açık alanları sıralayabilir ve önem sırasına göre çalışmalar yapabilirsiniz

bunları yapabildikten sonra başarı gelecektir...

kolay gelsin...
 
@Mahmut Cimşit

İnternetten birkaç iç denetim taslağı buldum ama biraz fazla kapsamlı. yinede sorulacak sorular sanırım örtüşür. teşekkürler
 
Üst