• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi belgesi kiralama

S

Silinen üye 21884

Ben bugün bir iş görüşmesi yaptım ve yaptığım yer çok normal olarak çevre görevlisi belgem olup olmadığını sordu. Ekim ayında çevre görevlisi belgesini alacağımı söyledim. İşe istekli olduğumu görünce ekim ayına kadar bir arkadaşının çevre görevlisi belgesi var ve başka bir fabrikada sadece çevre mühendisi olarak çalışıp çevre görevlisi belgesini kullanmıyorsa rica edip onun belgesini kullanarak gel işe başla dediler. Ekim ayında da sen belgeni alınca onu çıkartır seni sisteme kaydederiz dediler. Böyle bir şey olabilir mi sahiden? Belgeyi başka birinden alıp kullanabilir miyiz nasıl oluyor? :/

NOT: Böyle bir arkadaşımda yok malesef :(
 
Sence bu dediği mantıklı mı? Düşün bir başkasının belgesini kullanacaklar ve herhangi bir kötü durum olsa seninde başın yanar o arkadaşında. Benim fikrim bir başkasının belgesini kullanarak işe başlama.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
@Olgaç Sürmelihindi


öyle bir arkadaşım yok zaten ama merak ettim bu konuda çok bilgim yok. boyle yapan başka işyerleri falan var mı geçici süre de olsa ??
 
yapan illa ki vardır ama söylemezler. Bence sen bekle bir ay daha sabret. Ben olsam şöyle derdim. Belge mi alana kadar geleyim hem işi öğrenirim hem de belge gelince diğer resmi işleride yaparım diye. İstersen bir daha konuş seni idare edebiliyorlarsa etsinler. Sen de tecrübe kazanırsın.
 
Düşünün şimdi öyle bir arkadaşınız olsa belgesini kullanacaklar yani onun adına firmalarda işlem yapacaklar. Yani firmalara başkaları gidecek ama sistemde onun adı görünecek. ilerde nelerle karşılaşabilir sizce. İnanın o kadar çok kişi var ki belgesini bu şekilde kullandıran.
 
Özge Hanım, kurallar ve yasalar çerçevesinde bu bahsettikleri olaylar (Başkasının belgesi ile iş yapmak) resmen usülsüzlük. Ancak böyle sahtekarlar işi kitabına bir şekilde uydurmaya çalışıyorlar yada diğer bir ifadeyle kanunların arkasından dolaşıyorlar. Keşke böyle kalpazanları forumda ifşa etme fırsatımız olsa da diğer arkadaşlar hangi firmanın ne olduğunu bilse. Yarın öbürgün yapılan herhangi bir işlemden dolayı bir sorun çıkarsa bu sahtekarlar hemen tüm sorumluluğu o belgesini kiraladıkları kişilere atarlar ve kendilerini işin içinden kurtarmaya bakarlar. Tabi kazandıkları paralarıda gönül rahatlığıyla ceplerine indirirler. Keşke bakanlık bu gibi düzenbazların işlerine son verse de piyasada barındırmasa. Bu gibi işlerin kişilere faydası dokunmaz hatta uzun vadede zararı dokunur.
 
Kusura bakmayin ama kabul edene kafasiz derler, degil arkadasim icin kardesim icin bile yapmam boyle birseyi.Ne sizin basiniz yanar, ne firmanin kabagin patlayacagi tek kisi belgesini kullandiran, kimkime boyle bir iyilik (enayilik) yapar? Bunu sormaniz bile yanlis bence, dusunseniz cvbi bulurdunuz, ortamda var mi diye konusu acilmazdi.Meslek onuru.Meslek onuru.Meslek onuru.
 
belgeyi izin lisans sisteminde işyerine görevlendirme için kullanıyorsunuz. Böylece çevre izni başvurusunda görevli oluyorsunuz.
Bildirimler için belge tanımlama diye bir şey yok. Bence başkasının belgesine ihtiyacınız. Yok. Başlarsınız 2-3 ayda e-izin için firma evraklarını toparlarsınız. belgeniz gelincede başvurnuzu yaparsınız. problem oluşacağını sanmıyorum.
 
Belgesi kullanılan kişinin üzerine aslında firma vermiyorlar. Sistem üzerinden imzalanması gereken belgeler vs. olduğunda sıkıntı oluyor çünkü. Sadece yönetmelik gereği sayı tutturmaları gerektiği için belge istiyorlar diye biliyorum. Benim daha önce çalıştığım yerde bu şekildeydi. Gerçi yönetmelikte çevre görevlisi sayısını düşürdüler ama demek ki çok büyük bir yer değil başvurduğunuz yer.

Meslek onuru, etik vs. bunlar zaten tartışılır da, eğer sizden bu şekilde bir talepleri olduysa -tecrübelerime dayanarak söylüyorum- zaten o iş yerinde epey usulsüz iş vardır ve eninde sonunda istifa edersiniz. Bence yol yakınken dönün. :/
 
Son iki gündür bir belge kullanma davasıdır gidiyor :hihi::mad:
şuan bu sıkıntıyı çekmenizin sebebi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütün yaz tatil yapması!!! ve yeni mezun olan meslektaşlarımızı göz ardı ederek eğitim programını çok geç bir tarihte yapmalarıdır.
(Ne olurdu eğitim temmuz yada ağustos ayında olsaydı? Şimdi yeni mezun olan arkadaşlarımız kasımdan önce çalışmaya başlayamayacak!!!)
Biz meslektaşlarınızın tavsiyesi belgenizi almadan böyle bir yola çıkmamanız:tskler:.
En iyisi geç olsun güç olmasınnn:D
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Cevabı çok basit aslında. Mevcut durumda tutanaklar da kısa bir süre sonra sistem üzerinden bildirilecek. Sistemde arkadaşının belgesi, ismi mevcut; tutanakta senin ismin ve imzan olacak ? Sisteme kendini ihbar etmiş olacaksın yani.. Tabi işveren senin üzerinden kazanacağı 3-5 kuruşun derdinde olduğundan kendince çözümler üretmeye devam edecektir. Çevre Görevlisi belgesi almak ve Çevre Görevlisi olmak için bu kadar hevesli olmayın çünkü belgeyi aldığınızda vermiş olduğunuz emeklerin karşılığında görmüş olacağınız maddi manevi muamele sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Çevre Mühendisliği Çevre Görevlisi Belgesinden ibaret değildir, kendinize güvenin ve ne istediğinizi iyi bilin. Saygılar.
 
Zaten arkadaşlar çok mantıklı konuşmuşlar doğru şeyler söylemişler bende şunu eklemek istiyorum sisteme giriş yapıldığında sgk işe giriş bildirgeside yükleniyor ve çg belgesini aldığın arkadaşına sigorta yapılması gerekiyor. bu arkadaşın zaten bir yerde sigortalı çalışıyor ise büyük sorun oluşturabilir. en güzeli bu işten uzak durmak:)
 
@Servin Uludağ


servincim, seninle en son bi hafta stajdan sonra burada karsilasmak ne hoş, hatırladın mi bilmiyorm ama aski'de :)
 
Üst