• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Görevlisi Belgesi

sanem25

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Nisan 2015
Şehir
İstanbul
Firma
Özel sektör
Arkadaşlar merhaba çevre görevlisi belgesi için vize yenileme ücreti 400 tl olmuş, bu konuya çok ama çok acil itiraz etmeliyiz. Bu belgeyi evet aldık imza için para ödedik belge için para ödedik şimdi de vize yenileme için para isteniyor. Çevre mühendisi arkadaşlar bu konuda desteğinizi rica ediyorum.
 
Bir de zamanını geçirirsen onlar da 200 TL daha geçiriyor.
 
MERHABALAR ÇEVRE GÖREVLİSİ BELGESİNİ YENİLEYEN ARKADAŞIMIZIN SİSTEMİNDE İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ KENDİNİZ YÜKLEYEMEZSİNİZ FİRMA YETKİLİSİS İSTEM ÜZERİNDEN ONAYLASIN TARZINDA BİZ YAZI ÇIKIYOR BEN SİSTEME GİRİP ÇEVRE GÖREVLİSİ LİSTESİNDE ARKADAŞIN DOSYASI UYGUN DEĞİL OLARAK GÖRÜLÜYOR İÇİNE GİRİP DOSYAYI YÜKLEMEYE ÇALIŞIYORUM BU SEFER YİNE SİZ EKLEYEMEZSİNİZ TARZINDA BİR AYZI ÇIKIYOR BU TAZR BİR SORUNLA KARŞILAŞIP ÇZÖÜME KAVUŞTURAN VAR MI?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sanem25Mezun olalı beş sene oldu. Daha okul bitmeden dedim ki ya Devlet Kurumu ya da bu mesleği yapmam. Mesleğin bir değeri var. Diploma, AÖF'den de alınsa diplomadır ve size verdiği yetkiler vardır. Çevre Görevlisi belgesi Bakanlık'ın Çevre Mühendisi'nin vasfının olmadığını düşündüğü, bu işlerin herkes tarafından evet neredeyse herkes tarafından yapılabileceğinin düşünüldüğünün bir sonucudur. Fakat dünya gerçekleri var, bu belge başvurusu dönemi olunca belgeyi binlerce Çevre Mühendisi alıyor, diyorum ki almayın, alınca daha kötüsü olacak. Oldu. Her geçen gün yeni mezun ya da tecrübesizin alması gereken belge sayısı artıyor. Belge demek işsizlik demektir, Tıp Fakülteleri halen yüksek puanla öğrenci alır sebebi de diplomayı aldığınızda size bir iş garantisi verir. Nedir? Zorunlu hizmet, KPSS olmadan atanma gibi. Doğrudur 40 yaşında tam anlamıyla istediklerini alırlar, ama alırlar. Çalıştığınızın bir karşılığı vardır.

Başka alanda da başarılı olamadım. Ben aynı zamanda İlahiyat öğrencisiyim. Mezuniyetim yakıldı. Askerlikten geleceğim 28 yaşında ve elimde bir diplomayla tecrübesiz. İşe girebilir miyim? Hiç de kolay değil. Geçimimi yeri geldi taşımacılık yaparak, yeri geldi kantinde çalışarak kazanıyordum. Belirli bir yaştan sonra işe girmek daha zor. Bu bir gerçek. Ama belgeyi bugüne kadar almadığım için hiç pişman değilim. Belge için eğitime zorla para verdim, eğitimi de başardım, ama almadım. Yasa çıktı, ücretsize düştü, sadece imza parası veriyorsunuz falan. Ailemle bunun için yıllardır kavga ediyorum, evet kavga ediyorum. İş beğenmemezlik değil bu, alın AAT Belgelendirme geldi. Normalde bir X Mühendisin diplomasıyla yaptığı işler için Bakanlık'a haraç ödemek mecburiyetinde kalacağız, sanki diplomayı ve yetkileri Bakanlık verdi, 4 yıl boyunca Bakanlık'ın eğitmenlerinden eğitim aldık.

Meslektaşlarımız arasında iş birliği pek olmaz, bu eşyanın varlığına ters, çünki kontenjan az, mesleği yapabilecek alternatifler yaratılmış, bu işlere girebilmek için Bakanlık ne derse onu yapmanız gerekir. Dikkat ederseniz en güçlü örgütlenme Aile Hekimleri'nden çıkar, çünki adamların bir konfor alanları vardır. Aile Hekimliği tek çareleri değil. Ama onlar vazgeçilmez konumdalar. Sağlık her şeyden ötedir. Aslında o sağlık denen şeyi yani Aile Hekimi'ne muhtaç ettirmeyecek meslek sensin, senin mesleğinden ötürü insanlar ömürlerini uzattılar ama yok, siz İnşaat Mühendisleri'nden daha alçaktasınız. (Eski Müsteşar'ın sözüdür) Puanla meslek ya da program değeri ölçmeyi bırakmadığımız müdeetçe bu devam eder.

Velhasıl kelam, hiç boşuna destek istemeyin. Zaten işe yaramaz. Bu kalkışmalara en başta, 2010'da çıkılması lazımdı. 2014'de ciddi bir tepki verildi ama o tepkinin sonrasında Antalya'ya, Ankara'ya binlerce Çevre Mühendisi eğitime gitti. Sonuç ortada.
 
şuanda da 600 lira gözüküyor yenileme işlemi, benimde 15 günüm kaldı yenilemek için yoksa 1.5 katı olacak
 
Üst