• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Diğer Çevre danışmanlık programı (çys)

EnviEn

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ağustos 2011
İyi günler arkadaşlar. Bildiğiniz gibi yakın bir zamanda çevre görevlisi ve çevre danışmanlık kavramı ile tanıştık. Birçok çevre danışmanlık firması açıldı ve açılmaya da devam ediyor. Forumu takip eden kullanıcıların büyük bir çoğunluğu çevre danışmanlık firmasında çalışıyor. Çevre danışmanlık işi birçok tesis bu tesislerle orantılı olarak çok fazla bilgi, belge, kaçırılmaması gereken tarihler ve notlar içeriyor. Çevre görevlileri bu bilgileri kayıt altına almak, yönetmek ve unutmamak için oldukça fazla çaba sarf ediyor. Bu noktada çevre danışmanlık sektöründe uzun bir süre çalışmış olan bir çevre mühendisi olarak bu sektör için bir bilgi yönetim aracının gerekliliğini tespit edip çalışmaya başladık. Uzun süreçli bir planlama ve teknik çalışma sonucu “Çevre Yönetim Sistemi” ortaya çıktı.


Çevre Yönetim Sistemi (ÇYS) Nedir?
ÇYS çevre danışmanlık firmaları için özel olarak tasarlanmış online bir yazılımdır. ÇYS danışman firmanın danışmanlık yaptığı tesislere ait bilgi, belge ve süreçlerini kolayca yönetmesini sağlar.


Neden Online Sistem?
ÇYS online bir sistemdir. Yani ÇYS’yi kullanmak için herhangi bir kurulum yapmaya veya bu bilgileri saklamak için ekstra donanımlara ihtiyaç duymazsınız. Çevre görevlileri danışmanlık işinin gereği olarak her gününü başka bir firmada geçirmektedir. Bu sebeple ÇYS online bir sistem olarak tasarlanmıştır. ÇYS’ye herhangi bir bilgisayar aracılığı ile konumdan bağımsız olarak ulaşabilir ve istediğiniz bilgiyi kolayca elde edebilirsiniz.


Bilgi Güvenliği?
Çevre danışmanlık firmaları için tesislerine ait bilgilerin güvenliği son derece önemlidir ve ÇYS’yi geliştirenler olarak bunun farkındayız. ÇYS’ye girilen bilgiler hızlı ve güvenli sunucularda tutulmaktadır ve veri güvenliği için gerekli donanımsal ve yazılımsal önlemler alınmıştır. Ayrıca ÇYS’de şuan bankaların ve e-ticaret sitelerinin de kullandığı SSL güvenlik sertifikası bulunmaktadır. Yani ÇYS ve bilgisayarınız arasındaki bütün veri trafiği 256 bit şifre ile şifrelenmiş bir şekilde sağlanmaktadır. Ayrıca bilgi güvenliği ve hizmet kalitesi için kullanıcı firma ile hizmet sözleşmesi yapılmaktadır.


ÇYS’nin Özellikleri Nelerdir?
ÇYS birçok özelliğe sahiptir ve kullanıcılarının istekleri doğrultusunda sürekli yeni özellikler eklenerek gelişimini sürdürmektedir. ÇYS’nin özelliklerinden bazıları;
-Çevre izin ve lisanslarının yönetimi
-Ölçüm ve analizlerin yönetimi
-Yasal bildirimlerin yönetimi
-Sözleşmelerin yönetimi
-Belgelerin yönetimi
-Atık envanteri oluşturma ve bertaraf edilen, stokta bulunan atıkların yönetimi
-Rutin ve yasal denetimler ile ilgili rapor, tarih, eksiklik vb bilgilerinin yönetimi
-Tesise ait diğer teknik bilgilerin yönetimi
-Danışman firma ve çevre görevlisi arasında görev yöneticisi
-Yapılacak önemli işlerinizi unutmamanız için plan sistemi

ÇYS ile çevre görevlileri danışmanlığını yaptığı tesislere ait bütün bilgileri kayıt altında tutup istediği anda bu bilgilere kolayca ve hızlıca ulaşabilmektedir. Ayrıca danışman firma yetkilisi de bütün tesislerin bilgilerini kontrol edebilmekte ve tesisler ile ilgili gelişmelerden haberdar olmaktadır.

Detaylı Bilgi ve İletişim
Çevre Yönetim Sistemi hakkında her türlü sorunuz lütfen aşağıdaki mail adresinden iletişime geçin.
E-Mail: [email][email][email]iletisim@cevreyonetimsistemi.com[/email][/email][/email]

Detaylı bilgi için Websitemizi ziyaret edin
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
[/url][/url]

Ekran Görüntüleri
ss_3.jpg ss_4.jpg

Daha fazla ekran görüntüsü için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son olarak, bize burada konu açma fırsatı verdiği için Fatih Bey'e teşekkür ederiz.
 
Fatih Bey haklısınız. Kesinlikle olay güvenle doğrudan alakalı.

Bu bir masa üstü program da olabilirdi. Sonuçta bütün bilgisayarlar internete bağlı ve biz bu bilgileri depolayabilirdik. İzinsiz bir şekilde.

Ancak biz bilgilerin sorumluluğunu aldığımızı kabul ediyor ve bütün güvenlik önlemlerini alacağımızı ve bu bilgilerin başka kişilerce görülmemesini sağlayacağımızı taahhüt edip imza altına alıyoruz. Aynı danışman firmalarla tesis arasındaki gibi.

