• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

çevre danışmanlık

Koray Metin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Temmuz 2011
arkadaşlar mrb
çevre danışmanlık firmasında çalışan bir mühendis,
aynı zamanda lisanslı toplama-ayırma tesisinde çevregörevlisi olarak çalışabilirmi.yada toplama-ayırma tesisi bünyesinde çevre mühendisi çalıştırmadan sadece danıışmanlık firmalarından hizmet satın alması yeterlimidir.
 


madde 33-ç)ç) Tesiste çevre sorumlusu olarak en az bir çevre mühendisi çalıştırılır ancak, aynı ilde tek tüzel kişiliği olan birden fazla tesis için bir çevre mühendisinin çalıştırılması yeterlidir. (Değişik ibare:R.G-30/3/2010-27537)(1) Çevre lisansı alınması durumunda, çevre sorumlusunun tesiste çalıştığını gösteren belgelerin dört aylık dönemler halinde Bakanlığa gönderilmesi gerekir.

bu durumda tesiste sürekli bulunması gerekmezmi.
 


Tesiste kesinlikle çevre mühendisi bulundurmak zorundadır.Ayrıca danışman firma ile anlaşabılır fakat tesis ek-2 kapsamına gırdıgınden tesiste bır cevre gorevlisi belgesi almış çevre mühendisi tesisin hem toplama-ayırma krıterlerini yerine getırmış olur hemde ek-2 kapsamında tesiste bulunması gereken cevre gorevlısı ıhtıyacını karşılamış olur.gerekli izin ve lisansları almaya yetkılıdır.Toplama ayırma tesislerinin danışman firmalayla çalışmaları sadece kendi bilecekleri iş olur.
 


TASLAK ;
ç) Tesiste çevre sorumlusu olarak çevre mühendisi çalıştırılır ancak, aynı ilde tek tüzel kişiliği olan birden fazla tesis için bir çevre mühendisi çalıştırılması yeterlidir. Çevre lisansı alınması durumunda, çevre mühendisinin tesiste çalıştığını gösteren belgelerin dört aylık dönemler halinde il çevre ve orman müdürlüğüne gönderilmesi gerekir.

Çevre izni alındıktan sonra Çevre Mühendisi çalıştırılması gerekli bu kapsamda GFB ALINMASINDAN çEVRE izni alınmasına kadar geçen süreçte Çevre Mühendisi çalıştırılması gerekmiyecek (taslağa göre)
 


arkadaşlar çevre danışmanlık yeterlik belgesi için başvuru yaparken şirket adına şirket yetkilisinin mobil imzası gerekiyor sanırım peki şirket yetkilisinin kim olduğu hakkında önceden bir bildirim yapmak gerekiyor mu bakanlığa yoksa şirketin müdürü olması yeterlimidir?
 
arkadaşlar lisanslı toplama-ayırma tesisi çevre görevlisi çalıştırmak zorunda mı?? Ya da sadece çevre mühendisi olması yeterli mi??
 
@manicdep ambalaj atığı toplama ayırma tesisinden bahsediyorsanız.

AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ
Toplama-ayırma tesislerinin sağlaması gereken kriterler
MADDE 28 – (1) Fabrika, satış noktası ve benzeri üniteler içerisinde yapılan biriktirmeler hariç, ambalaj atıklarının toplandığı ve cinslerine göre sınıflandırılarak ayrıldığı toplama-ayırma tesislerinin;

ç) Tam zamanlı olarak en az bir çevre görevlisi istihdam etmesi,
 
birgulba

evet ambalaj atığı toplama ayırma tesisi. Teşekkür ederim. Çevre mühendisi bulundurması gerektiğini biliyorum, ama aynı zamanda kişinin çevre görevlisi olması da gerekiyor mu?? yani sadece çevre mühendisi olması yeterli mi??
 
Üst