• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

çevre görevlisi belgesinin getirdikleri

Tolga Kelesli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Haziran 2011
diyelim ki kimya müh. yada balıkçılık teknolojisi müh. bir kişi çevre görevlisi belgesini aldı.
bu kişi bizim yani çevre mühendislerinin yapabildiği hangi işleri yapabiliyor ?
bir çoğunu yapabiliyor deniyor.mesela çed yazabilir mi ? yada katı atık , atık su yada hava kirliliği ile ilgili konularda söz sahibi olabilir mi ?
 
Cevap: çevre görevlisi belgesinin getirdikleri

çevre görevlisi belgesi yönetmelikte yazanı kısaca özetlersek
sanayiden kaynaklanan çevresel kirlilikleri devletin kontrol altına alabilmesi ve bir düzen içinde sürekliliği sağlaması için ayrıca denetime geldiklerinde kendileriyle muhatap olarak görmek istedikleri kişilerdir.
çevre görevlisi ve çed ayrı konulardır.Kimya mühendiside yazar çevre mühendiside fakat çed yönetmeliğinde şartlar var onları sağlamak zorundadır.
çevre görevlisi firmanın bakanlıklarla olan ilişkilerini düzenler,yazışmalarını yapar tesisin çevre yönetmeliklerine uygun hale getirilmesi için sanayicilere fikirler verir ve onların faaliyetlerinin yasalara uygun olmasını sağlar.
biraz daha açalım çevre görevlisinin imza yetkisi ve sorumlulukları çevre mühendisininkiyle bir değildir.
örneğin altyapı projelerine kimya mühendisi imza atamaz yada balıkçılık ama çevre mühendisi imza atar aynen benim attığım gibi=)
 
Cevap: çevre görevlisi belgesinin getirdikleri

Ülkenin Çevre Mühendisliğine bakış açısı malum bunun üstüne çevre görevlisi işi çıkınca birçok firma Çevre görevlisi=Çevre Mühendisi olarak düşünüyor.Biz , bakanlık ,üniversiteler hatta farklı branş mezunu Çevre görevlileri aksini söylesede bu maalesef böyle
 
Bir teknik nezaretçi gibi tek başıma ben de gezebilmeliyim tesisleri, illa 3 kişi bulmaya ne gerek var ben de bunu anlamıyorum. 3 te 2 çevre mühendisi olsun danısmanlık kurun, aman da aman ne güzel mutlu olalım buna da yarın bunu da kaldırırlar rahat olun. Bakanlıklarda Çevre para kapısı, bayındırlık gelirleri azdı oraya attılar şimdide , Odamız da yetersiz kalıyor , bizlerde de hata çok tabi mesleki mütevazilik yerine biraz ego yapmak gerekiyor.
 
Üst