• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Disiplin Prosedürü Hk.

Mert Uğraşkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Haziran 2014
Şehir
Trabzon
Firma
Hitachi Zosen Inova ve MAKYOL İş Ortaklığı
Herkese iyi forumlar, bilindiği gibi her kurumsal firmanın birçok prosedürü var. Bunlar içinde en dikkat çekicilerden birisi Disiplin Prosedürü olduğunu düşünüyorum. Fakat bir çok firmada yaptığım araştırmada direk Çevreye hitap eden bir yaptırım olmadığını gördüm. Bununla ilgili sizlerinde fikirlerini ve tecrübelerini kullanarak ortak bir Çevre Başlığı(Disiplin Prosedürün içinde) oluşturabileceğimizi düşündüm. Çalışılan alanlarda ki farklılıklardan dolayı maddelerde değişiklik olabilir, fikirlerinizi söylerseniz bunu birlikte geliştirebiliriz. Ben hem örnek hemde kafanızda bir şeyler canlandırabilmek adına ekte başlangıcı yaptım.
 

Ekli dosyalar

  • Çevre Disiplin Prosedürü.docx
    15.2 KB · Görüntüleme: 116
Takipteyim güzel bir çalışma olmuş fakat geliştirilmesi lazım elinize sağlık Mert Bey
 
Düşünce olarak güzel, tabii ki olması gerekiyor çevre maddeleri. Ancak bu maddelerin uygulanabilmesi için tüm bu süreçler, görev ve yetkiler prosedürle belirlenmiş olmalı.
Örneğin atık sorumlusu atanmamış ise kime ceza uygulanacak? Bunun uygulanabilmesi için atık sorumlusu atama görev ve yetkisinin bir kişinin görev tanımında belirlenmiş olması ve tebliğ edilmiş olması gerekir.
Ya da; "Çevresel sızıntı-döküntü tatbikatlarına Atık Sorumluları katılmamış." maddesinde ceza uygulanacak kişiler kimler olabilir?
Atık sorumluları mı? Atık sorumlularının amirleri mi? Çevre Yönetim Sorumlusu mu? İnsan Kaynakları sorumlusu mu? İşveren mi? Duruma göre hepsi olabilir.
Acil durum prosedüründe, tatbikatlara atık sorumlularının katılma gerekliliği belirtilmiş mi? Tatbikat tarih ve saati bildirilerek tatbikat görevlendirmeleri amirleri tarafından yapılmış mı? Bu görevler çalışanların her birine tebliğ edilmiş mi? vb. göz önünde bulundurulmalı.
 
Söylediğin kelimelerin hepsi teker teker doğru, 'Çalışılan alanlarda ki farklılıklardan dolayı maddelerde değişiklik olabilir.' , bulunduğum projede yapılan SEÇ(Sağlık Emniyet Çevre) Prosedüründe belirtilenlerin hepsi mevcut. Yine kendimce cevap vermek gerekirse, kişisel maddi ceza uygulamamız yok. Kişiye uyarı ve uzaklaştırma uygulanır, maddi ceza firmaya verilir hak edişinden ay sonu teknik ofis düşer. Alt yüklenici bunu ister personeline yansıtır/yansıtmaz buna kendi yapısı karar verir. Burada ki yapı gereği her SEÇ Süpervizörü ne kadar sahada ki güvenlikten sorumlu ise Çevre konusundan da aynı derecede sorumluluğu işe girişlerinde Görev ve Sorumluluk olarak tebliğ edilmektedir. İş Sağlığı Güvenliği yerine Sağlık Emniyet Çevre birimininde amacı bunu kapsamaktadır. Sonuncusuna gelincede eğer ki firmasında bu konularla ilgili aksaklık var ise acil durum prosedüründe belirtilmese bile kurul kararı ile Çevre Birim sorumlusu gerek gördüğünde ilgili toplantıyı da,tatbikatı da yapmakta yetkilidir. Ama gene en başa geliyoruz, her projede aynı standartı aramak veya yakalamak değil amacımız, yaşanılan sıkıntılarla ilgili fikir alışverişi yapmak. Yorumun için teşekkür ederim.
 
Üst