• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Görevlisi Belgesi Vize İşlemi Nasıl Yapılır - Resimli Anlatım

Merhaba. Çevre görevlisi belgemi vizeletmeyi unuttum. O süreçte başka bir iş alanıyla meşgul olduğum için vize zamanının geldiğini anlayamadım. 6 ay geçmeden tekrar başvuru yapamayacağımı belirten bir uyarı çıktı karşıma. Belge için iptal edilmiş diye bir not düşmüşler. Tekrar sıfırdan mı başvuru yapmış olacağım şimdi ben. Yardımcı olabilir misiniz?
 
Önceki cevapları görüntüle…
Cem Yılmazmerhaba, ben de aynı durumdayım, 180 gün doldu ancak şu anda sistemde sadece yeni başvuru butonu aktif, iptal olan belgeme tıkladığımda da "Sertifika Süresi Dolmuş. Belge Geçersizdir. Lütfen Yeni Başvuru Yapınız!" yazıyor, yeni başvuru gibi yapmaktan başka çare yok sanırım?
Bir de normal vize ücretinin %50 fazlası derken, sistemde yazan tutar + %50 fazlası mı? yeni başvuru olarak yapınca da mı +%50 gerekiyor bilginiz var mı? Teşekkürler.
1619600461315.png
 
Ömer AteşMerhaba,

Başvuru aşamanız ile ilgili bilgim yok, bu konuyu eyeterlik@csb.gov.tr ile görüşerek çözmeniz gerekebilir.
Yalnız sizde büyük bir hata mevcut. Şöyle özetleyeyim:
- İlk belge bedeli çevre mühendisleri için bulunmamaktadır.
- Vize bedeli 400 TL'dir.
- Diğer meslekten alacaklar için belge bedeli 450 TL'dir.

Siz şu an vize yapıyorsanız 400 + 200 = 600 TL ödetmesi gerekmektedir. Sizi çevre mühendisi olarak görmüyor sistem, bu nedenle bir hata olabilir. Bakanlık ile geç kalmadan görüşmelisiniz.
 
Cem YılmazCevabınız için çok teşekkür ederim. dediğiniz adrese de mail attım: vize yenileme, belge bitiş tarihinden 180 gün içinde yapılabiliyor, bu süre geçtikten sonra yeni başvuru yapılıyor dediler. ilk başvurum olmadığı için de ödeme çıktığını, 450 ₺ ödemem gerektiğini belirttiler.
 
Cem Bey,

Mail attım. 'Eğer belge süreniz dolduysa 180 gün süre ile belgeniz askıya alınacaktır. Askı süresi içerisinde yine ücretinizi %50 cezalı ödeyerek başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz onaylandıktan sonra belgeniz aktif hale gelecektir.'; anladığım, şu anda belgem askı sürecinde. ben yine ücreti %50 cezalı şekilde ödeyeceğim ki taslak başvuruda karşıma böyle bir ödeme ve referans numarası çıkıyor. Ben bu ödemeyi yaptıktan sonra ve dokümanları değerlendirip onayladıktan sonra 180 gün süresi gözetilmeden belgem aktif hale geleceğini anlıyorum.

Yanlış bir mantıkta mı değerlendiriyorum?
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    14.2 KB · Görüntüleme: 40
Cem YılmazMerhaba ben de böyle bir durumdayım şuan yorumlara bakarak ilerliyorum. Belge geçerlilik sürem 66 gün önce sona erdi. Taslak vize yenileme başvurusu oluşturdum ama bankaya para yatırmadım henüz. Sizde aynı işlemleri yapmışsınız acaba sonuç ne oldu paylaşabilirseniz çok iyi olur.
 
Çevre Mühendisleri artık yenileme eğitimi almıyor değil mi?? Vize süresine 180 gün kala direk sistemden yenileme başvurusunda bulunabiliyor dimi ? 🤔
 
Merhaba, 2017 yılında aldığım belge için vize yenilemesi yapacağım. Dün başvurumu yaptım. Bugün deneyim bilgileri kısmında uygun değil diye belirtilmiş. Deneyim bilgileri kısmında sigortalı olarak çalıştığım bilgiler mi olmalı (şu an böyle görünüyor ve bu bilgileri ben girmedim)? Yoksa Çevre Görevlisi olarak çalıştığım bilgiler mi olmalı (Eğer böyle olacaksa deneyim bilgisi girmemem gerekecek sanırım. Çünkü Çevre Görevlisi olarak çalışmadım)? Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.
 
Cem YılmazŞimdi kontrol ettim Cem Bey. İki adet iş deneyimim var. E-devlet üzerinden incelediğimde bu iki iş deneyimim 2143.01 yani Çevre Mühendisi olarak görünüyor hizmet dökümümde. 2143.02 ise Çevre Görevlisi olarak görünüyor ki ben hiç Çevre Görevlisi olarak çalışmadım. Acaba başvuru aşamasındaki deneyim sekmesine 2143.02 ile ilgili deneyimleri mi işlememi istiyorlar?
 
Atılgan EryılmazYeni başvuru sürecini bilmiyorum ama 2019 sonunda vize başvurusu yaptığım hizmet dökümünde 2143.01 görünüyordu bende.vizede problem çıkmamıştı. Çevre mühendisi değilseniz zaten çevre görevlisi belgeniz varsa ve çevre konusunda iseniz 2143.02 meslek kodu girilir ama çevre mühendisi iseniz zaten 2143.01 olarak giriş yapmalı işveren. Danışmanlık vb. iş yapmadıysanız deneyim bilgisine gerek yok
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar Merhaba,
Çevre Mühendisi olmayıp da Çevre Görevlisi Belgesi olan kişiler için belge vizesine yönelik eğitim açıldı mı veya açılacak mı acaba?
 
Merhabalar vize yenileme işlemi yapmaya çalışıyorum ama sistem jpeg formatındaki dosyayı kabul etmiyor ne yapmalıyım
 
Ben de bugün yenileme işlemi yapmak için başvuru yaptım. Referans kodu yazmıyordu sadece kalem kodu mevcuttu bununla birlikte bakanlığın sitesinden referans numarası oluşturdum (çevre yeterlilik vize yenileme diye) bu şekilde parayı yatırdım. Sistemde şu anda başka bir referans numarası görünüyor. Umarım olur
 
Üst