Tabi tekrar belirtiyorum bu bir alternatif yazılımdır ve olayın içinde kesinlikle güven vardır. Sonuçta şuan herkese güveniyoruz facebook'a bütün bilgilerimizi veiyoruz bize gizlilik sözü vermese de.(Sahi facebook parayı nerden kazanıyor, reklam? :) ) Whatsapp? Acaba bize neden bedava mesaj imkanı veriyor. Ya bizi çok seviyor yada bütün listemizdeki isim ve telefon envanterini toplayıp reklam şirketlerine satıyor.

Sonuç olarak biz bir söz veriyoruz ve sorumluluk alıyoruz.
 
Ayrıca bu foruma özel olarak Danışman Firmalar için 1 hafta ücretsiz deneme fırsatı vereceğimiz sözünü verdik. Bu size sistemimizi satın almadan test etme şansı sunuyor. Bu fırsatı değerlendirmek için istek gelmemesi beni daha çok şaşırtıyor. :)
 
test ettim onayladım, sizi tebrik ederim arkadaşlar.
elektronik sistemler de karışıklıklar nedeniyle artık gözümüz o kadar korkuyor ki word, exel.. içindeki kendi sistemimiz dışına çıkamıyoruz. Sizinki gayet sade, anlaşılır, takibi kolay bir sistem olmuş, SSL var güvnli de.
çevre mühendisi misiniz?
 
Ücretler için e-posta ile görüşebiliriz. 30 Ağustos günü hesabınız aktifleştirilmiştir. E-Posta adresinize bilgilendirme yaptık.
 
Aradan bir yıl kadar zaman geçti, fakat bulut sistemler geçen seneye göre yaygınlık kazanmaya başladı. Neden verileri internette tutuyoruz, neden size güvenelim gibi soruların genel cevabını yıl içinde aldığınızı umuyorum. (TTNET, Turkcell gibi firmalar ciddi yatırımlar yaptıklarını artık daha net görebiliyoruz). Bu sistem konusunda yardımcı olmak, katkıda bulunmak isteyen çevre mühendisi arkadaşlarım varsa mümkünse yüz yüze görüşmek istiyorum.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden özelliklerini görebilirsiniz. Giriş yapabilmeniz için kullanıcı adı ve şifrenizin olması gerekiyor.

Merhabalar bu haftaya özel paket 2 için kampanya yaptık. İlgilinenleri bekleriz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@mustafa iren
Mustafa Bey, elinize sağlık güzel düşünmüşsünüz. Ancak şahsi fikrimi söylemek isterim. Bu uygulamayı Program şekline dönüştürüp( yani muhasebe programı gibi) o şekilde piyasaya sürseniz daha iyi değilmi? Hem şirket bilgileri şirkette kalır her firma istediği gibi kullanır.
 
Erol Bey,

İlginizden dolayı teşekkür ederim. Evet söylediğiniz şekilde de düşünmüştük fakat bu şekilde olmasının bazı sebepleri var. En önemli özelliği bu şekilde her yerden ulaşılabiliyor olması, tesise dosya, bilgisayar yerine tablet götürülebilmesi, ana sunucu, program kurulumu, güncellemesi, antivirüs gibi görünmeyen maliyetler ile uğraşılmaması vb...

Tabi ki gizlilik konusunda haklısınız, ki bu konuda azami önemi gösteriyoruz. İsterseniz aynı yazılımı sizin için size özel bir sunucuya da kurabiliriz. Fakat paket program mantığı ile hareket etmek teknolojik olarak ilerlediğimiz bu dönem için çok ilkel ve maliyetleri çok yüksek olan bir yöntem. Yine de bu türde bir isteği olan müşterimiz olursa onunla masaya oturabiliriz ve istediği şekilde uyarlayabiliriz. Maliyetler karşılandıktan sonra bizim için ciddi bir problem olmayacaktır. Bu tür masaüstü yazılımların gerek yurt içinde gerek yurt dışında yıllık satın alma maliyetleri minimum $10000 civarında olduğunu da gözardı etmemek gerekli.

Görüşleriniz bizim için çok önemli olumlu / olumsuz geri bildirimde bulunan herkese şahsım adına çok minnetarım ve teşekkür ederim.

Bu kampanyanın sebebi ise denemek / görmek isteyenler için en azından neye benziyor 1 yıl deneyelim, yazılım bize uyum sağlayabiliyor mu acaba ? Ya da eksikleri şunlar düzeltilirse bize de uygun olabilir... gibi kafasında soru işareti olan potansiyel müşteri adaylarımızı kazanmak için tasarlanmıştır.

Bu konuda ücretsiz test etmek isteyen firmalarımıza da kapımız açıktır. Demo hesap açabiliriz fakat şunu da gözardı etmemek gereklidir ki, bu süreç yönetim yazılımıdır; kısa ve uzun vadede kazançları farklı şekilde şirketinize yansıyacaktır.
 
Merhabalar,
Uzun zamandır bunun gibi bir program bulamadım, kullanan arkadaşlar memnunlar mı?
Alternatif oluşturabilecek başka programlar var mı buradan ya da özelden yazarsanız sevinirim.
 
Üst