• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre Görevlisi/ İş güvenliği Uzmanlığı?

Nehir K

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Temmuz 2015
Firma
P&G - HSE EXPERT
Merhaba yeni mezun oldum ve belirsizlik içindeyim. İş kaygılarım var :( bir sürü belge ve ya sertifika isteniyor ilanların çoğunda öncelikle olarak çevre görevlisi belgesini mi almalıyım yoksa İş güvenliği uzmanlığı için mi sertifika almalıyım? Aslında ne tarafa doğru gideceğimi de pek bilmiyorum.Bu konuda deneyimi olanlar benimle paylaşabilir mi? Çok sevinirim.Şimdiden teşekürler.
 
@Nehir K
Ilk önce çevre görevlisi belgesini al daha sonra isg sınavına girersin. Iş başvurularında çoğunlukla çevre görevlisi belgesi isteniliyor.
 
Çevre Görevlisi Belgesi olmadan pek bir işe yaramıyoruz, önceliğin o olsun. Tahminen yıl sonu verilir eğitim, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın web sitesini sürekli kontrol edersin.
 
@Nehir K

Aynı durumdayım ama ikisinide almayi düşünüyorum ,öncelik çevre görevlisi belgesi olmak şartıyla. ..Arkadaşların dediği gibi hemen hemen tüm iş ilanlarında o belge isteniyor maalesef...Allah yardımcımız olsun
 
merhabalar,
Diğer yorum yapan tüm arkadaşlara katılıyorum öncelikle çevre görevlisi belgeni almalısın.
İş güvenliği uzmanlığını hobi olarak yapmalısın, her daim en son adımın olmalı çünkü gerçekten işin amelelik kısmı ile değil çözüm üretebilmek için çalışmalaısın.
 
@Nehir K

Nehir Hanım,
Aslında temel olarak ilk yapmanız gereken şey hangi alanda çalışmak istediğinize karar vermek olmalıdır. Fakat Çevre Mühendisliği yapmak istiyorsanız -ne yazık ki- öncelikle çevre görevlisi belgesi almanız daha iyi olacaktır. Çünkü kendi mesleğimizi yapabilmemiz için pek çok sektörde istedikleri belge; çevre görevlisi belgesi.

@Yalçın Kılıç

Yalçın Bey,
Yukarıda da belirttiğim gibi önceliğin çevre görevlisi belgesine verilmesi hususunda diğer arkadaşlarımızla olduğu gibi sizinle de hemfikiriz fakat bir konuda size katılmadığımı belirtmek istedim. İş güvenliği uzmanlığı kesinlikle hobi olarak yapılacak ya da öyle olduğu düşünülecek bir iş değil; iş güvenliği başlı başına bir iş!!
Belki farklı bir şeyi kastetmişsinizdir burada yazarken ama ben yine de yanlış yönlendirme olmasın diye fikrimi söylemek istedim.
 
Fatma Gül Hanım,
Evet tamda sizin bahsettiğiniz gibi iş güvenliği başlı başına bir iş! yani herhangi bir mühendis okulda gördüğü 2 kredilik ya da kredisi dahi olmayan hocaların üstü kapalı anlattığı haftada iki saatlik dersle olacak iş değil. Bilmem kaç tane yönetmeliği, tüzüğü, yönergesi vs. olan başlı başına iş! Herhangi bir mühendisin belgeyi alıpta piyasaya çıkacağı bi iş değil bence yani. o yüzden ilk önce mesleğini idrak edip hiç bir şansın yoksa iş güvenliğine yönelmeli diye düşünüyorum. İşi gücüde varsa hobi olarak yapmalı ki, maddi rahatlığı, iş rahatlığı olan biri bu işi hobi ya da ek iş olarak yapar ve acele etme, işten çıkarılma kaygısı olmadan gayette başarılı olur.
Bu arada kısaca açıklama yapmadan dememde cok dogru değil tabi ki, ama bi türlü ısınamadığım meslek olduğu için bu şekilde yorum yapmak zorunda kaldım. :)
İş güvenliği ile ilgili düşüncelerim böyle olsa dahi sırf elimde bulunsun diye bu belgeyi şimdi B sonrasında A sınıfına yükseltmek lazım.
AAA olurmu bu öle keyfi bi meslek değil hakkıyla yapılmalı bilmem ne... Kızmayın biraz gerçekçi olun o zaman hak verirsiniz. Şartlar sağolsun!.
 
İşi sallamaktan kastınız nedir Melih bey? Yada buraya yazdığınız yorum, siyasilerin verdiği bi msj tarzında, kendilerinin bile inanmadığı tozpempe sözler gibimi algılamalıyım. Yada kanunda neymiş kardeşim, Cüneyt Arkın kuralları mı geçerli burda diyeceğiz devlete.
Lütfen ama lütfen biraz gerçekçi olalım. Bu forumda zaten insanlar teoriden çıkıp uygulamadaki tecrübe deneyimlerini aktardığı için doğru,kısa,net ve uygulanabilir bilgilere ulaşıyor.
İnsanoğlu zekidir, herkes işini düzgün yapar, yine söylüyoruym yeterki uygun ortam sağlansın.
 
Valla Yalçın bey ben bayağı gerçekçi bir insanım. Yukarıdaki sözü de şu zamana kadar yaşadığım tecrübeleri baz alarak söyledim. O değil de siz benim söylediğim sözü nasıl üzerinize alındınız ben de onu anlayamadım. Demek ki işinizi biraz özensiz yapıyorsunuz ve buna da "şartlar böyle" diyerek kılıf buluyorsunuz.

Örnek verelim: Enerji sektöründe iki firma olsun birisi "şartlar böyle" diyerek eski teknolojiyi kullansın, yatırım yapmasın, personelin hakkından kıssın... Bilmemne elektrik adı altında fi tarihinden kalma şartlarda çalışmaya devam etsin. Son tahlilde orası batar, birilerine satılır. Satın alan adam da istediği gibi at koşturur. Diğer firmaya bakalım: Kaliteyi ön plana koysun, teknolojiyi yakından takip etsin, iş bitiricilik en ön planda olsun. Şartları zorlasın ki şartların üzerine çıksın kendi şartlarını oluştursun. Burası da ENKA tarzında bir yer olur. Gerçekçilik ise buyrun size gerçekçilik.:)

İyi Günler Dilerim,
 
Teşekür ederim verdiğiniz bilgiler için. Çevre ve şehircilik bakanlığının sitesinden mi takip etmem gerekiyor ? Ne zaman ve nasıl olur? Çok soru soruyorum ama kusuruma bakmayın. :)
 
eğer tat, danışanlık ve geri dönüşüm sektöründe çalışacaksanız çevre görevlisi belgesi isteniyor. Bakanlık istiyor işverenlerde bu doğrultuda personel arıyor. Bu durumun kalması için yönetmeliklerin değişmesi gerek. Bu durumda kısa vadede gerçekleşmeyeceği için bence siz çevre görevlisi belgesini de alın,isg belgenizi de. Kullanmayacaksanız bile dursun bir köşe de.:)
 
Üst