• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi belgesi

Seda Özsoy

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Ağustos 2011
Firma
Ambalaj Üreticisi
Merhaba arkadaşlar.Bir fabrikanın arıtma tesisinde mesul müdürlük yapmak için çevre görevlisi belgesi olması zorunlu mu ? Yoksa sadece çevre mühendisi olmak yeterli mi ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
 
@Seda Özsoy

Merakımı bağışla; fabrikada mesul müdürlük derken seni sadece arıtma tesisinin başınamı verdiler ?:kötü: O fabrikanın çevre işlerini takip eden çevre görevlisi ayrı sanırım yada danışmanlık firmasından mı destek alıyorlar. Eğer o fabrikadaki çevre işlerini sen takip ediyorsan, çevre izinlerini vb sen alıyorsan çevre görevlisi belgesi almak zorunda kalacaksın.:eek:kyrm:

Yok benim işim ayrı sadece arıtma tesisinde müdürlük yapacağım, izinleri başkası alacak dersen o zaman çevre mühendisi olarak müdürlük yapabilirsin , sorun olmaz ;)
 
Şuanda danışmanlık firmasından destek alıyorlar anlaşmaları bitene kadar ben arka planda kalacağım, iş güvenliği uzmanlığı sınavınada hazırlanıyorum ve yeni değişen yönetmelikten dolayı çevre görevlisi çalıştığı iş yerinde başka hiçbir görevde bulunamaz maddesinden dolayı arıtma tesisine mesul müdürlük için çevre görevlisi belgesinin gerekip gerekmediğini öğrenmek istiyorum.
 
@Seda Özsoy

Şu an arka planda kaldığın için çevre görevlisi belgesi almana gerek yok. Bu durumda isg uzmanı olarak çalışabilirsin. Ama daha önce de belirttiğim gibi, eğer danışmanlık firması ile anlaşma süreniz biterde sen oradaki işleri devralırsan ve de sistemde de kendini tanıtmak istersen çevre görevlisi belgesini almak zorunda kalırsın. Şu an arıtma tesisinin işlerini takip edebilirsin.

Şu da var ki; arıtma tesisindeki herhangi bir problem, limit aşımları vs vs gibi sorunlarda, sorumlu olarak çevre danışmanlık firması ve şirket müdürleri hesap vermek zorunda kalırlar. Yani senin bu durumda fazla bir mesuliyetin olmaz. Sadece işleri takip etmiş olursun. Tabi bile bile olumsuzluğa sebebiyet verecek bir müdahalen olmadığı takdirde diyelim.. :)
 
Üst