• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim Çevre Eğitim Videoları...

Arkadaşlar merhaba, tehlikesiz atıkların kütle denge sistemine nasıl beyan edilmesi gerektiği ile ilgili hazırlanan video çalışmasının linki ekte yer almaktadır. İlk video çekimi olduğu için hatalarımız ve yanlışlarımız olduysa şimdiden affola. Kütle denge ile ilgili sorularınız olursa sorabilirsiniz. Elimizden geldiğince sizlere yardımcı olacağız. İnşallah yararlı olur ve çevre ile ilgili video anlatımlar devam edecektir. İyi çalışmalar. :)

 
Arkadaşlar Merhaba,

Eğitim videolarına kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu hafta sonu çevre mühendisi bir tesiste işe başladığı zaman neler yapması gerektiği ile ilgili video çalışmamız olacaktır. Sohbet tarzında bir çalışma olacak. Sizlerin de değinilmesini istediğiniz düşünceleriniz varsa paylaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar. :)
 
@Olgaç Sürmelihindi Kütle denge sistemi ile ilgili videonun sonuna doğru belirtmiş olduğunuz lisanslı tesislere gönderilen ve kütle denge sisteminde eksi görünen atıklar nasıl kapsamdışına çıkarılmaktadır. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
 
@Olgaç Sürmelihindi Merhaba yağ üretimi yapan bir tesisim var sanırım bunlarda her yıl piyasaya sürdükleri yağların beyanın yapıyormuş. Geçen sene Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği’nin 12’inci maddesine göre yağ üreticisi olarak bir önceki yıl piyasaya sürülen yağ miktarlarını Yönetmeliğin Ek-3’ünde yer alan ‘Yağ Beyan Formu’ doldurularak tarafınıza iletilmiştir dilekçesi ile bakanlıığa bildirmişler fakat yöneymeliği incelediğinde ek3 de motor yağı değişim noktası izin belgesi yazmakta bu konu hakkında bilginiz var mı dır ?
 
Merhabalar ,


Ek-3 te yer alan beyan tamamen farklı bir konu. Dolayısıyla sizin o belgeyi alma gibi bir durumunuz yok .

1580734781504.png

Ürettiğiniz yağın beyanı yapılacak mı diye sorarsanız yönetmelikte aşağıdaki şekilde bildirim yapılacak demiş. Ancak bakanlığın belirlediği esas nedir şu an bir bilgi maalesef yok. Bakanlıktan görüş istenerek öğrenilebilir.
1580734868970.png
 
Merhaba. TAT tesisleri için kütle denge sistemi oluşturulurken atıkların proses kaydı oluşturulması zorunlu mu yoksa proses kaydı yapılmadan direkt atık gönderim işlemlerinden gönderimi yapılabilir mi? Ayriyeten atıklar lisanslı geri dönüşüm tesisine gönderilirken ürün olarak mı yoksa atık gönderme kısmından mı gönderilmelidir?
 
Mustafa Bey Merhaba,

2 sene önce Bakanlık ile görüştüğümde giren ve çıkan atıkları proses işlemlerinden de yapılması gerektiğini söyledi. Geri kazanım lisansı olan tesisler yapmadığında stok ve fire miktarı gözükmüyor. Tat belgesi olan firmalar almış olduğu atığı lisanslı firmalara gönderirken atık olarak gönderim yapmak zorundadır. Sonuçta çıkan atığı ürün haline getirmiyorsunuz.
 
Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır video paylaşımı yapmıyorduk ve eğitim videolarına kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu hafta atık kodları ile ilgili video çalışması yapacağız. Detaylı anlatmak gerekirse; bir tesiste proses sonucu atık oluşurken atık kodu neye göre belirlenir, tehlikeli olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz ve dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir. Eğitim videomuz da bu konuları işleyeceğiz. Eğitim videosu hazırlamadan önce düşünceleriniz, fikirleriniz ve değinilmesi istediğiniz konu/konular varsa paylaşabilirsiniz. :)
 
Arkadaşlar Merhaba,

Eğitim videolarına kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bir tesiste çevre mühendisi işe başladığı zaman nelere dikkat etmesi gerekir, çevre dosyasında hangi evrakları bulundurması lazım ve genel itibari ile neler yapması gerektiği ile ilgili video anlatımı olacaktır. Cem üstadın, çevre mühendisi bir tesiste adım adım ne yapar konu çalışmasından alıntılar yapılacaktır. :) Sohbet havasında bir anlatım olacak. Sizin de önerisi varsa söyleyebilirsiniz. İyi çalışmalar. :)
 
Üst