• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

çevre görevlisi belgesi olmayan yeni mezunlar ?

Ceylan.Ebru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Nisan 2016
Firma
yok
iyi akşamlar ben bu yıl mezun olacağım ve iş başvuruları yapmayı düşünüyorum ama kafama takılan konu bizler çevre görevlisi belgesi olmadan işe giremiyor muyuz ?ve bu belge hangi zamanlarda açılıyor ?Bu yıl biz yeni mezunlar için ne zaman açılır ? belgem olmadan işe girmez miyim?
 
@CEYLAN.EBRU

Çevre görevlisi belgeniz olmadan "Çevre Görevlisi" unvanıyla çalışamazsınız, danışmanlık hizmeti veremezsiniz. Ama başka işlere tabi ki girebilirsiniz. Örneğin arıtma tesisi olan bir firmaya, geri dönüşüm tesislerine vs. Bu belge eskiden yılda 2 kez açılırdı. Mayıs ve Kasım aylarında. Şu an da 2 kez açıldığını tahmin ediyorum. Tekrar belirteyim, Çevre Danışmanlık Firması'na girip Çevre Danışmanı unvanıyla çalışacaksanız bu belgeye ihtiyacınız var. Gerçi artık firmalar Çevre Görevlisi + İSG Uzmanı olmanızı, varsa bir de TMGD olmanızı istiyorlar. Firmaların istekleri bitmez :)
 
çok tesekkur ederim Cem Bey bu konuda pek bilgi verenler olmadıgı için biz yeni mezun olacaklar hep kulaktan duyma sözlerden dolayı kafamız karışıyor tesekkur ederim verdiğiniz bilgiler için :)
 
@sedefp

Danışmanlık hizmetini dışarıdan alırsa, bünyesindeki çevre mühendisi için çevre görevlisi istemeyebiliyorlar. Benzer duruma tanık olduğum için belirttim.
 
Geri dönüşüm firmasının danışmanı varsa bünyesinde çevre mühendisi çevre görevlisi olmak zorunda değil.Ben bir sene çevre görevlisi belgeö olmadan çalıştım.Şu an 2.işimdeyim ve çevre görevlisi belgem iş görüşmesinde sorulmadı bile.
 
evet bunu yapan firmalar var. çevre mühendisi varsa danışmanlık şirketiyle çalışılması bana saçma geliyor bana o ayrı mesele.
 
Üst