• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Görevlisi Belgesi Vize İşlemi Nasıl Yapılır - Resimli Anlatım

Merhaba,

Gecikme cezası ile başvuru yapıldığında askıdaki belge başvuru onayı sonrası hemen açılıyor mu? Eğer öyle ise, askıda kalan süre zarfında tesisin nasıl bir yöntem izlemesi gerekir, belge askıda olduğu için?
 
Joffrey BaratheonMerhaba,

Eğer askı süresindeyseniz belge başvurusu başlatma sayfasına girmenize izin vermiyor. Başlatma sayfasına girmeden de, ödeme yapacağınız referans kodu göremiyorsunuz. Dolayısı ile ödeme çıktıysa, askı süresini ya aşmışsınızdır ya da hiç askıya alınmamıştır (sistemde böyle hatalar olabiliyor).

Tesis bünyesinde çalışan birisinin belgesi askıya alındığı zaman ya dışarıdan danışmanlık hizmeti alacak ya da bünyeye yeni bir çevre mühendisi alması gerekecek. Eğer danışmanlık hizmeti alınıyorsa başka bir danışman yetkilendirilecek.
 
Merhaba. Çevre görevlisi belgemi vizeletmeyi unuttum. O süreçte başka bir iş alanıyla meşgul olduğum için vize zamanının geldiğini anlayamadım. 6 ay geçmeden tekrar başvuru yapamayacağımı belirten bir uyarı çıktı karşıma. Belge için iptal edilmiş diye bir not düşmüşler. Tekrar sıfırdan mı başvuru yapmış olacağım şimdi ben. Yardımcı olabilir misiniz?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Ömer AteşMerhaba,

Başvuru aşamanız ile ilgili bilgim yok, bu konuyu eyeterlik@csb.gov.tr ile görüşerek çözmeniz gerekebilir.
Yalnız sizde büyük bir hata mevcut. Şöyle özetleyeyim:
- İlk belge bedeli çevre mühendisleri için bulunmamaktadır.
- Vize bedeli 400 TL'dir.
- Diğer meslekten alacaklar için belge bedeli 450 TL'dir.

Siz şu an vize yapıyorsanız 400 + 200 = 600 TL ödetmesi gerekmektedir. Sizi çevre mühendisi olarak görmüyor sistem, bu nedenle bir hata olabilir. Bakanlık ile geç kalmadan görüşmelisiniz.
 
Cem YılmazCevabınız için çok teşekkür ederim. dediğiniz adrese de mail attım: vize yenileme, belge bitiş tarihinden 180 gün içinde yapılabiliyor, bu süre geçtikten sonra yeni başvuru yapılıyor dediler. ilk başvurum olmadığı için de ödeme çıktığını, 450 ₺ ödemem gerektiğini belirttiler.
 
Merhaba bankaya yatırılması gereken tutar icin referans nosunu vermek gerekiyor tam anlamadım ama açıklama kısmını mi demek gerekiyor
 
Merhaba,

Vize yenileme süresini kaçırdığım için cezalı bir şekilde ödeme gerçekleştirdim. ödemeyi basvuru.csb.gov.tr adresinden referans numarası alarak mobil ödeme yöntemi ile yaptım.

hafta sonu olduğu için ödeme emri pazartesi gerçekleşecek. dekontu sisteme yükledikten kaç gün sonra vize yenilemesi gerçekleşecek?

Bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.

Gökhan YAPRAK
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
GökhanyMerhaba Gökhan Bey,

Ödeme yöntemine kim yönlendirdi sizi? Çünkü yapmanız gereken bu değil. Makalemde yer aldığı üzere, siz taslak başvuruyu açtığınız anda sistem size referans numarası oluşturacaktı. Siz o referans numarası üzerinden, HALKBANK ŞUBEYE GİDEREK ödeme yapacaktınız. Siz hem kodu kendi kendinize oluşturmuşsunuz, hem IBAN'a gönderme yapmışsınız. İşleyiş yanlış.

İşlemleri doğru yaparsanız, herhangi bir eksik yok ise 1 ila 15 gün içinde inceleniyor bu aralar.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    27.8 KB · Görüntüleme: 22
  • yeni-banka-hesabi-_20200409024353.pdf
    376.7 KB · Görüntüleme: 16
Önceki cevapları görüntüle…

Ekli dosyalar

  • Referans Ödemeleri Duyurusu.jpg
    Referans Ödemeleri Duyurusu.jpg
    34.8 KB · Görüntüleme: 17
Cem Bey,

Son bir sorum daha olacak; belgemin geçerlilik tarihi 64 gün kadar geçmiş. bugün tarihli taslak oluşturdum. fotoğrafı yükledim, dekontu pazartesi yükleyeceğim. İncelemenin ardından belgem herhangi bir eksiklik yoksa tekrardan aktif hale gelecek değil mi? Herhangi bir süre daha beklememe gerek var mı?
 
Cem Bey,

Mail attım. 'Eğer belge süreniz dolduysa 180 gün süre ile belgeniz askıya alınacaktır. Askı süresi içerisinde yine ücretinizi %50 cezalı ödeyerek başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz onaylandıktan sonra belgeniz aktif hale gelecektir.'; anladığım, şu anda belgem askı sürecinde. ben yine ücreti %50 cezalı şekilde ödeyeceğim ki taslak başvuruda karşıma böyle bir ödeme ve referans numarası çıkıyor. Ben bu ödemeyi yaptıktan sonra ve dokümanları değerlendirip onayladıktan sonra 180 gün süresi gözetilmeden belgem aktif hale geleceğini anlıyorum.

Yanlış bir mantıkta mı değerlendiriyorum?
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    14.2 KB · Görüntüleme: 40
Cem YılmazMerhaba ben de böyle bir durumdayım şuan yorumlara bakarak ilerliyorum. Belge geçerlilik sürem 66 gün önce sona erdi. Taslak vize yenileme başvurusu oluşturdum ama bankaya para yatırmadım henüz. Sizde aynı işlemleri yapmışsınız acaba sonuç ne oldu paylaşabilirseniz çok iyi olur.
 
Çevre Mühendisleri artık yenileme eğitimi almıyor değil mi?? Vize süresine 180 gün kala direk sistemden yenileme başvurusunda bulunabiliyor dimi ? 🤔
 
Üst