• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi eğitiminin farklı meslek dallarına açılması

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba arkadaşlar bugün internette, Kimyagerler Odası'na iletilen şu yazıyı gördüm. Açıkçası hâlâ şoktayım, bizler mesleğe itibarının geri kazandırılmasını isterken; hepten ayaklar altına aldıracak bir duruma düşüyoruz...

22488

Sorgulama sayfası:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Sorgulama kodu: FLLXXHDWKTYCCEEWPGBX
Evrak sayısı: 233870

Ben bu duruma tamamen karşıyım, haklı tepkimi de gerekli gördüğüm yerlere yapacağım. Tabi "Bakanlık"ta kimin umrunda olur orasını bilemem.
 
Yönetmelik taslağında bu şekilde geçiyor. Ben mi bir şeyleri kaçırıyorum acaba.


MADDE 6 –

(1)
Çevre Görevlisi;
a) Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen/fen-edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden veya veteriner fakültelerinden mezun olanlardan, Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak temel çevre bilimleri ve çevre mevzuatı konularında eğitime katılarak, düzenlenecek sınavlardan 100 üzerinden 70 ve üzeri alarak başarılı olanlara, çevre görevlisi belgesi verilir.
 
Kardeşim teşekkür ederim sana. Bence Her Çevre Mühendisi , bu çevre görevlisi kavramı için cimere yazmalı, sadece 5 dk sını ayırıp yazmalı, binlerce yazının cimere gitmesi bence bu konuda bir çalışmayı başlatabilir. Yada başka dalların daha eklenmesini engelleyebilir.

İstediğimiz Çevre görevlisi kavramının kaldırılıp tüm işlemlerde sadece Çevre Mühendislerinin yetkili olması,
 
Orhan Bey başvurduğunuz yazının taslağı varsa atabilir misiniz? Eğer ortak bir yazı dilinden ve memurların daha kolay anlayacağı şekilde bizlerde gönderelim...
 
13.12.2018 tarih E.233870 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çıkan yazınızda çevre görevlisi eğitiminin "kimyagerlere ve diğer mesleklere açılacağı" üzerine çalışmaların devam ettiğini belirtmiş bulunmaktasınız. Biz çevre mühendisleri olarak zorlu 5 yıl okuyup, zorunlu stajlar ve tehlikeli deneyleri/laboratuvar bilincini yaşayarak bu diplomayı hak ettik. 3 günlük basit indirgenmiş eğitim ile mesleğimize çifte lisans veremezsiniz. Bu bizlere hakarettir, diplomamıza ve emeğimize saygısızlıktır. Hali hazırda bulunan mezun ve işsiz çevre mühendisi sayısı bu denli fazla iken, maaşlar asgari ücret tabanına dayanmış bulunmaktayken, işsiz mezun sayısı azaltmalı, asgari fiyat tarifesini mühendislere uygulamak için çalışmalısınız. Ülkede kimyager kimyagerliğini, çevre mühendisi çevre mühendisliğini yapmalıdır. Çevre mühendisliği 3 günlük slayt eğitimi ile hak edilecek bir meslek değildir, bunun bilincine lütfen varınız. Piyasada çevre mühendisliği mezunu olup görevini yapan mezun sayısı, çevre görevlisi adında açtığınız eğitim ile görev yapan diğer mesleklerden daha azdır. Düzeltici bir faaliyetiniz varsa, diğer mesleklere 2.diploma vermek için değil, çevre mühendisliği bilincini ülkemize yaymak için çalışmalısınız. Diğer ülkelerde en popüler meslekler arasında yer alan ÇEVRE, ülkemizde ne yazık ki diplerde gezinmektedir. Böyle yaptığınızda, kalite daha da düşecektir. Mesleğimizi diğer mesleklere kaptırmayacağız. Sayın Bakanlarımızın konu hakkında ilgilenmesini talep ederim.
 
Paylaşımı yapılan resmi evrakta benim dikkatimi çeken ibare "...başta Kimyagerler olmak üzere diğer meslek gruplarının da Çevre Görevlisi Eğitim programına alınması istenilmektedir..." Yani ortada kimyagerler tarafından bir talep var ve bu talep karşılığında benim anladığım kadarıyla olumlu bir yanıt söz konusu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yıllardır bizlerde Çevre Mühendisleri olarak bir takım -haklı olduğuna inandığımız- taleplerde bulunuyoruz. Bizim isteklere bu kadar hızlı ve pozitife yakın dönüş yapmayan Bakanlığa da içten sevgilerimi gönderiyorum. Verin verin, 3-5 sene sonra Fen-Fen Edebiyat Fakülteleri de kesmeyecek sizi, Sosyal Bilimler Enstitüsünü de katın işin içerisine.
Birde diğer meslek grupları da demişler, unvanı yok mu arkadaşım bu meslek gruplarının? Zaten ilgili yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde çatır çatır meslek unvanlarını sıralamışsın, başka hangi meslek dalları istiyor? Arkeoloji? Hukuk? İktisat? İşletme?
Yazıklar olsun...
 
Üst