• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Denetimi Yönetmeliği

Yağmur Cengiz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Temmuz 2009
Arkadaşlar merhabalar,

21 Kasım 2008 Cuma tarihli Çevre Denetimi Yönetmeliği hala yürürlükte mi? Çevre Kanununca Alınması Gerekli İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik yayınlandıktan sonra kaldırıldığına dair bir şey duydum ancak doğruluğunu bilemiyorum.

Şimdiden teşekkürler...
 


Yönetmelik yürürlükte ancak değişen maddeleri var. Değişikliğe dair yönetmelik yayınlandı zaten.
 


@nilbayram
malesef bakanlığın sitesi pek güncel değil ona güvenmeyin, orda yayınlanması yürürlükte olduğunu göstermiyor. yönetmeliklerin lebib yalkın vb. sitelerden takip edilmesi çok daha yararlı, çalışıyorsanız iş yeri sahipleri/yetkililerine bu tür bir siteye üye olunmasının gerekliliği konusunda açıklama yaparsanız iyi olur.
 


Aslında şöyle bir durum var. Çevre denetim yönetmeliği yürürlükte fakat bazı maddeleri diğer iki yönetmelikle uyuşmuyor. Mesela; ek 1 ve ek 2 listesi çevre kanunca alınması gereken izin ve lisanslar hakkındaki yönetmelikle farklı. Bunun gibi birbiriyle örtüşmeyen maddeler mevcut. Çevre denetim yönetmeliğinin diğer yönetmelikle uyuşmayan maddeleri yok sayılıyor sanki.
 


Sayın ECK

Bildiğim kadarıyla en son değişiklik 12/11/2010 da yapıldı. Bu değişiklikte de çelişen maddelerde düzeltme göremedim. Örneğin çevre yönetim birimi kurmak için hala 3 çevre görevlisi yazıyor.
 


Sayın Mehtap Işık,

27061 sayılı Çevre Denetimi Yönetmeliği değiştirildi. Değiştirildi dediğim sadece 3 Çevre Görevlisi şartı değildi. İlk çıktığından sonra belli başlı değişiklikler oldu. Çevre Denetimi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile birlikte Bir çok maddesi iptal oldu örneğin, onun ardından Çevre Görevlisi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkındaki Yönetmelik yayınlandı vb.
Tekrar bir değişiklik olacak diye duyuluyor ayrıca. ÇED ile birleştirileceği vb söyleniyor. Kapsamlı bir şey düşünülüyor belki.
 


Ayrıca Çevre Yönetim Birimi için olan şart 2 kişi. Sanıyorum birisi Çevre Mühendisi olacak şartı var.
3 Kişi şartı Danışmanlık Firmaları için gerekli.
 


Çevre denetim yönetmeliği

Denetime tabi tesislerin veya faaliyetlerin yükümlülükleri
MADDE 6 – (1) Denetime tabi tesis veya faaliyetler;
a) Geçici 1 inci maddede belirtilen süreler içinde tesis veya faaliyetler, en az üç çevre görevlisinden oluşan çevre yönetim birimi kurmak ve/veya çevre görevlisi çalıştırmak veya Bakanlıkça yetkilendirilmiş firmalardan bu amaçla çevre yönetim hizmeti satın almakla,

diyor.
 


Bahsettiğiniz yönetmeliğin Madde 8'inde sınav şartı hâlâ var :)


ÇEVRE GÖREVLİSİ VE ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
HAKKINDA YÖNETMELİK

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 21/11/2008 tarihli ve 27061 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevre Denetimi Yönetmeliği ve 29/4/2009 tarihli ve 27214 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik kapsamında çalışacak çevre görevlilerinin ve çevre danışmanlık firmalarının görevleri, nitelikleri, çalışma usul ve esasları, başvuruların değerlendirilmesi, yeterlik belgesinin verilmesi, denetlenmesi, yeterlik belgesinin askıya alınması ve iptali ile ilgili konuları kapsar.

MADDE 8 – (1) Çevre yönetim birimlerinde en az bir tanesi çevre mühendisi veya çevre mühendisliği alanında yüksek lisans ve üzeri eğitim almış çevre görevlisi olmak üzere en az iki çevre görevlisinin sürekli olarak istihdam edilmesi zorunludur.
 


Madde 8 değişiklikle kaldırıldı fakat madde 6 için bir değişiklik yok

ÇEVRE DENETİMİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 21/11/2008 tarihli ve 27061 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevre Denetimi Yönetmeliğinin 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ve 16 ncı maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır.
 


Benim yazdığım madde 8 kaldırılmadı. Benim yazdığım madde 8 Çevre Görevlisi yönetmeliğinde geçen. ÇDY de değil.
Olay şu ki ÇDY hâlâ yürürlükte. Çevre İl Md nü veya Bakanlığı aradığınızda kaldırıldı demezler. Ancak uygulamasında diğer yönetmelikler de göz önüne alınarak uygulanıyor.
 


benim bahsettiğim 11/10/2010 tarihte değişiklik yapılan Çevre denetim Yönetmeliğidir. Sizin dediğiniz çevre denetim yönetmeliğinin bazı maddeleri bu tarihte çıkarılan değişiklikle madde 8 ve bazı maddeler kaldırıldı.
 


@gokcaykut

Ötesi olmadığını bende biliyorum arkadaşım. Anlatmaya çalıştığım iki yönetmelik arasındaki uyuşmazlıklardı..
 


Kübra hanım ÇDY de bazı özel durumların olduğu biliniyor zaten :) Dediğim gibi değiştirilmesi düşünülüyor diye biliyorum. Hatta kapsamı genişletilip ÇED ile vb ile birleştirilebilir diye duydum.
 
Üst