• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi eğitimi

sbasdemirci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Kasım 2015
Firma
öğrenci
Herkese merhaba. Çevre mühendisliği bölümünden haziran ayı itibariyle mezun oldum. Bir önceki egitimi diplomam olmadığı için alamadım/ başvuru yapamadım. Okullarda bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi verilmemesi sorunuyla size danışmak istedim. Tüm baktığım is ilanlarında bu belge isteniyor. Bakanlık bu eğitimi bir daha ne zaman verir? Bu belgeyi almak için 1 sene daha mı bekleyeceğim hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim
 
@sbasdemirci

Merhaba, eğitimler genellikle yılda 2 kez veriliyor. Okullarda bu konuyu epey dolaylı yollardan ve üzerinde durmadan anlatıyorlar. Bu kısım, nispeten daha çok hukuki bilgileri barındırdığı için, okulda aldığınız eğitimi sahada uygulayabilecek fırsatı yakalayabiliyorsunuz.

Genellikle Mayıs-Kasım şeklinde 2015 yılından beri eğitimler açılıyor. Ancak sürekli olarak
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ve
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
'yi takip etmeniz gerekiyor. Eğitim duyurusu yayınlandığında, yapmanız gereken adımları anlatıyorlar. Bu belgeyi, izin/lisans işlemlerini yürütecekseniz almanız gerekiyor ki sistemi kullanabilesiniz. Şu an bu belge olmadan da yapabileceğiniz işler var. Örnek verecek olursak, özel sektörde laboratuvarda analiz ekibine katılabilir, arıtma tesisi olan tesise işletimi konusunda dahil olabilir, kalite ya da satış mühendisi pozisyonunda herhangi bir firmada çalışmaya başlayabilirsiniz.

Ancak bu belgeyi, gelecek yaşantınızı da düşündüğünüzde muhakkak almanız gerekecek. O nedenle Bakanlık ve TÜÇEV'i takip etmeye devam edip; bu sırada bazı yönetmeliklere hakim olmanızı tavsiye ederim.

Mesleğiniz hayırlı olsun.
 
Geçen sene ağustosun 4üne kadar son başvuruları almışlardı. kendi içlerinde bir standartları olduğunu söyleyemeyeceğim malesef. Benim mezuniyetim 8 ağustos tarihinde komite kararıyla kesinleştiği için eğitime katılamayıp mayıs ayındaki eğitimi bekledim. başvurular 9 mayısta başlamıştı.
 
Üst