• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte Çevre Görevlisi, ÇYB ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Hepinizin beklediği yönetmeliğin ufak bir güncellemesi yayımlandı. Sanırım ana yönetmelik gecikeceğinden dolayı yaşanacak çevre görevlisi mağduriyetini gidermek adına bu adım atıldı. Kısaca özetlersek:

1- Sadece diplomanız ve sistemdeki başvuru formunu doldurarak Çevre Görevlisi olabileceksiniz.
2- Çevre Yönetim Birimi kuruluşunda sistem üzerindeki başvuru formunu doldurmanız yeterli olacak.
3- Danışmanlık Firması Yeterlik Belgesi başvurusunda Ticaret Sicil Gazetesi ve başvuru formunu doldurmak yeterli olacak.
4- Başvuru bedelleri aynen devam ediyor (çevre görevlisi için eğitim ücreti kalkmış olabilir ama belge bedeli devam edecek).

İlgili sayfa:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Az buz da değil, sadece çevre görevlisi için değil. Danışmanlık firmalarının belge bedeli de çok fazla. Yapacak bir şey yok, onlar da döner sermayeyi böyle döndüreceklerini sanıyorlar.
 
Danışmanlık için harç ödemek başka, ünvanında çalışmak için para ödemek başka. Diğer mühendislik dallarının hangisinde var böyle bir mevzu? Bildiğim kadarıyla yok. Bilen varsa yazsın

Ben hep kargo sektörünü örnek veriyorum. Cumartesi-Pazar yok, yemek+maaş 3100 TL
 
Diğer meslekler için eğitim ve sınav belgesi ile ilgili madde de kalkmış. Diğer mesleklere verilmeyecek anlamı mı taşıyor acaba, yoksa diğer meslekler de sadece diplomayla mı alabilecek??
 
Ayrıca da taslağı çıkan yönetmeliğin yakın zamanda çıkması bekleniyordu. Bu değişiklik acaba komple yeni bi yönetmeliğin rafa kalktığı ya da çalışmaların hala devam ettiği anlamı taşır mı?
[automerge]1562613652[/automerge]
Ama yönetmeliğin 8.b maddesinde diğer meslekler için eğitim ve sınav şartı duruyor. İki türlü de kendiyle çelişir yönetmelik @Cem Yılmaz
 
eğitim belgesiz çevre mühendisleri artık belgesini alabilecek. ÇGB yine de olacak !.. direkt diploma geçerlidir derler diye bekliyordum
 
Yönetmelikteki 11. madde değişmiş ancak başvuru formunda ne olacağı belirsiz. Başvuru formunu görmek lazım. Ama benim yorumuma göre herkes alıyor
 
Günaydın,

Başvurular sistem üzerinden yapılacaksa vay halimize, alt yapı da hala sıkıntılar var... birde bunu eklediler mi tamam olur yani!!!!!! Aslında şöyle yapsalar daha kolay olacak hepimiz için, direk döner sermayeye ne kadar para yatırılması gerektiği konusunda yönetmeliği yayınlasınlar bizde paramızı yatıralım, onlarda rahat etsin bizde....

Benim aralıkta belge sürem doluyor ne yapmam gerekiyor şimdi? Sistem aktif değil il müdürlüğüne dilekçeyle başvursam, sonuçta sistem üzerinden de onay verecek kurum il müdürlüğü değil mi???
 
Değil, bakanlık veriyor belgeleri. Vize dönemi için sistemdeki yenilemeyi beklemeniz lazım. Dosya talepleri değişsin ki sıkıntı yaşamadan yapın.
 
11. Madde bu değişiklik yönetmeliğinden önce bu şekildeydi. Çevre görevlisi belgesi başvurusunda eğitim katılım belgesini gösterme yani eğitim alma zorunluluğumuz kalkmış, sadece diploma yetiyor, ama bu bizi tatmin edecek bir şey mi? Tabii ki hayır!

Bizim zaten 4 yıllık çevre mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra tekrar bir eğitim alarak böyle bir belgeyi alma zorunluluğumuzun olması saçmalıktı, şimdi ise belge saçmalığı devam ediyor, sadece eğitim zorunluluğu kalktı. Diplomalarımızı tozlu raflardan çıkarsak ne olur, birsürü insan hala bu eğitimi alarak bizim işimizi yapabiliyor.
ScreenHunter_01 Jul. 09 08.35.jpg
 
Baran Beye ttweet atmıştım , geri dönüş yapmış sağolsun. Cevabı aynen paylaşıyorum.Dün Bakanlığın birkaç yönetmeliğinde değişiklik yapıldı,bu değişiklikler belge ve bürokrasiye yönelik düzenlemeler,çevre kanunundaki çevre görevlisi değişikliğine yönelik değil. Bizim beklediğimiz değişiklik Cumhurbaşkanlığına bir hafta önce iletildi. Yakında yayımlanacaktır.
 
Ne bu haftalar bitti ne de bu yönetmeliğin yayınlanaçağı gün bitti. Ne de bu yönetmelikten istediğimiz arzuladığımız bir sonuç çıktı. Artık anlaşılan o ki çevre mühendislerine tam destek verecek bir yönetmelik olmayacak. Çok şey beklemenin bir anlamı yok. Her şey aynen devam malesef. Sadece eğitim zorunluluğu kaldırıp başka ayrıcalık verilmiyorsa, keşke o da kalkmasaydı en azından heyecanı oluyordu....
 
Üst