• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taslak Çevre Etiketi Yönetmeliği Taslağı - 1 Ekim 2020

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

1 Ekim 2020 tarihinde Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde Çevre Etiketi Yönetmeliği Taslağı yayımlanmıştır. Ekten edinebilirsiniz.

Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Görüş Bildirme Formu:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Çevre Etiketi Yönetmeliği Taslağı.docx
    54.3 KB · Görüntüleme: 97
Bu taslağın daha çok yolu var yurt dışında ki eco label/iskandinav kuğu vb çevre etiketlerine göre pasifize olmuş.
Enerji, atıksu, hava emisyonları kriterleri sektörel ayrımların belirtilmesi gerekmektedir. Eco labelin annex 1-2 ekleri gibi mevzuatın ayrıntılandırılması gerekmekte olduğunu düşünüyorum paylaşım için teşekkürler @Cem Yılmaz
 
Kesinlikle Murat bey. Hammadde girişinden tutun , ürün çıkışına kadar hangi ürünlerin nelere göre hangi kriterlere göre , neyi baz alacağına dair hiçbir şey yok. Farklı endüstrilerde üretilen ürünlerin petrol, kimya, atıksu , elektrik, çevre yatırımları vs gibi ölçümlerin bir formülasyondan sonra belli bir değerde olması için tablolar halinde açıklanması gerekir. Üretici çevre etiketinin önemini kavrayamazsa ÇSB neyi denetleyecek ve neye göre başvuru alacak ? Her sektörün ayrı ayrı altyapısı bilinmeden "Çevre etiketi" uygulaması sadece Bakanlığa ek gelir kapısı olur başka da bişey değil .
 
  • Beğen
Tepkiler: BOD
Paylaştığım dokümanı incelerseniz demek istediklerim biraz daha net anlaşılacaktır. O yüzden çevre etiketi olarak bence işin başındayız. İllaki geliştirilecektir @cm.mervan . En önemli husus ulusal geçerliliğinin olup olmayacağı.

Taslaklar da bu sebepten yayınlanıyor. Herkese iyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

  • EU Ecolabel Criteria for Paper.pdf
    558.3 KB · Görüntüleme: 33
kurumlar görüş istiyor henüz okumadım sizce hangi konuya değineyim fikriniz var mı ? teşekkür ederim.
 
Üst