• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlilerine hitaben..

Murat Şimşek

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Nisan 2011
Şehir
Afyonkarahisar
Firma
.
ya buralarda hala kendilerine çevre görevlisi olarak hitap edenler varya anlamıyorum bu kişileri parayla aldığı belgeyi dört yıl beş yıl okuyupta aldığı belgeden üstün tutuyorlar. zaten bu kişileri meslektaşım olarak görmüyorum ve hala ben bu belgeyi almamak için tek başımada olsa direniyorum. almayan arkadaşlarıda meslektaşlarımıda tebrik ediyorum. Çevre mühendisi kalmamış piyasada, çevrenin görevlilerinden bol bişey yok. Belgenizle mutluluklar çevre görevlileri.
 
direnmekle ya da direnmemekle alakalı değil. bazı seyleri istesekte istemesekte yapmak zorunda kalıyoruz. çünkü şartlar onu gerektiriyor. iş veren talep ediyor ve almak zorunda kalıyorsun. sizin ihtiyacınız olmamış olabılır o belgeye ama işverenler ve çalıştığın kuruma bağlı olarakta gerekli olabiliyor.
 
Tamam belge almasına alınır bir şekilde işleri internet üzerinden yürütmek amaçlı.Benim hoşuma gitmeyen nokta mühendislik dallalarının ve diğer bölümlerin bu belgeyi alması.Sadece Çevre mühendisleri zaten bu kadar ihtiyacı karşılayabilecek durumda.
 
Murat Bey, tepkinizi haklı buluyor ve katılıyorum ama daha önceleri de anlattık bunları, istemeye istemeye alıyoruz malesef bu belgeleri çünkü yasal dayanağı var ve ben şahsen şu anki çalıştığım iş için yaptığım başvuru da dahil kendi mesleğimle alakalı her başvuruda sorulmuş bir belgedir maalesef. Yani, mecbur bırakıldık...
 
@eskarem
ihtiyacım olmamış diye bişey yok almasaydı herkes direnseydi sınav zamanında direndikleri gibi şu anda farklı şeyler olabilirdi sınavı başaramayacağını anladılar forumlarda mailler odadan yazılar yığınla ama sınav kalktı ücretliye döndü baktık biz çevre mühendisiyiz diyenler çevre görevlisi oluvermişler herkes bir menfaat peşinde kimse topluca hareket etme peşinde değil benim işim görülsün bişey umrumda değil düşüncesinde bizim çevre mühendisleri .
 
@kaptan

"SON ağaç kesildiğinde, son nehir zehirlendiğinde, son balık öldüğünde paranın yenilemeyeceğini göreceksiniz" Çok hoşuma gitti kardeş bu cümle ya. Anlatıyor birilerine bişeyleri anlayana tabi.
 
Arkadaşlar biraz geç bir yazı benimki ama olsun yazmak lazım... :)
Bayan meslektaşlarımın da yardımıyla (sınıftaki kız arkadaşların vize & final dönemindeki not sponsorluklarıyla) 2011 yılında ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİNİ bitirdim. Bir mühendisim.
Ama Çevre danışmanlık firmalarını kınamıyorum lanetliyorum.
Evet çevre görevlisi belgesi sahibiyim ama bu belgeyi almak benim hakkım herkes ten çok benim, bizim! hakkımız.
Ama asla bir danışmanlık firmasının kölesi olmam bu nedenledir ki şuan Çevreyi bir kenara bıraktım ve MÜHENDİSLİK yapıyorum.
ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ dünyanın en önemli mesleği benim için.
Var mı benim gibi yeni mezun yada yıllardır bu işi yapan Çevre Mühendisleri, bu danışmanlık firmalarını lanetleyecek ve onlara taviz vermeyecek insanlar gerçek MÜHENDİSLER!
 
Evet çevre görevlisi belgesi sahibiyim ama bu belgeyi almak benim hakkım herkes ten çok benim, bizim! hakkımız.
Sadece bizim hakkımız.
Aslında gerekte yok böyle bir belgeye.
 
Belge alımı iptal edilsin. İlanlarda Çevre görevlisi belgesine sahip Çevre Mühendisi aranıyor ibaresi kalksın yırtıp atalım hepimiz belgelerimizi! En başta da ben!
Ama haklısınız! Teşekkürler.
 
Çevre ve Şehircilik bakanlığına ortak bir bildiri yapabiliriz. Imza kampanyası düzenleyebilir bunu bakanlığa sunabiliriz. Bir çok alternatif var. Bunlara öncülük edecek hatırı sayılır kişiler lazım...
 
Şahsım adına ben yoruldum bu meselelerden 10 yıldır olumlu ne oldu söylesenize. Bütün herkez iptal ettirecek belgesini vede çalışmayacak 850 TL ye. Kimse kusura bakmasın bu iş formlarda yazı yazmayla olmaz toplanalım 300-500 çevre mühendisi kızılayda bak bakalım neler değişecek 1 haftada. Buna öncülük edecek kişi ise bağlı olduğumuz ÇMO olmak zorundadır.
 
Çok afedersiniz arkadaşlar ama şu saatten sonra iptal edilsin bu belgeler derseniz kıyamet kopar, yol alan aldı bu saate kadar. Onu daha önceden yapacaktınız. Bundan sonrası ancak yönetmelik revizyonları ile olur. Revizyonlarla birlikte yönetmelik iyileştirilebilir, kavga ile değil yorumlarla, çalışmalarla....
 
Basın açıklaması yapmanın kavga ile ne alakası var anlamış değilim sonuçta her şey alınan izinler doğrultusunda yapılacak. Hemen aklınıza provakatör eylem gibi geliyor basın açıklaması. Bunun en resmi yolu da ÇMO bukadar basit.
 
Üst