• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi değişikliğinde izlenecek yol nedir?

Nazan Pangal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Şubat 2011
Çevre görevlisi değişikliğinde izlenecek yol nedir?

örneğin daha önce çevre görevlisi tarafından şirkete çevre izni alınmış sistem üzerinden, daha sonra çevre görevlisi işten ayrılmış ve e-izindeki şifreler değişmiş. yeni çevre görevlisi bu durumda ne yapmalı, aynı sistem üzerindeki şifre üzerindenmi devam edecek? yani demek istedeğim bütün bilgiler diğer çevre görevlisinin sistemdeki kaydında kaldı.şuan lisansı bile göremiyoruz. Yardımcı olurmusunuz böyle bir sorunla karşılaşan oldumu ?
 
Cevap: Çevre görevlisi değişikliğinde izlenecek yol nedir?

benim firmamdada gfb başvurusu yaptıktan sonra çevre görevlisi ayrıldı, daha gfb değerlendirme aşamasındaydı hemen çıkışını yaptım ve yeni çevre görevlisi arkadaşın kaydıyla tüm belgeleri sisteme tekrar yükleyip gfb başvurusunda bulunduk. ama henüz bir lisans almadığımız için bir sorun çıkmadı.
 
Sorum bu konuyla alakalı olduğu için yeni başlık açmak istemedim.

Firmamızda üç çevre görevlisi var. Birisi işten ayrılıyor.Bir başka ç.mühendisi başlayacak onun yerine.
Onun çıkışını yaparsam sitemde iki çevre görevlisi görünecek ve yönetmelikteki 9.maddede belirtilen şartları sağlayamamış olucaz.(bir hafta süre ile)
Üçüncü çevre görevlisini 10 iş günü içinde sisteme mi yüklememiz gerekiyor, yoksa yeni ç.görevlisi arkadaşı sistemde gösterip ondan sonra diğer arkadaşın çıkışını mı yapmalıyız?
Yani 10 iş günü süresi şartların sağlanması için bize verilen bir zaman mı?
 
10 iş günü içerisinde eksikliğini gidermeniz gerekiyor. yani 2 çevre görevlisi kalabilir bu süre içerisinde. Çıkış ve girişi bildirmeniz gerekiyor.
 
@erman

Erol beyin de dediği gibi...

aynı işlemleri geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdim. Ayrılma dilekçenizi il müdürlüğüne verin, sistemden de çıkış işlemlerini yapın. aynı süre zarfında işe giriş bildirgesi ve çevre görevlisi belgesi ile birlikte il müdürlüğüne dilekçe verip sistemde giriş işlemlerini yapın hepsi bu kadar.. Aynı gün içerisinde yapabilirsiniz bu işlemleri..

Ancak 10 iş gününden daha fazla süre 2 kişi olarak faaliyet göstermeniz halinde problem teşkil edecektir.
 
İl müdürlüğünede mi bildirmemiz gerekiyor.
Sadece sistemde işlemleri yapmış olsak bi problemle karşılaşır mıyız?
 
Sisteme yeni çevre görevlisi arkadaşı eklemek için 2 gündür uğraşıyoruz, imza kısmında hep problem çıkıyor.
Mobil imza kullanıyoruz. İmza bilgisi telefona gönderilmiyor. Başka bilgisayardan,başka telefondan,başka bir işlem için hepsini denedik.
Bakanlığa ulaşmanın imkanı yok. Ya telefonu açmıyorlar,ya da meşgul.
Aynı problemle karşılaşan arkadaşlar var mı acaba ?
Süremiz azalıyor.
 
Üst