• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre görevlisi hakkında

Özlem Kılıç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Temmuz 2016
Şehir
İstanbul
Firma
Biyom Çevre Danışmanlık
Merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacaktı. Bir firmada çevre mühendisi olarak çalışan bir kişi, başka bir firmada (örneğin danışmanlık firmasında) çevre görevlisi olarak çalışabilir mi? Çok önemli cevaplarsanız sevinirim
 
@Cem Yılmaz bey, çok teşekkür ederim cevabınız için. Çevre mühendisi olarak çalışılan firmada çevre görevlisi belgesini kullanmasak bile mi?
 
Özlem KılıçEvet, Çevre Danışmanlık Firmalarında çalışanlar için "KISMİ ÇALIŞMA" gibi bir durum söz konusu değildir. Hatta siz çevre danışmanlık firmasında çalışırken İş Güvenliği Uzmanlığı bile yapamazsınız (kendi baktığınız firmalar dahil). Konuyla ilgili olarak Çevre Yönetim Hizmetleri Yeterlik Belgesi (Çevre Görevlisi Belgesi) alırken imzaladığınız taahhütnamede tam zamanlı başka bir işte çalışmadığınız da yazmaktadır.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Önceki cevapları görüntüle…
Arkadaşlar merhaba, bir sorum daha olacak. Çevre Danışmanlık firması yeterlilik belgesi başvurusu için vodafone mobil imza kullanılabiliyor mu? Kullanmakta sıkıntı yaşayan insanlar var diye duymuştum. Teyit etmek istiyorum. Ona göre mobil imza alacağız.
 
Vodafone ile Bakanlığının anlaşma yok o yüzden başka operatörden alın
 
Merhaba,
Çevre görevlisi belgesi vize başvurusu yapacağım. Bitiş tarihinin 30 gün öncesi başvuru yapmam lazımdı ancak gününü geçirdiğimden dolayı cezalı ödeme yapacağım. Ama bazı sebeplerden dolayı 1,5 sene çalışamayacağım. Sistemde belgem askıya alınıp çalışmaya başlayacağım zaman çevre görevlisi belgesini vize ettirsem olur mu? Belgem ile ilgili bir sorun yahut şuan ödemem gereken cezai işlemden fazla bir tutar öder miyim?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
duyguekrMerhaba,

Önümüzdeki süreçte mevzuatta yapılacak değişiklikler sizi mağdur edebilir. Ancak şu an için konuşacak olursak; vize yaptırmak istediğiniz gün belge bedeli ne ise onun %50'si ödeme çıkar. Her sene 50-100 TL zam geldiğini düşünürsek tahmini ödeyeceğiniz fiyatı da bulursunuz. Bunun dışında şimdilik ek bir ücret yok.
 
Çevre Danışmanlık yeterlilik belgesinin son günü var mı acaba?
 
EmrehaciogluMerhaba Emre Bey,

Evet son günü var. Belge ilk çıktığı tarihten itibaren 4 yıl geçerliliği bulunur. Yönetmelikte 4 maddede yer alan tanımlar kısmında geçerlilik süresi yazar:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Ayrıca 8. maddenin 5. fıkrası da işinizi görür:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Arkadaşlar Merhabalar;
Kendimi tesise tam zamanlı çevre görevlisi olarak atayamıyorum. Sistem hata veriyor. Yardımcı olabillir misiniz ?
 
Çevre Mühendisi/Çevre Görevlisi Atama İşlemleri
a) Tam Zamanlı Çevre Mühendisi/Çevre Görevlisi Atama İşlemi
Atanacak çevre mühendisi/çevre görevlisi tesiste tam zamanlı çalışıyor ise; yetkili kişi tarafından E-Yeterlik sistemi üzerinden "Kurum\Kuruluş İşlemleri" -> "Tesiste Tam Zamanlı Çalışan Listesi" kısmından atama yapıldıktan sonra, atama yapılan kişinin kendi ekranından "Kullanıcı İşlemleri"-> "Onay Bekleyen İşlemler" kısmından onay vermesi gerekmektedir.
Bu adımları sırası ile takip ettim kendi ekranımda onayla kısmına tıklayınca hata oluştu diyor sistem.
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2021-02-24 at 10.02.20.jpeg
    WhatsApp Image 2021-02-24 at 10.02.20.jpeg
    120.6 KB · Görüntüleme: 14
Üst