• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi adım adım bir tesiste ne yapmalı?

Sümeyraa08

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ağustos 2015
Firma
Henüz çalışmıyorum
Arkadaşlar taş ocağı kırma eleme tesisinde işe başladım. Ancak bu konuda hiçbir tecrübem yok bir çevre görevlisi olarak neler yapmam gerekiyor? Adım adım anlatacak bir arkadaş var mı acaba.
 
@Sümeyraa08

Genel manada bir yapılacaklar listesi hazırlayacak olursak:
  1. Kapasite raporunuzu ve verilerin doğruluğunu kontrol edin.
  2. ÇED Görüşü var mı kontrol edin (Varsa, ÇED'in alındığı dönem ile şimdiki kapasitenizi karşılaştırın. Yoksa, Çevresel Etki Değerlendirme Yönetmeliği'nden kapsamınızı kontrol ederek İl Müdürlüğüne başvuruda bulunun)
  3. Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'nde kapsamınızı kontrol edin (EK - 1 ve EK - 2 listelerini)
  4. Emisyon Ölçümleriniz en son ne zaman gerçekleştirilmiş kontrolünü sağlayın (2 yılda bir gerçekleşmesi gerek, eğer ölçüm hiç yoksa, bir an önce teklif yollayalım :D)
  5. Tesiste çalışanlardan dolayı oluşan evsel atıksuların durumunu öğrenin. Fosseptik çukurunda birikiyorsa, düzenli çıkışları yapılmış mı inceleyin. Eğer düzenli değilse, Belediye ile anlaşarak vidanjör ile düzenli çıktılarını yapın.
  6. Çevre Bilgi Sistemi daha önce açılmışsa, giriş yaparak sizden önceki atık beyanlarını kontrol edin. Açılmamışsa, bir an önce açtırın.
  7. Sizden öncekilerden bağımsız olarak Aylık Değerlendirme, İç Tetkik Raporu ve Çevre Eğitimi düzenleyin.
  8. Aylık değerlendirmede karşınıza çıkacağı üzere; Gürültü ile ilgili görüşünüz var mı kontrol edin. (Yoksa; dilekçe ile İl Müdürlüğüne başvuruda bulunun)
  9. Tesiste kimyasal kullanımı var mı kontrol edin. (Tehlikeli kimyasal varsa, BEKRA bildiriminde bulunun)
  10. Kapasite Raporundaki NACE kodunuzdan faydalanarak, Toprak Kirliliği konusunda çalışmalar yapın. Kirlenmiş Sahalar Faaliyet Ön Bilgi Formu sunulmuş mu kontrol edin. (Yine Çevre Bilgi Sistemi'nden kontrol edebilirsiniz)
  11. Şubat Ayı sonuna kadar Atık Yağ Beyanınızı yerine getirin. Atık Yağ Beyan Formu'nu doldurduktan sonra İl Müdürlüğüne dilekçe ile sunmanız yeterlidir.
  12. Piyasaya Süren kapsamında olmadığınızı düşünüyorum, Piyasaya Süren Muafiyet Yazısı alın.
  13. Mart Ayı sonuna kadar 2017 yılı Tehlikeli ve Tehlikesiz Atık Beyanı'nı Çevre Bilgi Sistemi üzerinden gerçekleştirin.
  14. Atık beyanınızı tamamlar tamamlamaz Endüstriyel Atık Yönetim Planı hazırlayarak İl Müdürlüğüne sunun.
  15. Maden Atıkları Yönetmeliği'ni inceleyerek Maden Atığı Yönetim Planı oluşturarak İl Müdürlüğüne sunun.
  16. Tesisinizden 2018 yılı içerisinde oluşabilecek atıkları belirleyerek, ilgili firmalarla sözleşmeler imzalayın.
Yukarıdaki maddelerin arasında illâ ki atladığım bir şeyler vardır. Ama öncelikli olarak bunları aradan çıkarmanız gerekiyor. Yine aklıma geldikçe önemli detaylar varsa eklerim.
Meslek hayatınızda bol şans.
 
Çok teşekkür ederim Cem bey :) hepsini araştıracağım. Eğer aklıma takılan yada anlayamadığım bir şeyler olursa sizi tekrardan rahatsız edebilirim çok sağolun.. Ama şimdilik atık yağlar ile ilgili bir sorum olacak. benden önceki çevre görevlisi arkadaşın yaptığı aylık faaliyet raporunda ki bu 2014 tarihli, atık yağların ayrı toplandığı yazmakta. bununla ilgili yine de atık yağ beyanını yapmalı mıyım ? @Cem Yılmaz
 
@Sümeyraa08

Atık Yağ Beyanı'nda, 2017 yılında tesise satın alınmış olan tüm makine yağlarını yazıyorsunuz. Ayrıca yapmış olduğunuz atık yağ çıktısı varsa, bunları yazıyorsunuz. Aylık değerlendirmeden bağımsızdır. Ayrı toplanıyorsa, siz de aynı ibareyi yazabilirsiniz :harika:
 
Çok sağolun sizi benimle Allah karşılaştırdı sormadığım yer kalmadı, sizin gibi düzgün cevap veren de olmadı. Birde demişsiniz ya gürültü ile ilgili görüşünüz var mı diye muafiyet yazısı için müracaatta bulunulmuş ama dediğim gibi ta 2014 yılındaki rapor bu :))) @Cem Yılmaz

---- Otomatik olarak birleştirilen çoklu mesaj ----

Birde piyasaya süren ne demektir :(
 
@Sümeyraa08

2014 Yılında Müracaatta bulunulmuşsa, İl Müdürlüğüne sorabilirsiniz. Evrak Kayıt birimindeki arkadaşlara Tarih - Sayı - Unvan verdiğinizde sorgulayabiliyorlar.

Piyasaya Süren;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yıl içerisinde satın aldığınız ve piyasaya sürdüğünüz ambalajları bildirdiğiniz bölüm. Ancak sizin faaliyetinizde bu tür bir işlem olmadığı için, konu ile ilgili sadece muafiyet talebinde bulunabilirsiniz dilekçe ile. Gelen Muafiyet yazısını da dosyanızda bulundurmanız yeterli olur. Forumda bazı konularda aynı şeyler defalarca anlatıldığı için tekrar atlatmakla uğraşmak istememiş olabilirler :rolleyes:
 
Olabilir onlarda haklılar :) peki sizde hali hazırda bir iç tetkik raporu var mıdır acaba :rolleyes: onu hazırlamaya çalışıyorumda şuan baya bi zorlanıyorum sanırım daha çok fırın ekmek yemem gerek. Benim çalıştığım tesis taş ocağı kırma eleme yıkama yapılıyor @Cem Yılmaz
 
Evet kullanıcı adı ve şifresi bende var. Danışman mühendis işi bırakıcak ama onun bilgileri var sistemde. kendi bilgilerimi kendi iletişim adresim vs. nasıl sisteme yükleyebilirim. Çevre şehirciliğe fln başvurmam gerekir mi? @Cem Yılmaz
 
@Merve YILMAZ

Sol üstte yer alan Firma Bilgileri ve Kullanıcı Bilgileri kısımlarından düzeltebilirsiniz. Ekstra dilekçe sunmanız gerekmemekte.

Tesis Bilgileri Düzenleme.JPG

Ardından kırmızı ile işaretlediğim bölüme giriyorsunuz:
2.JPG

Buradan istediğiniz bilgileri değiştirip kaydetmeniz yeterli:

3.JPG
 
Üst